BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 16 czerwca 2025, 23:45

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: RS6 vs M5
PostNapisane: 19 lutego 2015, 08:39 
chudini3 napisał(a):
RS6 będzie dużo lepsze jeśli ktoś planuje dalsze modyfikację.
Co do M5 to bym się zastanowił bo kupowanie auta tylko dlatego że to BMW nie jest rozsądne, tym bardziej że M5 e60 jest lekko mówiąc wymagającym samochodem jeśli chodzi o awaryjność i serwis. Poczekajmy jednak na wypowiedź ekspertów od dwulitrowych dizli oraz posiadaczy najzajebistrzych dwa osiem

chudini3 napisał(a):
Rafał napisał(a):
Na forum BMW nikt Ci RS6 nie doradzi. Ja bym szukał m5 amerykańskiego z manualem. Przynajmniej koszt skrzyni przy ewentualnej awarii będzie niższy.

Mamy pierwszego eksperta

A Ty to od czego jestes ekspertem? Od czarow? Od ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie? Od wszystkiego i niczego? :-k

Super Twoja wypowiedz nt. M5, troche drogie, troche wymagajace :rotfl: Przedruk z Forum jak kazdy inny, cos tam dzwoni, nie wiadomo w ktorym kosciele, a na jaka msze, dziecko w przedszkolu po lekturze Forum wkleiloby wiecej na temat M5, jak to co wkleiles, co z reszta zostalo przynajmniej 2 razy napisane w tym temacie, wiec po co napisales tego posta? Zeby pozaczepiac 2.d i 2.8 i innych userow, jak np. Rafal?

PostNapisane: 19 lutego 2015, 08:42 
Przyjaciel forum

Jesli juz uparles sie na jednego z tych dwoch aut to bral bym RS6.
jak widac na filmie: youtube.com/watch?v=gpaVTdqsPLk
widac ze z rolki rs6 jest minimalnie szybsze, a z miejsca to juz w ogole przeciag zrobi.

Troszke mniej sie nadaje jako "fun car" z racji wlasnie 4x4 i ponad 2ton masy, bedzie szybki ale nie zabawny, M5tka moze dac wiecej radochy.

Kazde auto moze Ci sie popsuc, ale koszty naprawy w RS6 beda o wiele wyzsze, z racji po prostu drozszych czesci :)
Nie wiem jakim budzetem dysponujesz, ale jako fun car wybral bym zupelnie cos innego ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 19 lutego 2015, 08:47 
Częsty bywalec

Moje BMW: 316i
W tym samym celu co Ty.
Nie będę z tobą dyskutował bo na 90% nie miałeś styczności z wymienionymi samochodami ani nawet z serią M.
Teraz mi wytłumacz strażniku teksasu po co mam pisać elaboraty o m5 i rs6 jak na tym i na innych forach wszystko już zostało powiedziane, słucham inteligentnego uargumentowania.

PostNapisane: 19 lutego 2015, 08:48 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Czarny napisał(a):
A Ty to od czego jestes ekspertem? Od czarow? Od ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie? Od wszystkiego i niczego? :-k

Od M3 Turbo ! Jak zbierze już na wachę to ci pokaże gdzie raki zimujO :rotfl:

PostNapisane: 19 lutego 2015, 08:56 
Częsty bywalec

Moje BMW: 316i
MAJSU napisał(a):
Czarny napisał(a):

Od M3 Turbo ! Jak zbierze już na wachę to ci pokaże gdzie raki zimujO :rotfl:

Jest i on! Panicz w 2.8, który ma wiele do powiedzenia a prezentuje biedę umysłową level hard.
Teraz możesz się zachować jak standardowy burak z HONOREM w dwałosiem i dać mi bana. :rotfl:

PostNapisane: 19 lutego 2015, 09:05 
chudini3 napisał(a):
W tym samym celu co Ty.
Nie będę z tobą dyskutował bo na 90% nie miałeś styczności z wymienionymi samochodami ani nawet z serią M.
Teraz mi wytłumacz strażniku teksasu po co mam pisać elaboraty o m5 i rs6 jak na tym i na innych forach wszystko już zostało powiedziane, słucham inteligentnego uargumentowania.
´

A widzisz, w przypadku serii ///M w tym i M5 V10 moglbym powiedziec co nieco, nie za wiele, ale cos, czego nie przedrukowalem z innych for, czy tego Forum, tylko doswiadczylem empirycznie (jest temat na forum:)), o RS6 nic, ale to nie szkodzi, bo Ty tez chyba V10 na oczy nie widziales, nie liczac zdjec w necie, ale nie o to chodzi w tym temacie nawet, to nie grzech, tylko o to, ze zaczepiasz niepotrzebnie userow, a sam poziom sprowadzasz do rysztoku, a to na tym Forum nie bedzie tolerowane.

Za straznika teksasu masz jednego osta, za czepianie sie w ogole z powietrza innych userow masz 2. osta, tresc zostawiam jako przyklad, kolejny, nawet najmniejszy post dziwny konczy sie ostem nr i ban na miesiac, wiec albo stopujesz, albo odpoczynek od Twoich krzywych akcji, wybieraj. Masz prawo czytac, pisac, ale zgodnie z regulaminem, a jak nie, to nie. Pozdrawiam.

PostNapisane: 19 lutego 2015, 09:13 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Zgodnie z regulaminem może też zawnioskować o bana a że user nasz Pan to już zakliczone :cwaniak:

W każdym razie trzymamy kciuki za to że wreszcie odłoży z kieszonkowego na Pb i uda mu się trochę pojeździć w tym sezonie ! :ok:

PostNapisane: 19 lutego 2015, 09:55 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
chudini3 napisał(a):
Mamy pierwszego eksperta :hurra:

Z reguły nie jestem niemiły ale tu niestety być muszę.
chudini3 napisał(a):
RS6 będzie dużo lepsze jeśli ktoś planuje dalsze modyfikację.

CoX napisał(a):
Auto ma rocznie robić jakieś 5-7k km.
Typowo rozprężające w weekendy na wiosnę i lato.
Nie chce na start wpakować kilkadziesiąt PLNów, bo na 100% ich nie wyciągne.
Auto na max 2 lata. Ma pocieszyć i później cieszyć kogoś innego.

Jakbyś umiał czytać to na pewno byś to zauważył.
chudini3 napisał(a):
Co do M5 to bym się zastanowił bo kupowanie auta tylko dlatego że to BMW nie jest rozsądne, tym bardziej że M5 e60 jest lekko mówiąc wymagającym samochodem jeśli chodzi o awaryjność i serwis.

Tak samo wymagającym jak inne 8 letnie auta które mają moc w granicach 500 koni.
Kupując stare, sportowe auto trzeba wybierać takie w którym najmniej może się popsuć i to jest logiczne myślenie którego Ty najwyraźniej nie możesz pojąć.
Dopisałbym jeszcze o pewnym m3 turbo "1000 koni" ale ugryzę się w klawiaturę.

PostNapisane: 19 lutego 2015, 10:04 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
kurcze jak do zabawy to bym serio przemyślał coś z amg 55amg lub 63amg buda do wybor względem ciebie

PostNapisane: 19 lutego 2015, 13:15 
Częsty bywalec

--==Mały==-- napisał(a):
Do takich celów wolał bym M3 e92 + ESS/G-power najciekawsze wyjście.

Muszę się przejechać m3 E92, może to nie będzie taki zły pomysł :niepewny:

jiGsaw napisał(a):
Dokładnie. Też nie rozumiem po co weekendowa kanapa komuś, tym bardziej jak jedną już masz, M5 to szybkie auto rodzinne, w dodatku specjalnej troski. Na pewno dźwięk niepowtarzalny albo przynajmniej ciężki do zastąpienia... Jako funcar lepiej się sprawdzi cokolwiek mniejszego - M3 E46, M3 E92, głupie S3 + mody, czy nawet Cayman S.

Miałem M3 E36 później M3 e46, bardzo fajne auta, które przestały mnie kręcić przez kompletny brak komfortu wypadające plomby i to, że musiałem wlepiać wzrok przed auto, uprawiać slalom gigant pomiędzy dziurami i studzienkami w Warszawie. A tam gdzie droga była ch**wa, czyt. na 80% warszawskich ulic - wyprzedzały mnie służbowe Toyoty Yaris.
W m3 E36 zgiąłem 2 felgi, bo wpadłem na nowo położoną warstwę asfaltu wystająca ponad starą na jakieś 2-3 cm przy jakims 80-90km/h bo ktoś postanowił zabrać pachołek... :wstyd:
W e46 wkurzał mnie brak dzwięku wydechu, brzmiał jak pierdziawka mimo customowego wydechu pod wymiar.

Na codzień mam jeszcze 1'nkę mojej lubej w 2,0d na pokłądzie :hyhy: i czuje się tam jak w klatce, "schaby" na plecach nie mieszczą się w sporty... :) Chce duże auto. Koniecznie z jakąś Vką na pokładzie. W weekend RS6 jedzie do ASO na kompletny przegląd (notabene kasują 1500 PLN za taką przyjemność, mam nadzieje że zrobią to przynajmniej dobrze) zobaczymy co kwalifikuje się do wymiany od razu.

PostNapisane: 19 lutego 2015, 13:23 
Częsty bywalec

Zdzira 850I napisał(a):
kurcze jak do zabawy to bym serio przemyślał coś z amg 55amg lub 63amg buda do wybor względem ciebie

C63 AMG jest dla mnie okrutnym kozakiem, natomiast odpuszczam przez wspomniane W205 ze służbowym plaiwem w baku :P

PostNapisane: 19 lutego 2015, 13:33 
Przyjaciel forum

jak bedziesz chcial zobaczyc jak jezdzi 616 konne M3 E92 daj znac - nie ma nic lepszego 4fun w tych pieniadzach....

PostNapisane: 19 lutego 2015, 18:41 
Częsty bywalec

Moje BMW: Tesla S; Leon Cupra
Oba auta są bardzo fajne i w obu autach nie problem zostawić sporo tysięcy w serwisie. Musisz się przejechać i sam zdecydować co Ci bardziej pasuje :)
Jeśli auto będzie jeździło tylko w sezonie letnim to RS6 traci swoją wielką zaletę- quattro.
Ja bym wybrał M3, C63 ( dźwięk w wydechu w AMG jest po prostu mistrzowski) albo M5. RS6 jest po prostu zbyt ucywilizowane i za bardzo nadaje się na codzień, żeby robić z niego weekendowóz ;)

PostNapisane: 19 lutego 2015, 18:54 
Zacna persona forum

Moje BMW: e60 f25
Kod silnika: m54b30 n52b30
CoX napisał(a):

C63 AMG jest dla mnie okrutnym kozakiem, natomiast odpuszczam przez wspomniane W205 ze służbowym plaiwem w baku :P

Odrzucasz amg bo jeździsz w205 ale rozważasz m5 mimo, że na co dzień masz e61 :oczami:
No chyba, że się e61 pozbywasz.

Skoro auto jest do funu to też zastanowiłbym się nad m3 e92. Bardziej komfortowe niż e46 a dużo mniej awaryjne niż osławione na forach e60 :hyhy:

PostNapisane: 19 lutego 2015, 19:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Wujek widze po hamowni ;) graty rewelacyjny wynik jak dla mnie e92 SC to rownież najlepsze wyjscie na funcar i w tej kasie mega ciężko o coś szybszego dodatkowo umiarkowane spalanie i koszty eksploatacji nie ma nic lepszego wg mnie.

PostNapisane: 20 lutego 2015, 09:47 
Częsty bywalec

wujekwaldus napisał(a):
jak bedziesz chcial zobaczyc jak jezdzi 616 konne M3 E92 daj znac - nie ma nic lepszego 4fun w tych pieniadzach....

:szok: Szacun ! Nie wiem czy chce wsiadać, bo wtedy seryjne M3 będzie się zdawało straszną zawalidrogą :wstyd:
Ale jak się zdecyduje to na pewno się odezwę. Dzięki ;)
wandii napisał(a):
Odrzucasz amg bo jeździsz w205 ale rozważasz m5 mimo, że na co dzień masz e61
No chyba, że się e61 pozbywasz.

Skoro auto jest do funu to też zastanowiłbym się nad m3 e92. Bardziej komfortowe niż e46 a dużo mniej awaryjne niż osławione na forach e60

Z W205 zostaje przynajmniej na 2 lata w garażu, zanim leasing się nie skończy i mój ukochany pracodawca będzie zmieniał flotę. Moje e61 będzie na wiosnę szukało nowego właściciela.

--==Mały==-- napisał(a):
Wujek widze po hamowni graty rewelacyjny wynik jak dla mnie e92 SC to rownież najlepsze wyjscie na funcar i w tej kasie mega ciężko o coś szybszego dodatkowo umiarkowane spalanie i koszty eksploatacji nie ma nic lepszego wg mnie.

--==Mały==--, dzięki, Twoje opinie uważam za bardzo rzeczowe ze względu na to, że kilka dobrych fur już miałeś z tego co widziałem na forum.
P.S. Ostatnio stałem obok Ciebie i Twojego E63 na modlińskiej na światłach obok Kauflandu, kawał ładnej 6stki ;)

PostNapisane: 20 lutego 2015, 11:31 
Zacna persona forum

Jeśli nie jesteś miszczem prostej i nie pałujesz się nad 0.00001 do 100 km/h, to może rozważ Maserati Quattroporte. Trochę w inną stronę, ale z jakim stylem :]

PostNapisane: 20 lutego 2015, 16:43 
Częsty bywalec

Beatles napisał(a):
Jeśli nie jesteś miszczem prostej i nie pałujesz się nad 0.00001 do 100 km/h, to może rozważ Maserati Quattroporte. Trochę w inną stronę, ale z jakim stylem :]

Dotykałem i jeździłem Quattroporte, jakość wykonania tych samochodów jest straszliwie słaba. Nie chce. Oprócz jednego - dzwięku w tym samochodzie nie ma nic co mnie pociąga.

Jeżeli Maserati to wyłącznie Ghibli, ale nie stać mnie już na taki wóz :)

PostNapisane: 20 lutego 2015, 18:00 
Przyjaciel forum

CoX napisał(a):

Dotykałem i jeździłem Quattroporte, jakość wykonania tych samochodów jest straszliwie słaba. Nie chce. Oprócz jednego - dzwięku w tym samochodzie nie ma nic co mnie pociąga.

Jeżeli Maserati to wyłącznie Ghibli, ale nie stać mnie już na taki wóz :)

trafna odp :)
raz na pół dnia miałem okazję pojeździć maseratii ale granturismo S z pakietem stradale.... no dzwiek to bajeczka.... a wykonanie jak powiedziales, bo to sie nie roznie to Quatroporte :)

swoja droga dlaczego auto 4 fun na weekend na dwa lata ograniczasz do tych dwoch? czy tak luzno rzuciles dwa modele z propozycja na wiecej?

PostNapisane: 23 lutego 2015, 11:45 
Częsty bywalec

wujekwaldus napisał(a):
trafna odp
raz na pół dnia miałem okazję pojeździć maseratii ale granturismo S z pakietem stradale.... no dzwiek to bajeczka.... a wykonanie jak powiedziales, bo to sie nie roznie to Quatroporte

swoja droga dlaczego auto 4 fun na weekend na dwa lata ograniczasz do tych dwoch? czy tak luzno rzuciles dwa modele z propozycja na wiecej?

Odkąd zacząłem swoją przygodę z BMW, a będzie to już z 7 lat to zawsze marzyłem o swoim M5. Jakoś nigdy nie było z nią po drodze. Przez kilka lat, zawsze E39 M5 na tapecie :D
Chyba ostatni dzwonek na spełnianie marzeń - nie dorobiłem się jeszcze żony i dzieci, czyli poważnych inwestycji długoterminowych.

Czasami na weekendy wypożyczałem sobie jakieś lepsze fury, just for fun. W wwa jest sporo tego, gdzie w rozsądnych pieniądzach można wziąć sobie coś, co wpompuje odrobinę endorfin. M.in. C63 AMG, M5 e60, RS4 czy GTR.
Chyba nadeszła pora, żebym miał coś do muskania w garażu - lubię posiedzieć z polerką, gąbką i pędzelkiem w reku. E60 jest już tak wychuchana, że sąsiedzi z garażu mnie się pytają czy ona w ogóle wyjżdża na zewnątrz, bo ma wygląd "salonowy" - co nie przeszkodziło jednemu, do tej pory niezidentyfikowanemu sąsiadowi zdjąć mi zderzak swoim czerwonym zderzakiem...

Nie mówię nie - ewentualnie jak podrzucicie coś ciekawego to przemyśle, może dotknę.

Tymczasem jestem po sprawdzeniu pierwszego RS6. Okazało się, że układ hamulcowy i zawieszenie wymaga interwencji, turbo minimalnie, ale nie trzymało ciśnienia i też by trzeba było sprawdzać dlaczego - odpuściłem temat, bo ma start czekałoby mnie jakieś 20k PLN serwisu. :zalamany:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1