jesli mowa o nieseryjnych pilotach to slyszalem o tym ze mozna ustawic w niektorych centralkach 'przedluzenie sygnalu na okres kilkunastu sekund' czy tez cos takiego i to jest uzywane np przy domykaniu szyb po zamknieciu auta - musialbys podjechac do jakiegos magika od alarmow, on z kolei musialby miec schemat tego co gdzie wpiac w module w samochodzie od tej centralki i powinno zadzialac - aczkolwiek wtedy nie bedziesz mial obslugi przyciskow i funkcji z oryginalnego kluczyka i niektore funkcje moga nie dzialac, tak jak dzialaja z kluczyka - ogolnie nie wiem czy to gra warta zachodu - ja np w coupe kiedys otwieralem wszystkie szyby na raz przy wejsciu do auta przy uzyciu kluczyka w drzwiach - pilot to praktycznie tylko do szpanu jest potrzebny

...teraz w cabrio pomimo tego ze mi dziala otwieranie i zamykanie dachu z kluczyka na pilota, to i tak uzywam do tego zamku w drzwiach, bo z pilota w kluczyku czasem sie zacina...
mysle ze te kombinacje to jest tylko niepotrzebny koszt dla Ciebie, ale to Twoj wybor juz