BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 16 czerwca 2025, 19:50

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E46] Gong, opłaca się naprawiać?
PostNapisane: 26 grudnia 2012, 11:53 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
Kod silnika: M52TU B25
Panie,panie, Hola Hola! będzie zrobionę na igiełkę ;)! samochód jest dla mnie i będzie miał dożywocie :) :cisza:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 26 grudnia 2012, 14:44 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e30 e46 e39 e60
kolego szczurek1986 zaznaczyłeś jedną wypowiedz ale nie zaznaczyłes drugiej że jak powiedziałem że do połowy go nie było to i tak nie uwiezyli .Natomiast mój przedmówca ASUMPT ma 100% racji szuka się aut za darmo na wypaśie jak najmłodszych ale nikt się nie zastanowi czemu bmw e46 2004 roku jedno kosztuje 18000 tyś a drugie 27000 tyś Tak jak kolega rozpoczoł ten wontek nikt z was się nie zastanawia poco on kupuje puknięte mógłby kupić przecież całe poco kupuje rozebrane autko a nie tak jak po dzwonie poto aby nie straszyło a może ten co sprzedaje już je troche ponaciągał wprawdzie to lajt ale przednie prawe koło leży w minusie to swiadczyło by o tym że dzwon poszedł poprostu proponował bym aby nate tematy wypowiadali się ci co sie troche na tym znają a ci co się nie znają niech czerpia doswiadczenie z tych wypowiedzi. apropo gdyby ktoś z was sprzedawał rozbite auto czy zaiteresowanemu przez telefon powiedziałby panie to złłom oddam go za darmo nie muwiłby panie lekko bachnięty bez problemu można go naprawic tylko ja sie w to niechce bawić kij ma zawsze dwa końce :ok: :ok: :ok: :ok:

PostNapisane: 26 grudnia 2012, 14:49 
Pierwsze kroki

Haczykowski9323 napisał(a):
Panie,panie, Hola Hola! będzie zrobionę na igiełkę ;)! samochód jest dla mnie i będzie miał dożywocie :) :cisza:

To co ty znim zrobisz to jest twoja sprawa :ok: to jes twój wuzek i przed nikim się nie tłumacz najlepiei by było gdybyśmy czymali sie pytana które zadałes bo rozmowa zaczyna odbiegac w innym kierunku :)

PostNapisane: 26 grudnia 2012, 21:21 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36
Kod silnika: M52B20
bmw ma dlugo wysuniete podluznice na ktorych siedza wzmocnienia i zderzak:) mozna sprobowac wyciagac ale podstawa to dokladnie pomierzyc caly samochod od gory rowniez nie wszystko zobaczy tylko zeby nie mierzyli miara zwijana:) trzeba urzyc specjalnych listw, poziomicy itd. mozliwe ze przy naprawie bedzie trzena wyjac silnik itd. musisz tez sie liczyc z takimi kosztami ktore wyjda w robocie, bo jak mechanik podejmie sie tego prostowac to napewno bedzie chcial oslabic podluznice z jednej strony, ale sie niemartw pozniej to wszystko zaspawa i trobi ok:) pozdrawiam

PostNapisane: 26 grudnia 2012, 21:23 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Kod silnika: M52
mstuning1 napisał(a):
Tak jak kolega rozpoczoł ten wontek nikt z was się nie zastanawia poco on kupuje puknięte mógłby kupić przecież całe poco kupuje rozebrane autko a nie tak jak po dzwonie poto aby nie straszyło a może ten co sprzedaje już je troche ponaciągał wprawdzie to lajt ale przednie prawe koło leży w minusie to swiadczyło by o tym że dzwon poszedł poprostu proponował bym aby nate tematy wypowiadali się ci co sie troche na tym znają a ci co się nie znają niech czerpia doswiadczenie z tych wypowiedzi.
Nie chciałem tego wątku poruszać, ale też mi się wydaje, że coś było podretuszowane w tym egzemplarzu. Zresztą są spece które skupują takie auta (mam kolegę, który ściąga gabloty z niemiec tu naprawia i wysyła do Niemiec bo się lepiej opłaci je sprzedać tam niż tu) i wybiera takie auta, które są w "całości" bo przy samym rozbieraniu można się dużo ciekawych rzeczy dowiedzieć, nie mówiąc już o tym, że niektóre rzeczy można jeszcze odzyskać :P No i co tu dużo gadać blacharstwo to jedno wielkie cygaństwo ktoś kto jest naprawdę specem (przy takich możliwościach technicznych jak teraz) to potrafi tak odstawić auto, że trzeba trafić na drugiego takiego speca, który to wyłapie :ok: Sam mam lagunę, która była bita wcześniej później sam ją skasowałem, naprawiłem i dalej śmiga 4 śladów nie pozostawia. Mało tego wygląda lepiej niż 80 % sprowadzonych "bezwypadkowych" ulepów.

PostNapisane: 26 grudnia 2012, 22:21 
Pierwsze kroki

MARIO06CU napisał(a):
, bo jak mechanik podejmie sie tego prostowac to napewno bedzie chcial oslabic podluznice z jednej strony, ale sie niemartw pozniej to wszystko zaspawa i trobi ok:) pozdrawiam

Kolego niewierze zastanów się co piszesz jakie nacinanie podłużnic ty chyba nie jeżdzisz po warsztatach tylko po garażach wrzuca tą furkę na rame i rwie jak mu sie podoba ustawi tę podłużnicę gdzie mu pasuje :cisza: i pużniej sie dziwić że się nażeka na autka powypadkowe jak wten sposób je naprawiają :ok:

PostNapisane: 28 grudnia 2012, 00:45 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
mstuning1 Mnie się i tak nie chce wierzyć iż złożysz autko tak jak by z fabryki wyjechało że nie będzie widać nic a nic....

PostNapisane: 28 grudnia 2012, 07:45 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m52tub25
Tu nie chodzi o wygląd, a o zmianę konstrukcji stref zgniotu i elementów nośnych.

PostNapisane: 28 grudnia 2012, 21:06 
Pierwsze kroki

nie chodzi mi o ciecie podluznicy... znam proces naprawczy aut pokolizyjnych doskonale wiem jak dziala rama naprawcza i jak sie jej uzywa... a RWAC na pale to jest madre...

PostNapisane: 28 grudnia 2012, 23:01 
Pierwsze kroki

lupanet napisał(a):
Tu nie chodzi o wygląd, a o zmianę konstrukcji stref zgniotu i elementów nośnych.

Kolego nie wiem o czym mówisz nie zmieniam kostrukcji samochodu ani stef zgniotu producent przewiduje takie rzeczy jak wymiane podłużnic fartuchów bocznych słupków i tym podobnych żeczyw serwisie możesz kupić każdy element karoserii od dachu podłogi szkielety wewnętrzne tylko jest to drogie i bardziej sie opłaca kupic elementy z odzysku zawsze mozna takie nadkole uzywane rozwiercic na zgrzewach i wstawić do drugiego auta nie istnieje takie stwierdzenie że auto do kasacji bo nieda się go naprawić kasacjia w innym słowa znaczeniu oznacza że naprawa jest nie ekonomiczna że koszt częsci i robocizny przewyzsza koszt samochodu :) wszystko da sie naprawic kwestjia ceny :ok: i chęci czy chcesz czy nie :ok:

PostNapisane: 28 grudnia 2012, 23:08 
Pierwsze kroki

MARIO06CU napisał(a):
nie chodzi mi o ciecie podluznicy... znam proces naprawczy aut pokolizyjnych doskonale wiem jak dziala rama naprawcza i jak sie jej uzywa... a RWAC na pale to jest madre...

jeżeli znasz proces naprawczy to niepisz takich bzdur żeby ustawic podłuznicę to trzeba ją osłabić nie naprawia się aut metodą garażowa ( jato tak rozumiem osłabic???? naciąc w miejscu skrzywienia wyprostować a puzniej wstawka spaw i gotowe :dobani: )chyba że się myle to uswiadom mnie

PostNapisane: 28 grudnia 2012, 23:13 
Pierwsze kroki

Szczurek1986 napisał(a):
mstuning1 Mnie się i tak nie chce wierzyć iż złożysz autko tak jak by z fabryki wyjechało że nie będzie widać nic a nic....

jesteś z łodzi awięc masz domnie 200km zapraszam autko jest dopiero lekko pociągnięte i rozebrane możesz poogladać przed robota mozesz zagladac w trakcie i na finał sam ocenisz

PostNapisane: 29 grudnia 2012, 10:00 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m52tub25
mstuning1, mi właśnie chodzi o naprawy garażowe, coś wyciąć, coś wspawać, zamazać bitexem, a przy sprzedaży wkręcać (przysięga na śmierć teściowej) że błotnik tylko malowany, a naprawdę w progu szyna wspawana bo auto przełamane. Mało takich igieł? :P

PostNapisane: 29 grudnia 2012, 21:10 
Pierwsze kroki

nie domyslaj sie bo slabo ci wychodzi nie mowie o cieciu tylko np. nawiercic malym wiertlem kilka malych otworow w okolicach faldy... i nie robie samochodow w byle garazu ani stodole... jak zapewne uwazasz ani nie rwe na ramie aut tak jak mowisz... bo to jest bez sesu nawet przed wycieciem cwiartki nie rwe podluznic...

PostNapisane: 29 grudnia 2012, 21:11 
Pierwsze kroki

koles chce zrobic auto na handel tanio i tanio a nie dobrze:)

PostNapisane: 29 grudnia 2012, 21:13 
Forumowicz

Moje BMW: e39 530dA
Kod silnika: M57
Garaż: Jest:
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=151632

byłe e46 Touring:
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=118988

byłe e91:
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=135344
mstuning1 napisał(a):
A ja kupiłem ostatnio taką lale przy tej twojej ten to kotlet ale będzie igła :ok: :ok: :ok: :ok: http://imageshack.us/photo/my-images/823/dscn1153xd.jpg/ jak ktoś ma coś podobnego chętnie przyjmę

nie bity, nie palone, od kobiety....

dzieki ale NIE ! :)

PostNapisane: 30 grudnia 2012, 00:00 
Pierwsze kroki

[quote="MARIO06CU"]nie domyslaj sie bo slabo ci wychodzi nie mowie o cieciu tylko np. nawiercic malym wiertlem kilka malych otworow w okolicach faldy... i nie robie samochodow w byle garazu ani stodole... jak zapewne uwazasz ani nie rwe na ramie aut tak jak mowisz... bo to jest bez sesu nawet przed wycieciem cwiartki nie rwe podluznic...[/
Kolego jeżeli cię uraziłem to wybacz nie uwazam ze robisz w stodole,twoja wypowiedz na temat tego uszkodzonego autka jest mało fachowa ja nie widze potrzeby jak ty to mówisz osła (((((osłabić podłużnicę jeszcze w tym przypadku ocywiście nieraz sie zdarza że trzeba ją rozwiercić inaczej mówiąc otworzyc ale przy osrtym sfałdowaniu a nie jak tu przy przesunięciu))))) A co do rwania na ramie to będe używał delikatniejszych słow takich jak pociągnąc :ok: bo widzę że za bardzo bierzesz sobie do serca :) Oczywiście muszę ci jeszcze powiedzieć abyś uważniej czytał poniewarz napisałem że na ramie ustawi sobie gdzie chce ((((( :rotfl: a nie napisałem na pałe to ty dodałeś)))) i nie przegadujmy się uważam temat za zamknięty jezeli cię czyms uraziłem to przepraszam :ok:

Napisałeś ((((koles chce zrobic auto na handel tanio i tanio a nie dobrze:) ))))
Jesli lubisz wyzwania mogę ci go przywiezć na blacharke i zapłacę może wtedy nie będziesz pisał tanio tanio

PostNapisane: 30 grudnia 2012, 01:18 
Forumowicz

Moje BMW: E92 335D
Kod silnika: M57D30N2
Garaż: Było:
E90 330d
E46 330i
E36 318i
E36 323i
E36 318i
żeby przyjeżdżały tylko tak( jak to pierwsze) rozbite samochody do kraju to byłoby super! ludzie wymagając żeby cena była niska( niższa niż np. na allegro ) sami proszą się o samochody zajechane albo rozbite. Kup na zachodzie samochód cały z małym przebiegiem i serwisowany to cena wyjdzie zdecydowanie większa niż średnia w Polsce.także żaden handlarz takich aut nie wozi, chyba że pod klienta. takie jest moje zdanie.

PostNapisane: 30 grudnia 2012, 10:14 
Pierwsze kroki

zibi73 napisał(a):
żeby przyjeżdżały tylko tak( jak to pierwsze) rozbite samochody do kraju to byłoby super! ludzie wymagając żeby cena była niska( niższa niż np. na allegro ) sami proszą się o samochody zajechane albo rozbite. Kup na zachodzie samochód cały z małym przebiegiem i serwisowany to cena wyjdzie zdecydowanie większa niż średnia w Polsce.także żaden handlarz takich aut nie wozi, chyba że pod klienta. takie jest moje zdanie.

Widze że przynajmniej jedna z nie wielu osób która racjonalnie mysli 100% racji :ok:

PostNapisane: 30 grudnia 2012, 12:46 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Chciałbym zobaczyć dwa takie same egzemplarze ja Ty będziesz klepał, wiadomo jeden bezwypadkowy a drugi właśnie po Twojej naprawie bo bardzo ciekawy jestem jak to by się poskładało względem drugiego egzemplarza gdzie tu jakiekolwiek myślenie o bezpieczeństwie o życiu o zdrowiu ?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1