Stuw napisał(a):
z jaka antena bedzie wspoldzialac radyjko? podlaczyles juz?
tak, wczoraj

pierwsze spostrzeżenia to bardzo kulturalny odbioornik, niskoszumny. Ja jakbym miał je użytkować to bramka SQ byłaby otwarta max, bo lekki szum mi nie przeszkadza, a w tym Yosanie szum był przy maxymalnej głośności ledwie słyszalny i nie drażniący. RF Gain jak i SQ działa płynnie na całym zakresie pracy gałki
silnik miał być strasznym siewnikiem, ale okazało się, że osan nie wpuszcza dosłownie nic z instalacji samochodowej

u mnie w e36na Harrym II jak SQ się otworzy to słychać pyrkotanie jak się daje gazu
wadą wq mnie jest dość cichy wbudowany glośnik i wyświetlacz którego pod kątem juz ledwie co widać. Brak na wyświetlaczu skali RF/S,l nie widać kto idzie z jaką mocą, na ile esów są szumy itp. No i śmiszna malutka, lekka grucha, która wygląda jak zabawka dla dzieci. Ale moze to moje zboczenia i przyzwyczajenia do porządnej ciężkiej gruchy
antena z jaka współpracuje radio to helikalny Pirat nowa wersja 62cm. Spoko antena, dobrze się zestoiła 1,2: 1,0:1,5. Zasieg nadawania jaki sprawdzilem to 5km dobrej i czytelnej modulacji (dalej nie sprawdzałem, moze i więcej by się złapało), odbiór ok. 15km