Witam
Mam takie pytanie, jako ze układ wydechowy nie jest puki co moja mocną stroną wiedzy, ciagle meczy mnie ten temat
mam koncowy wydech zastapiony dwiema strumienicami typu katalizator przelotowe ze zwęzką, taki badziew z allegro parametry nie były jakos specialnie dobierane chodziło bardziej o to co moze mi sie tam zmieścić na dwie strony, mechanik który mi to montował twierdzi ze te strumiennice nie maja negatywnego wpływu na moc auta, ale ja odnoszę wrażenie ze auto czasem ma nie ta moc co wcześniej na seryjnym wydechu, powiedział ze moze mi je wyciąc ale na 90 % nie wpłynie to na moc auta, na odprowadzenie spalin, co o tym myślicie?
Ja uważam ze skoro moc auta jest 530d i na koncowym wylocie mam tą zwęzke auto moze przy gwałtownym przyspieszaniu nie byc w stanie dostatecznie szybko odprowadzić spalin i przez to robi sie dziura mocy.
ma to sens wycinac i robic przelot koncowego wydechu?
tak to wygląda w srodku mała średnica z tego co pamietam srednica rury jesy 60 mm długośc całkowita 35 cm troche mała a w srodku wyglada tak nie blokuje to układu w tym 530d ??

Między rurą perforowaną a obudową jest wata wygłuszająca do 1260'C
Po zamontowaniu tego tłumika w miejsce katalizatora dźwięk układu wydechowego
jest prawie taki sam jakby był katalizator