Witam, chciałem przedstawić Wam moje drugie e36, które nabyłem kiedyś z myślą o moim serdecznym przyjacielu Marku ( Marek WGR).
Samochód nabyty w Stargardzie Szczecińskim importowany z DE, wypatrzony na parkingu podczas próby nabycia części do E36.
Było to 316i bez wspomagania, bez obrotomierza. Zderzaki, progi i lusterka szare. Nadwozie w kolorze Alpinewiess2 Na pierwszy rzut oka. prosta karoseria, szczeliny wszystko ok. Bardzo zdrowa karoseria, bez grama szpachli cała w oryginalnym lakierze, niebieski welur, sufit wisi( wisi do dzisiaj) Przebieg około 80 tyskm. Szybka laweta plus prowizja dla gościa co handlował częściami na PKS w Stargardzie za wskazanie właściciela

.
Samochód odstąpiłem mojemu Przyjacielowi Markowi, który wykonał bardzo estetyczny swap na m52b25. Po dwóch latach auto zostało mi odsprzedane i wróciło na ziemie zachodno-pomorskie, za co jestem bardzo wdzięczny Markowi.
Ja natomiast zadbałem o zabezpieczenie karoserii, oczyściłem naloty powierzchownej korozji w newralgicznych miejscach. Zabezpieczyłem antykorozyjnie woskiem uV
Biały stał się zapasową karoserią dla mojej żółtej cytrynki oraz przejmował części które już w żółtym nie znajdowały zastosowania.
Baza to bardzo zdrowa karoseria z 92 roku z niebieskim welurem.
Silnik m52B25 zeswapowany przez Marka WGR ze smaczkami.
Napęd z BMW e36 m3 3.0. Sprzęgło, Skrzynia wał napędowy, Dyferencjał 3.15 E36 M3 45% by WojtasM5 połosie e36 m3.
Hamulce E46 330ci w złotym ocynku Tarcze klocki Brembo Perf. tylny wahacz z 330ci z hamulcem ręcznym z 330ci. Pompa hamulcowa z E34 M5.
Zawieszenie wypiaskowane i pomalowane proszkowo na czarno, Tuleje zastąpione poliuranem Strongflex. Xbrace M3, Stabilizatory M3 3.0
Amortyzacja Bilstein B16 bez regulacji twardości.
Shifter Z3M/ M3
Maglownica E46 złota tabliczka 3 obroty
Felgi Stal
Wnętrze Oem + kierownica z M5 e34 z bickami plus zegary z 3.0 m3.
W planach M pak który czeka na lakierowanie .
Koła BBS RK
Swap na...??
Dajcie znać jak podoba wam się Białas. Ja jestem zachwycony jak jeździ się nim na co dzień. jest mniej wymagający od cytrynki