|
witam,
robię wszystko zgodnie z instrukcją (strona12) tak przynajmniej mi się wydaje i nie idzie przeprowadzic inicjalizacji (kluczyk po wymianie baterii, nowych gumkach no i reanimacji mikrostyków)
przyciski juz działaja dioda miga w puilocie tak jak powinna, ale nie ma sygnału ze operacja przeprowadzona ok
-podczas tego pulsowania zblizyć nadajnik (jak najbliżej, ale nie blizej niz 15 mm) do odbiornika pod lusterkiem wewnętrznym i nacisnąć jeden z obu przycisków
naciskam
-centralne ryglowanie sygnalizuje ryglując i natychmiast odryglowując, że inicjalizacja jest skuteczna
nic takiego się nie dzieje
moze cos pokręciłem z pozycją 1 i 0 drugirgo kluczyka podczas operacji (0 otwarte 1 zamkniete tak przynajmniej robiłem) kluczyk wczesniej działał
macie jakis pomysł?? przeprowadzał ktos taka inicjalizację??
bylem tez w styczniu u lebiedzi w serwisie w bydgoszczy test GT1, podobno skasowane wszystkie błędy i porobione adaptacje (przed ta operacja sprawdzałem swoim carsoftem) sprawdzilem teraz ponownie i te same błedy które były w " Module : ZKE / ZVM
moim zdaniem są to błedy hard i bez wczesniejszej naprawy tego się nie skasuję chcę jechac z reklamacją - myslę ze to moze miec wpływ ze nie idzie z tym kluczykiem
a błedy są następujące
4 Relay for the power windows passenger-side rear defect
Please check the connections between 'BASIC-module' and 'RELAY-module
Otherwise please replace the 'RELAY-module'
12 Power sunroof distance and time control
Please check mechanism for difficulty in movement.
Please check the end-position-setter
The relay-module is probably fault
no i jeszcze 2 które mówia że prawdopodobnie uszkodzony RELAY-module - co to za moduł? gdzie się znajduje? podjade do kumla weźmiemy cos z anglika i zobaczymy ale najpierw co to jest?
_________________ nasza buńka
E34 
E53
|