BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 18 czerwca 2025, 15:42

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Problem z radiem (zwariowalo) / A może multifunkcja?
PostNapisane: 4 sierpnia 2011, 20:57 
Lokalny Ekscentryk

Garaż: było: E39 525TDS, E39 528i, E46 330Ci, E39 M5
Witam,

Na wstepie przepraszam za brak polskich znakow, ale niestety nie mam dostepu do swojego komputera i nie mam mozliwosci ich uzywania (dostalem zgode moderatora :)). Od wczoraj mam dziwny problem z radiem w moim E39 i niestety na forum nie znalazlem rozwiazania, dlatego zakladam ten temat. Radio, seryjny kaseciak (do tego zmieniarka i telefon). Wedlug VIN: S665A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business RDS

Otoz radio wczoraj samo zwariowalo, nagle. Objaw jest taki, ze co chwile samo sie przyglasnia i co kilka sekund szuka fal radiowych, znajduje, wlacza radio na chwile i tak w kolko. Po przelaczeniu na plyte tez caly czas zmienia plyte i piosenki. Na wyswietlaczu od komputera tym pod zegarami wyswietla stacje radiowa, a w momencie szukania zmieniajace sie fale.

Szczerze mowiac nie mam kompletnie pojecia, co jest przyczyna takiej sytuacji. Nic nie grzebalem przy radiu, ani nic nie zmienialem. Zastanawiam sie, czy moze pomoc ewentualna wymiana radia, czy tez problem lezy gdzies indziej. Jesli ktos ma jakies pomysly/sugestie to bede wdzieczny. Jutro postaram sie podjechac do specjalistow od Car Audio w okolicy i moze im uda sie rozwiazac problem.

Pozdrawiam.

Ostatnio edytowano 7 sierpnia 2011, 14:24 przez nuhi, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E39] Problem z radiem (zwariowalo)
PostNapisane: 4 sierpnia 2011, 22:23 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Może jego kompletne odłączenie i podpięcie ponownie coś da ? Próbuj i tak nie masz nic do stracenia.

Tytuł: Re: [E39] Problem z radiem (zwariowalo) / A może multifunkcja?
PostNapisane: 6 sierpnia 2011, 23:36 
Lokalny Ekscentryk

Garaż: było: E39 525TDS, E39 528i, E46 330Ci, E39 M5
Pozwoliłem sobie zmienić nazwę tematu, bo mam wrażenie, że za mój problem odpowiada jednak multifunkcja w kierownicy... W przyszłym tygodniu pojadę do kogoś, kto rozbierze kierownicę i zerknie do tego, bo moim zdaniem po prostu tam jest jakiś problem. Na tę chwilę nie działa przyciszanie/przygłaśnianie z kierownicy, a po wciskaniu tych przycisków zmieniają się fale radiowe. Co więcej zdarza się tak, że kilka/kilkanaście kilometrów przejeżdżam bez żadnego problemu i dopiero w pewnym momencie pojawia się problem. Może to wina taśmy w kierownicy? Pytanie, czy można to rozebrać bezproblemowo? W sensie, żeby np. nie wystrzeliła poduszka? Ściągnięcie klemy wystarczy?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1