witam ponownie
Mam wielki problem jest on bardzo uciążliwy czytałem posty na temat gazu i nic nie znalazłem,problemu takiego jak mój
Chodzi o gaz w mojej bmce
jest to instalacja brc zakładana 1,5 roku temu,ale nie przezemnie poprzedni właściciel zakładał,mam problem ponieważ:
Zaczne tak,gdy silnik jest zimny powiedzmy po nocy odpalam jade wszystko super na gazie pozniej w miatre rozgrzewania silnika zaczyna przerywac w trakcie jazdy,muli sie,na wolnych obrotach np.jak ruszam z miejsca dławi się nie moge ruszyc minimalnie musze wyczuwać dodawanie gazu,nieraz jest wszystko super,na wyzszych biegach tj.4,5 jest ok ale przerywa,szarpie autem,pozniej zatrzymuje sie np.na skrzyzowaniu i lipa znowu sie muli ,nie moge ruszyc,jest to wrazenie ze ja dodaje gazu a on sie muli nie ma mocy,chodzi nie na wszystkich garach,nagle popuszczam gazu rusza i jade,zauwazylem kostke od silnika krokowego,zamiast silnika krkowego jest ręczna regulacja,Byłem u gazmajstrów i koles wyregulował ale nie do konca bo mowil ze nie moze wyregulac az tak bo jest jakis przedmuch spaliny gdzies sie jeszcze wydostają,po drugie psiknął jakims specyfikiem w okolice kolektora ssacego i powiedzial ze tam gdzies jest lewe powietrze,zapytalem czy to moze od silnika krokowego ktorego nie ma,powiedział że na ręcznej regulacji tez moze jezdzic i powinno byc ok,po czym powiedzial ze ktos celowo wyjal silnik krkowy bo moze uszkodzona byc sonda,kupilem ten silnik krokowy podlaczylem myslalem ze juz bedzie oki

a tu po chwili nie moglem ze skrzyzowania ruszyc tak sie zdlawil ze przelaczylem na benzyne i bylo oki,pomozcie co to moze byc?swiece,przewody,kopulka,palec,filtr powietrza,filtr gazu sa nowe,
z tego co jeszcze zaobserwowalem to ja kprzelacze na benzyne to chodzi super obroty nieskacza itd.[po czym przelaczam znowu na gaz i jes toki dopiero po przejechaniu powiedzmy 1 km znowu sie dlawi,czy to rzeczywiscie lewe powietrze,czy te nsilnik krokowy musi byc?pomozcie jezeli ktos wogole spotkal sie z czyms takim,obroty na gazie nieraz faluja tj.z 1000 na 800 poboja sie wskazowka i jest oki,nie gasnie,nie strzela
pomocy!!!!