Ja wlasnie wstawiam sobie rownież INFERNO alarm godny polecenia może podpowiem, dlaczego bo widzę że poprzednicy operują tylko cenami
1. wszystkie możliwosci standartowych alarmów, a ponadto:
- bezobslugowa identyfikacja kierowcy (opcja karta kosztuje dodatkowo 40zl) ale zeli juz ja posiadasz to mozesz zpomniec o ukrytych przyciskach wystarczy ze zblizsz sie do samochodu a miniaturowy nadajniczek umozliwia Ci odpalenie bryczki,
- sterowanie centralnym zamkiem z możliwoscia programowania czasu impulsu, przydatne gdy chcesz aby domykaly Ci sie szybki wraz z zamknieciem samochocu,
- estetyczne, solidne piloty (polaczenie plastiku i metalu) maja 4 przyciski w tym 2 na dodatkowe wyjscia, ja uzyje jednego z przycisków do otwierania tylnej klapy w moim, drugi możesz sobie użyć do otwierania np. elektrycznej bramy garażowej posiadając odpowiedni odbiornik,
- zmienna częstotliwość pilotów uniemożliwi namieżenie i dorobienie pilocika,
- no i podsumowująć CENA - komplet (centrala, 2 piloty(model do wyboru), sygnalizator i czujka wstrząsu) kosztuje 130zl
- dotego dokupisz czujkę grawitacyjną polożenia pojazdu, krancówke na klape i przekaźnik z gniazdem do odcięcia zaplonu i masz alarm z pierwszej pólki, za calość lacznie z wysylka zaplacisz okolo 210zl
- jak sam wstawisz to będziesz mial satysfakcje ze wiesz gdzie co jest i jak Cię zawiedzie to wiesz jak ominąć
Ja do swojego zestawu dorzucam EXPERT GSMa aby mieć powiadomienie na komóreczkę, mam w wyposażeniu swojego auta telefon więc mogę wykorzystać jego antene jako dodatkową do swojego powiadamienia, trochę zabawy ale naprawde warto, sporo oszczędzisz i będziesz mial profesjonalne zabezpieczenie.