Kolejne Coupe zakupione więc pora zabrać się za mechanikę i zawieszenie-Bo temat można ogarnąć w 1,5-2 godz samemu z pomocnikiem w 1.
Wymiana poduszek jest banalnie prosta-nawet dla laika takiego jak ja-natrudziłem się więc proszę o docenienie.
Ale bez gadania czas na pracę -Auto nie dawno zakupione więc proszę nie oceniać wydechu jest do wymiany na Remus

Uploaded with
ImageShack.usKlucze jakie potrzebujemy to -płaskie 13,17nasadowe 17,18-lewarek,szczypce,nożyk ,2 lewarek lub 2 klocki-
Najlepiej zakupić ori poduszki -Mayle Hd( są utwardzane)-x2-60zł+ odbojni ki Topran x2-28 ceny za 2 sztuki.

Uploaded with
ImageShack.usTa czynność jest nam dobrze znana -Siła razy Masa

Uploaded with
ImageShack.usPodpieramy dla tego że jak odkręcamy górę amor opada i 1 śrubkę ciężko odkręcić bo jest pod kontem.

Uploaded with
ImageShack.usTu potrzebujemy 17 Płaska/oczkowa ( Ale żeby się do niej dostać najpierw trzeba zdjąć tapicerkę bagażnika -lub odchylić materiał pod którym jest jeszcze 1 materiał widoczny na foto )

Uploaded with
ImageShack.usTu potrzebujemy płaskiej 13 żeby odkręcić 2 śrubki ( i po tej czynności od góry amortyzator jest odkręcony ) więc zabieramy się za dół

Uploaded with
ImageShack.ustu 18 i odkręcamy amortyzator u dołu

Uploaded with
ImageShack.usAmortyzator wypada

Uploaded with
ImageShack.usNa foto widać dla czego wymienia się również odbojni ki ( bo są zmurszałe )

Uploaded with
ImageShack.usOto sposób właściwego złożenia ( gumę na odbojnik zakładamy przed włożeniem na amortyzator )

Uploaded with
ImageShack.usI zakładamy amortyzator sposoby są 2
1-jak mamy 2 osobę do pomocy to my wkładamy amortyzator od dołu a 2 osoba przykręca lekko boczne śrubki -13ką i skręcamy górę 13i17 i zajmujemy się dołem 18.
2-wkładamy w otwory w nadkolu amortyzator-przykręcamy dół 18 i wędrujemy żeby przykręcić górę -13 i 17.
tu należy nam się 2 browarek

Uploaded with
ImageShack.usPrzykręcając u góry są potrzebne szczypce żeby przytrzymać od góry i 2 kluczem 17 przykręcić śrubę

Uploaded with
ImageShack.usI efekt końcowy -Tak to powinno wyglądać. U mnie efekt jest zadowalający auto lepiej amortyzuje-a co za tym idzie prowadzi.
Myślę że komuś się przyda