Siemanko
Właśnie wczoraj walczyłem z tematem i udało mi się to podłączyć i mp3 gra aż miło pod AM. Postaram się tutaj po krótce opisać co i jak. A więc zaczynamy od rozwałki w bagażniku ( akurat mam nawi po swapie BM24). Wywalamy tuner na warsztat i tutaj zonk na dzień dobry. Jakieś popieprzone małe gwiazdki do odkręcenie:) Oczywiscie nie miałem takiego kluczyka ale poradziłem sobie z tymi śrubkami.
Jak już otworzymy i wyciągniemy płytę główną musimy rozkminić co i jak i analizujemy układ. Ja mam na układzie TDA7310
Przygotowujemy sobie
- 3 kabelki - ja wycialem z wiązki którą dostałem z nawi a kable nie były mi potrzebne ponieważ wykorzystywałem instniejącą wiązke
- 2 kondensatory - 2,2uF 400V - im więcej volt na kondensatorze tym lepiej - bezpieczniej dla samego procka
- oczywiście gniazdo mini jack
- termokurcze
-luownica, cyna, obcinaczki i browarek

No to lecimy
Pierwszą rzeczą jaką musimy zrobić to wpiąć gdzieś te 3 kabelki
Jeden z nich - czyli powiedzmy prawy kanał aux wpinamy w nożkę procka nr
21drugi z nich - czyli kanał lewy wpinamy w nóżkę procka nr
27Mase wpinamy w 9 - na odwrocie płytki jest bardzo fajne miejsce gdzie możemy się wlutować.
Bierzemy łyczka browara - głęboki wdech i jedziemy

tutaj mamy wpięte dwa przewody - LEWY I PRAWY kanał
Odwracamy płytę na drugą stronę i jest tam fajne przejście aby przełożyć kabelek od masy i wpinamy w tym miejscu

jesli jakims cudem udało nam się to zrobić że nie poprzepalaliśmy sciezek i nie zrobilismy zwary z innymi ścieżkami możemy już być z siebie dumni.
Teraz wpinamy szeregowo - jeden kondesatorek do jednego kanału - drugi do drugiego.
Ja po tym zabiegu wsadzilem płytę do auta i test.
Rogal na ryju bo hasa ... aleeeeee.....
Słychać szum w głośnikach gdy gra mp3 oraz dzwiek idzie w mono.
Płyte na imadło i dalej ostatnie dwa kroki do zrobienia
Aby mieć dźwięk w stereo należy przeciąż ścieżke. Ja poprostu wziąłem gwoździa i przejechalem w poprzech tej ścieżki i już przestała istnieć

Następnie musimy pozbyć się kondensatora o nr 222. Jest on jakby w szeregu z dwoma kondensatorami 152. Wziąłem obcinaczki do kabli i poprostu go zmieżdzyłem i odpadł

.

Kolejny łyk i próba.
YAPI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! działa. Oczywiście wszystko funkcje jak ustawianie dźwięki i głosność z kierownicy działa jak powinno.
Robota tylko wygląda na straszną w rzeczywistości jak się do tego dobrze przygotujecie można to w godzinke ogarnąć. Pozniej jest jazda żeby przeciągnąć kabelk do przodu w miejsce które jest dla was najbardziej odpowiednie.
Moje miejsce pracy - idealne do takiej pracy

Powodzenia