BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 18 czerwca 2025, 03:14

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: E36 cabrio vs. E38
PostNapisane: 12 marca 2010, 14:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 550i
Kod silnika: M70B54
no lol, ale brednie tu piszecie... Spalanie E36 cabrio 2.8 = spalaniu E38 728 = E38 735 :rotfl: :rotfl:
Jak mozecie porownywac spalanie aut o roznych pojemnosciach w zupelnie innych warunkach? Wiadomo, ze jak chce sie 735 jezdzic oszczednie to mozna i do 10l zejsc, tylko trzeba miec gdzie tak jezdzic. Moje 728i w miescie nie widzialo nigdy spalania mniejszego niz 15-16l - mowimy o MIESCIE z korkami, a nie miasteczku z 5-10 skrzyzowaniami.
Zdzira 850I, skoro 740i M62TU pali poza miastem (pod Warszawa) okolo 12-15l, to jakim cudem Twoje auto pali tyle w miescie? Stoisz w jednym miejscu czy lecisz przez miasto 60km/h bez zatrzymania? :rotfl: Jezeli przyjade, zaleje swoja wahe i okaze sie, ze pali wiecej to zwrocisz mi wszystkie koszty zwiazane z tym testem? :rotfl:

Do autora tematu. Jezeli chcesz wiedziec wiecej o kosztach utrzymania 728 zajrzyj do tego tematu: viewtopic.php?f=8&t=48259
Pozatym powinienes odpowiedziec sobie na pytanie do czego potrzebne Ci auto - miasto, trasy, komfort, lans?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 12 marca 2010, 16:50 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
Monngoes a mówimy o mieście czy Metropoli bo Warszawa to chyba jednak to drugie ???

Nie wiem ale mam wrażenie , że średnie trzeba liczyć zawsze mieszkając tylko w Wawie do tego stojąc w korku ja mam miasto 24 tysdące ludków i to jest miasto ruch spory bo krzyżują tu sie dwie główne drogi krajowe :)

Po drugie jak tobie 728 pali 15-16 w Warszawie u mnie pewnie z 12 litrów :)

Skrzyżowania mam nie bój zaby ronda też jak nabutujesz to pewnie że na chama uzyskasz 20 litrówq ja nie jeżdżę jak dziadza jeżdżę dynamicznie ale z głową i nie zapieprzam bez powodu dla zasady na trasie jeżdżę 110-120 bo więcej po polskich drogach nie ma sensu kickdowna używam czesto bo lubię ;)

Aha nie ma sensu porównywac 3,5 do 4,4 to jednak litr różnicy w pojemności skokowej i to czuć w spalaniu bo kumperl ma 540iA E-39 po lifcie i pali sporo więcej jak moja a lżejsza jest. On w trasie faktycznie ma koło 12 litrów ja 10 więc różnica jest spora :)

Jakie koszty ?? Chyba Ty mi dorzucisz za sam fakt i możliwość siedzenia na stołku gdzie pierdnąłem :rotfl: :rotfl: ;) W końcu wartość sentymentalna :rotfl:

PostNapisane: 12 marca 2010, 17:10 
Zacna persona forum

Moje BMW: Individual
Kod silnika: 2.5 VTEC
Zdzira 850I napisał(a):
Monngoes a mówimy o mieście czy Metropoli bo Warszawa to chyba jednak to drugie ???

Wlasnie o to chodzilo z roznymi warunkami.

Zdzira 850I napisał(a):
Aha nie ma sensu porównywac 3,5 do 4,4 to jednak litr różnicy w pojemności skokowej i to czuć w spalaniu
...

Ale E36 2.8 i E38 3.5 juz mozna?

Zdzira 850I napisał(a):
Jakie koszty ?? Chyba Ty mi dorzucisz za sam fakt i możliwość siedzenia na stołku gdzie pierdnąłem :rotfl: :rotfl: ;) W końcu wartość sentymentalna :rotfl:

Zdzira, po tym juz auta nie sprzedasz. ;) :rotfl:

PostNapisane: 12 marca 2010, 17:29 
Przyjaciel forum

Mylisz się teraz sprzedam je szybciej i drożej :rotfl: :rotfl: ;)

PostNapisane: 12 marca 2010, 18:30 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 328i Cabrio
Kod silnika: M52B28
Zdzira 850I napisał(a):
Mylisz się teraz sprzedam je szybciej i drożej

Zdzira 850I ma pewnie szlachetne gazy wiec jak juz ktos bedzie z nim jechal to powinien obiema dziurkami wciagac ;)

PostNapisane: 12 marca 2010, 20:35 
Przyjaciel forum

Zdzira 850I napisał(a):

Warszawa to miasto - miasto stoleczne. Jakbym jezdzil po metropolii Warszawskiej spalanie napewno by spadlo. Dlatego mowie o miescie z korkami.

Zdzira 850I napisał(a):
Aha nie ma sensu porównywac 3,5 do 4,4 to jednak litr różnicy w pojemności skokowej i to czuć w spalaniu bo kumperl ma 540iA E-39 po lifcie i pali sporo więcej jak moja a lżejsza jest. On w trasie faktycznie ma koło 12 litrów ja 10 więc różnica jest spora :)

Tak samo jak nie ma sensu porownywac 2,8 do 3,5... Takze juz nie rozumiem Twoich porownan, co jest wyznacznikiem tego czy mozna porownywac czy nie?
Takze jak masz porownywac Twoje 735 i 328 cabrio to rob to w podobnych warunkach i wtedy mozesz powiedziec, ze pali "podobnie"

Zdzira 850I napisał(a):
Jakie koszty ?? Chyba Ty mi dorzucisz za sam fakt i możliwość siedzenia na stołku gdzie pierdnąłem :rotfl: :rotfl: ;)

Skoro tak twardo bronisz tego niskiego wyniku spalania to pytam czy zwrocisz mi wszelkie koszty jezeli okaze sie ze nie jest prawda to co tu wypisujesz.

PostNapisane: 12 marca 2010, 22:50 
Przyjaciel forum

Porównuje podobnie kolegi Cabrio jeździ też po miejsowości wielkościowo identycznej jak moja a nie po zakorkowanym mieście :)

A z jakiej paki mam Ci niby zwracać ?? za co ?? Przecież to oczywiste jak się uprzesz zaczniesz non stop jeździć na S + Kick to pewnie że to przekroczysz nie ma sprawy ale za to ja jak sie uprę to zrobię 12 po mieście raz się udało ale średnio mi wychodzi 13-14 i taka prawda :) A zwracać Ci mam za co że mi nie wierzysz?? To twój ból ja ci wierzę w twoje spalanie kwestia jak jeździsz i gdzie ale nie porównujcie prosze każdego wyniku spalania bo ja w samych korkach tyle robię to mało inteligentne uważać, że wszystkie tyle palą bo ja jestem z Warszawy i moje tyle w korku pali to reszta musi i basta ja wam nie kazałem tam mieszkać zapraszam do Rawicza i zobaczycie ile zaczną palić wasze auta w mieście a nie metropolii :) Aha i 2,8 w E-38 jest niestety mało oszczędne ciut mały motor do prawie 2 tonowej budy i trzeba go niestety trochę bujnąć :) A sadze tak bo uważam, że moje 3,5 to też ciut mało :)

PostNapisane: 12 marca 2010, 22:54 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Celem zapisania bardziej czytelnego postu łatwiejszego w odbiorze i milszego dla oka oraz pozwalającego na pełne zrozumienie tekstu tudziez nie wyjście na bełkoczącego analfabetę zalecam abyś jednak na przyszłość wykazał się większą dbałością o stawianie przecinków i kropek dzięki temu nie będziesz musiał czytać pod swoim postem takich prowokacyjnych uwag dziekuje pozdrawiam :)

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Ostatnio edytowano 12 marca 2010, 22:55 przez jiGsaw, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 12 marca 2010, 22:54 
Przyjaciel forum

Zdzira 850I napisał(a):
A z jakiej paki mam Ci niby zwracać ?? za co ??

Nie ma co z Toba dyskutowac, bo i tak nie potrafisz zrozumiec tego co pisze.

PostNapisane: 13 marca 2010, 10:34 
Przyjaciel forum

Hmmm JigSaw a czytasz swoje posty, że mi zwracasz uwagę???

Piotrek ja nie potrafię zrozumieć?? Niby czego??? Jak chcesz sprawdzić przyjedź ale z jakiej paki mam Ci zwracać?? Tobie zależy czy mi ja wiem ile pali moje auto po mieście a nie metropolii i tyle Ty wiesz ile twoje pali po metropoli i ja tego nie neguję. Jak ci zależy to przyjedź zrobimy reset kompa i zrobisz 100km za swoje paliwo ale z jakiej paki mam Ci zwracać ja ryzykuje więcej a jak rozjebiesz mi auto ?? Ciekawe czy Ty byś mi w ogóle auto udostępnił??? Więc i tak idę na rękę a jak będziesz po prostu w okolicy to wpadnij bo pewnie jak Ci zrobie zdjęcie z OBC ze spalania to powiesz, że mam wynik rzędu 12-14 litrów z trasy :)

Aha i nie wzięliśmy pod uwagę jednej ważnej rzeczy : charakteru kierowcy ja jeżdżę dynamicznie ale spokojnie staram się nie przekraczać zbytnio ograniczeń i nie ruszać non stop z pedałem w podłodze żeby zaraz hamować ( a znam takich wielu kierowców tym nawet mondeo 1,6 16V pali średnio 11/100 :) ) a bez obrazy Piotrek ( yy czemu nie Mongoes?? ) ale Wy kierowcy z dużych miast jeździcie dosyć agresywnie a to też kosztuje wiem bo bywam we wrocku i poznaniu . Więc to ważny czynnik.

A na uspokojenie :piwo: Na to możesz liczyc jak przyjedziesz do oporu na pewno :]

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1