Morfii napisał(a):
jeśli twój głośnik ma naprawdę 1000RMS co wątpię... to ścianki powinny być podwójne albo bardzo grube!
moj głosnik to Rockford Fosgate RFR 3115 kultowy glosnik z 2002r kiedy to rockford robil najlepsze suby(wazy 18.5kg

), do tej pory robi sieczke z wszystkich JBL Infinity Sony itp
wg instrukcji obslugi glosnik ten ma 2000max i 1000RMS; 2x2Ohm cewki;
wg producenta skrzynia bass reflex powinna miec 99,11L i 4 porty bass reflex a zamknieta 35.40L.
Morfii napisał(a):
podświetlania nie rób bo skrzynia zamknięta ma być jak najbardziej szczelna i w środku ma być wata włókno wygłuszające! to efektu nie będzie!
Cytuj:
jeśli chodzi o mnie to skrzynie zrobił bym aby głośnik był w stronę klapy skierowany. plexy nie polecam szczególnie przy tak dużych i mocnych głośnikach ponieważ znacznie obniża taka konstrukcja sztywność skrzyni. a dodatkowo skrzynka musi być od środka jeszcze ładnie zrobiona. zadbaj o jak największą sztywność skrzyni.
Mysle ze macie racje tak wiec odpuszczam plexe podswietlenie itp i glosnik bedzie gral w klape, co niestety wiaze sie z wygluszeniem jej
a co do materiału to bedzie zrobiona z MDF 22mm grubosci
Cytuj:
a pytanie ode mnie jeszcze. gdzie wzmacniacz planujesz umieścić?
tego jeszcze nie wiem, jak zrobie skrzynie to zobacze gdzie i ile miejsca mi zostanie na piec, mozliwe ze umieszcze go w podwojnej podlodze i podswietle bursztynowym neonem
na połce lezy cos takiego: gto 1201.1
tylko musze do niego dokupic pilot zeby moc sterowac moca z kabiny poniewaz narazie bedzie to podpiete pod seryjne radio

Because life is too short to drive boring cars.