Witam, dzisiaj wymieniłem pompe wody, bo stara juz była wysłużona, przed operacja temperatura cały czas pion, wisko sie nie zasprzęglało czesto, ale w korku owszem, termostat otwieral, ogrzewanie bylo wewnatrz, wszystko bylo okej.
Dzisiaj koniec dobrej passy, wyciagnalem stara pompe, zlecial do miski plyn, wlozylem nowa, wlalem ten plyn spowrotem do zbiorniczka, zaczalem odpowietrzanie, temperatura w srodku na max, odkrecony odpowietrznik, ladnie pozasysało płyn i wszystko wydawało się być okej. Ale nie jest, temperatura wyhyla sie tak 1mm poza połowe i wisko jest spięte na 100 % , górny wąż jest tak ciepły, że nie można go dotknąć, natomiast dolny jest lekko ciepły (letni bym powiedział), góra i połowa chłodnicy również, aczkolwiek sam dół jest chłodny. Termostat otwiera, pompa wody nowa, chłodnica wymieniana jakiś czas temu (przed wymiana pompy wodnej bylo wszystko spoko).
Dodam iż jest to M50B25 Vanos, z klimatyzacja. Proszę o pomoc bo sam juz nie wiem co robic, mam wrazenie jakby sie zrobila gdzies poduszka powietrzna, ale nie mam pojecia gdzie i jak ją usunąć. Czytałem tematy o odpowietrzaniu na forum i robiłem zgodnie z instrukcją.
|