chemik666 napisał(a):
to kurde co oni na tym allegro na leb upadli macie racje e 46 to juz nie mlodziaki a ceny za skore po 2-3 tys krzycza.mysle ze 1 tys to adekwatnie jest to lat auta.musze zaczac szukac po normlanej cenie a nie ..a chcialem tyle wylozyc
Cena za komplet skórzanej tapicerki w bardzo dobrym stanie powinien się wahać w granicach 1500-2 tyś. Ja dałem za moje wnętrze 1700zł ale trafić skórę w takim stanie do E28 to naprawdę gratka a E46 jest teraz od groma.
Pitz napisał(a):
Wiadomo, że cena jest bardzo istotna w tym przypadku, ale ja skłaniałbym się w kierunku obszycia. Nie wszystkie firmy potrafią to porządnie zrobić i z porządnych materiałów.
Mam doświadczenie z firmą z Kobyłki (pod Warszawą) obszywają oryginalnymi skórami tzn. mają dojście do producentów skór dedykowanych do BMW, BMW Individual, Benz, Jaguar, Bentley. Kiedyś myślałem, że to nie ma znaczenia, dopóki nie zobaczyłem efektów na własne oczy. Jakość matariałów, spasowanie, szwy, po prostu bajka.
Obszycie 3er to ok 5 tys. PLN z boczkami i podłokietnikiem. Uważam, że to wydatek, który naprawdę się opłaca. Można rzeźbić i szukać z anglika albo z jakiegoś dzwona, ale skóra zawsze będzie już trochę zmęczona i wyślizgana. Przy obszyciu masz ten komfort, że nikt na tym wcześniej nie siedział + auto wygląda w środku jak nowe.
Nie zapłaciłbym 5 tyś za skóry do używanego samochodu bo to strata pieniędzy. Co innego kupić w salonie nówkę sztukę i zamiast płacić 10 tyś za eko-skóry pojechać do prywatnej firmy i zrobić to porządnie. Anglika można trafić z małym przebiegiem a jeżeli ktoś chociaż minimalnie dbał o tapicerkę to do 100tyś km nie będzie na niej praktycznie żadnych śladów zużycia.