BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Ogłoszenia
Teraz jest 17 lipca 2019, 17:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: STALKER:LOST ALPHA prośba
PostNapisane: 18 kwietnia 2015, 20:32 
Offline
Uzależniony od forum :)

Wiek: 36
Posty: 6394
Lokalizacja: Radom
Moje BMW: E90 2.0d
Kod silnika: M47N2
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119539 BMW E39
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=164448 AUDI 80
instalowałem to na lapku ale coś poszło nie tak,ogólnie lipa :/


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: STALKER:LOST ALPHA prośba
PostNapisane: 7 maja 2015, 15:24 
Offline
Uzależniony od forum :)

Wiek: 36
Posty: 6394
Lokalizacja: Radom
Moje BMW: E90 2.0d
Kod silnika: M47N2
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119539 BMW E39
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=164448 AUDI 80
odgrzebie troche temat,bo znalazłem cos takiego,czy to może być wiarygodny tutek?niby wszystko ok :/ a ja coś zle robiłem?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: STALKER:LOST ALPHA prośba
PostNapisane: 26 czerwca 2015, 15:02 
Offline
Uzależniony od forum :)

Wiek: 36
Posty: 6394
Lokalizacja: Radom
Moje BMW: E90 2.0d
Kod silnika: M47N2
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119539 BMW E39
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=164448 AUDI 80
odkopuje,uruchomiłem grę i na kompie i na lapku,korzystałem z tutka powyżej,ale nie zrobiłem kilku rzeczy,m.in nie usuwałem w obu przypadkach user.ltx,na kompie nawet przy rozdzielczości 800x600 strasznie tnie,nie da sie grać,więc tu jest wina sprzętu,karty graf etc,natomiast na lapku 1366x768 tez tnie ale juz o wiele mniej ale też lipa,więc zmieniłem na 1024x768 na max detalach i jest ok,gra chodzi płynnie i jest po polsku...ale nie jest full screen,są 2 5cm pasy po bokach,da sie grać ale nie da sie savować czyli zapisać gry ani w quicka ani z menu tzn zapisze ale wczytać sie juz nie da,tak jakby gdzies te savy znikały,nie wiem dlaczego tak jest :zdegustowany: ,bede nad tym pracował :chytry: jak coś wymysle to napisze,pozdro


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: STALKER:LOST ALPHA prośba
PostNapisane: 2 lipca 2015, 14:59 
Offline
Uzależniony od forum :)

Wiek: 36
Posty: 6394
Lokalizacja: Radom
Moje BMW: E90 2.0d
Kod silnika: M47N2
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119539 BMW E39
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=164448 AUDI 80
up,pomoże ktoś? :/ nikt w to nie gra? :niepewny:


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: STALKER:LOST ALPHA prośba
PostNapisane: 2 lipca 2015, 16:09 
Offline
Zacna persona forum

Posty: 1110
w sterownikach karty graficznej jest/powinno być ustawienie aplikacji na obraz oryginał i rozciągły. powinny też być w 3D suwaki - wysoka wydajność i wysoka jakość, przestaw je na wydajność, może coś przyśpieszy.
a zapisywaniem gry to może spróbuj włączyć grę jako administrator i sprawdź.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: STALKER:LOST ALPHA prośba
PostNapisane: 2 lipca 2015, 21:54 
Offline
Uzależniony od forum :)

Wiek: 36
Posty: 6394
Lokalizacja: Radom
Moje BMW: E90 2.0d
Kod silnika: M47N2
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119539 BMW E39
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=164448 AUDI 80
Bury, pod jakim kamieniem sie zaszyłeś że dopiero teraz sie odzywasz?joke :D
jest taki temat że nagle nie wiem jak to sie stało,że savy są ale tylko z menu,dzis to sprawdzałem i są te savy z przed kilku dni,quick save nadal nie dziala,wogole nie dzialają klawisze F1-F12 a pod F6 jest quick save,po F7 quick load,przestawic sie to da na inny klawisz ale tez nie działa,probowałem tak robić,oprócz tego do lapka mam mysz bezprzewodową,i jak w to gram to ona b wolno reaguje z ok 1 sekundowym opoznieniem,nie da sie tak grać :zdegustowany: lipa jak hooy,nie wiem czy to coś da jak dam mysz przewodową,bo pamietam że miałem tą bezprzewodową w kompie i tez sie nie nadawała dlatego jest w lapku bo tam to tylko internetu uzywam i jest ok ale z racji że tylko tam idzie mi ten stalker to jej teraz używam,sprobuje z tą karta pomodzic,ale nie wiem jak wlaczyc grę jako administrator? :zdegustowany: jak to sie robi?dzieki za info i pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: STALKER:LOST ALPHA prośba
PostNapisane: 2 lipca 2015, 23:20 
Offline
Zacna persona forum

Posty: 1110
u mnie jak reakcja myszy jest opóźniona to tylko dlatego że mam poniżej 25 fps i gra potrzebuje lepszego zestawu
gierkę możesz odpalić jako administrator z ikony uruchamiania gry na pulpicie, klikasz prawym przyciskiem myszy i powinna być ta funkcja na liście. w sumie to gierka jest pod windows xp do 7 na 8 są jakies kłopoty, a sama gra to nie perfekcyjna produkcja tylko amatorska przeróbka, więc nie wszystko jest idealne


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: STALKER:LOST ALPHA prośba
PostNapisane: 3 lipca 2015, 07:46 
Offline
Uzależniony od forum :)

Wiek: 36
Posty: 6394
Lokalizacja: Radom
Moje BMW: E90 2.0d
Kod silnika: M47N2
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119539 BMW E39
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=164448 AUDI 80
Bury, no jak mam 60 fps na 8.1 i max detale,kurde zamierzam kupić sobie kompa z 8.1(no bo co lepszego?przeciez nie bede sie cofał) to tam tez tak bedzie? :zdziwko: sprobuje tego admina ogarnąć i zobacze,dzieki


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: STALKER:LOST ALPHA prośba
PostNapisane: 16 lipca 2015, 16:08 
Offline
Zacna persona forum

Posty: 1110
Kompa kupisz z dedykowaną kartą, to inna bajka niż układy zintegrowane z pamięcią ram i stronicujące pliki na dysk


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: STALKER:LOST ALPHA prośba
PostNapisane: 16 lipca 2015, 19:51 
Offline
Uzależniony od forum :)

Wiek: 36
Posty: 6394
Lokalizacja: Radom
Moje BMW: E90 2.0d
Kod silnika: M47N2
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119539 BMW E39
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=164448 AUDI 80
Bury napisał(a):
gierkę możesz odpalić jako administrator z ikony uruchamiania gry na pulpicie
to nie pomaga :/ nadal nie ma savów i po angielsku


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: STALKER:LOST ALPHA prośba
PostNapisane: 16 lipca 2015, 21:27 
Offline
Zacna persona forum

Posty: 1110
Skoro ci goście uwzględnili dla moda odpowiedni system od xp do 7 to może ustaw zgodność uruchamiania z którymś ze starszych systemów:
ikona gry na pulpicie> ppm> właściwości> zgodność> tryb zgodności> wybór starszy windows> ok

ten mod lubi psikusy http://forum.survarium.pl/viewtopic.php ... 29&t=23225


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: STALKER:LOST ALPHA prośba
PostNapisane: 23 lipca 2015, 09:22 
Offline
Uzależniony od forum :)

Wiek: 36
Posty: 6394
Lokalizacja: Radom
Moje BMW: E90 2.0d
Kod silnika: M47N2
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119539 BMW E39
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=164448 AUDI 80
Bury napisał(a):
ikona gry na pulpicie> ppm> właściwości> zgodność> tryb zgodności> wybór starszy windows> ok
Bury, jesteś geniuszem :ok: pomogło,gra jest na pelnym ekranie,chodzi plynnie na 1366x768,czyli najwyższa rozdzielczość w tej grze na tym lapku,myszka nie zwalnia,ale spokojnie sa i minusy hehe,jak właczam grę,ładuje sie ok 10 min,tak samo w przejścach miedzy lokacjami,ale w tym czasie można zrobic sobie herbate,ogolic się,zrobić sobie coś do jedzenia etc :D i nadal nie ma quick savów z F6,chociaż...wczoraj zdarzyło sie 2 razy że byly,2 razy zasejwowałem z F6 ale...to bylo na bezprzewodowej klawiaturze,ogólnie to gram na niej cały czas tak samo jak na myszce bezprzewodowej,nie wiem dlaczego tak sie stało :/ ale mówie tylko 2 razy i potem juz musze ręcznie z menu,i tak jest do tej pory,dzieki i pozdro ;)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: STALKER:LOST ALPHA prośba
PostNapisane: 23 lipca 2015, 13:19 
Offline
Zacna persona forum

Posty: 1110
Na komputerach się nie oszczędza, w szybkim czasie dopłacisz dwa razy więcej niż zaoszczędzisz. Gdybyś kupił tego HP 450 za 1600zł to na rozdzielczości 1300x700 grasz we wszystko z detalami, a tak musisz teraz wydać z 1500zł żeby mieć co najmniej to samo.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: STALKER:LOST ALPHA prośba
PostNapisane: 23 lipca 2015, 14:13 
Offline
Uzależniony od forum :)

Wiek: 36
Posty: 6394
Lokalizacja: Radom
Moje BMW: E90 2.0d
Kod silnika: M47N2
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119539 BMW E39
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=164448 AUDI 80
Bury, nie nie,ale to jest żony lapek,ja swojego kompa nadal...kupuje :/ ale jakos mi nie idzie,w każdym razie dzieki za cenne wskazówki ;)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: STALKER:LOST ALPHA prośba
PostNapisane: 27 sierpnia 2015, 21:46 
Offline
Uzależniony od forum :)

Wiek: 36
Posty: 6394
Lokalizacja: Radom
Moje BMW: E90 2.0d
Kod silnika: M47N2
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119539 BMW E39
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=164448 AUDI 80
trochę odgrzebie kotleta,pisze do tych ktorzy zamierzają w to grać ponieważ gram juz w to dłuższą chwilą a może ktoś bedzie mial te same problemy co ja więc przestrzegam,powiem na poczatek tyle że silnik gry lub i sama gra jest bardzo niestabilna,crashe,wyloty do pulpitu i bugi w grze to chleb powszedni :/ niestety,pogrzebałem troche na forach,rozmawiałem z różnymi ludzmi więc pisze to co zasłyszałem a raczej cytuje

Cytuj:
Dokładnie czytaj dialog, bo ma chyba też negatywną rozmowę.

A co do zabugowania, to się psują zadania. Dostajesz je za wcześnie, albo nie takie, jak należy, bo nie jesteś na właściwej ścieżce scenariusza.

Zapamiętaj taką zasadę, że jak coś sknociliśmy, robiąc rzecz przez scenariusz nieprzewidzianą ( autor moda nie jest jasnowidzem ), to trzeba powtórzyć sprzed miejsca błędu.
czyli od ostatniego sava,krótko mówiąć OD NOWA :/
Cytuj:
Pamiętaj o tym, że LA wyciekło przed zakończeniem prac nad nią. Niektóre z bugów, jak zadania dla Powinności naprawiono, ale inne bugi chyba zostały.

Trzymaj się więc ścieżki scenariusza, to dojdziesz do końca moda, tak jak zrobiło to wielu.
;)
Cytuj:
od dawna wiadomo, że nie należy robić w modach qucksava klawiszami z podstawek. Gryzą się one z twardymi zapisami i kończą ich zepsuciem.

Zastępowano je zapisami z konsoli, ale to nie jest najpraktyczniejsze rozwiązanie, ani czasowe, ani manipulacyjne i niewiele się różni od robienia twardych.

Dlatego też, nasz kolega ..........?, znalazł sposób robienie szybkich zapisów z klawiatury, ale mających charakter tych z konsoli. Korzystam z tego od lat i nie przydarzyło mi się zepsucie sava.

Jak to zrobić, było już wielokrotnie na forum podawane. Wystarczyło poszukać w poradach.

Dodaj do user.ltx pod bind quick_load te linie:

bind_console save save1 k7
bind_console save save2 k8
bind_console save save3 k9

Za k7 do k9 możesz dać dowolne, pasujące ci klawisze.

Robione tymi klawiszami zapisy można nadpisywać dowolnie. Możesz zrobić trzy kolejne i zacząć od nowa, albo cały czas używać jednego.

Jeśli z tego skorzystasz, dobrze jest w ustawieniach, klawiszom qucksavów przypisać klawisze z numerycznej, co eliminuje ich przypadkowe zastosowanie.
nie wiem,ja miałem problem z tym,na dzień dzisiejszy robie zapisy normalnie F6 i wczytuje F7

jeżeli nie działa ci quicksave z F6 robisz tak,ale nie wiem jak to działa na różnych kompach
Cytuj:
Nie ma najmniejszego znaczenia, gdzie jest zlokalizowany plik user.ltx.

To że masz go w appdata, to nawet ułatwienie, bo nie musisz go szukać w Moich dokumentach.

Stara dobra zasada. Robisz sobie najpierw jego kopię. Na "wsiakoj słuczaj".

Następnie oryginalny plik otwierasz edytorem tekstów. Można nawet notatnikiem, ale przy czynności jaką masz wykonać, lepiej skorzystać z Notepad2 lub Notepad++.

Odnajdź bind quick_load, to gdzieś koło 61 linii. Zrób 1 linię odstępu. Teraz - albo wpisuj ręcznie, co nie ma sensu - albo przekopiuj, nawet z mojego posta, te trzy linie do tego odstępu. Zapisz!!!

Powinieneś mieć coś takiego:

bind use_medkit kSPACE
bind quick_save kDIVIDE
bind quick_load kMULTIPLY
bind_console save save1 k7
bind_console save save2 k8
bind_console save save3 k9
bind_sec use kZ
cam_inert 0. Ukryj treść
Ciebie interesują tylko te trzy linie. To co powyżej i poniżej, będzie różne, bo to moje ustawienia.

Zamknij plik, pozamykaj katalogi i uruchom moda.


Jeżeli gra ładuje Ci sie "ruski rok" to:
Cytuj:
Odpowiem tylko o czasie ładowania.

Możesz mieć w tle uruchomione inne programy używane na codzień. Pozamykaj je, zwalniając przez to pamięć.

Druga rzecz, to plik wymiany. Jego wielkość może też pomóc. Jego wielkość musisz ustawić jednak eksperymentalnie. Jak masz taki, jaki sugeruje WIN, czyli mniejszy od RAM, ustaw go na 6MB. Pograj i zwiększ do 8MB. Pograj. Zobaczysz jak się będzie ładowało. Może trzeba będzie wrócić do 6, bo jak jest za duży, też może spowalniać, bo wymiana na nim i w RAM, to wielka różnica.

A co do ikon szybkiego użycia, to zajrzyj na można powiedzieć, polską stronę tego moda, czyli stalker.pl. Tam są jego ojcowie i sporo porad nad jego "udoskonalaniem".


pisze o tym ponieważ gra jest bardzo fajna i klimatyczna szczególnie dla ludzi zajaranych klimatem zony,Czarnobyla,klimatów apokaliptycznych itp,nigdy nie grałem w tak klimatyczną gre,mimo tego że grafiką nie powala :/ to jest bardzo wymagająca,ja gram w to na lapku win 8.1 4GB ramu i karta intela,wcześniej pisałem że gram na max detalach,to prawda...GRAŁEM,bo granie na tym sprzęcie na max detalach doprowadza do w/w problemów,teraz gram na średnich i wszystko mam prawie na min,i na razie jest ok... NA RAZIE

tyle sie dowiedzialem,jezeli masz problem z wylotami to pisz PW,postaram sie pomóc,albo szukaj po forach stalkera,najlepiej na http://forum.stalker.pl/

jeszcze jedno,gre MUSISZ uruchamiac jako admin i z trybem zgodności przewidzianym do gry ponieważ gra została stworzona do xp,visty i chyba jeszcze 7ki ale nie jestem pewien,ja ja uruchamiałem juz chyba we wszystkich trybach,najlepiej mi pasuje vista,opcje ze zgodnoscią znajdziesz: skrót gry na pupicie>PPM>właściwości...i tam juz wszystko znajdziesz,jak masz wątpliwości?pisz PW

pozdrawiam ;)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: STALKER:LOST ALPHA prośba
PostNapisane: 27 sierpnia 2015, 23:22 
Offline
Uzależniony od forum :)

Wiek: 36
Posty: 6394
Lokalizacja: Radom
Moje BMW: E90 2.0d
Kod silnika: M47N2
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119539 BMW E39
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=164448 AUDI 80
jeżeli ktos nie rozumie o czym "mówię" ten koleś Wam to wyjaśni bardziej dosadnie


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL