BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 19 czerwca 2025, 00:23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E61] Lampy
PostNapisane: 7 lutego 2010, 10:22 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: 5 e61
Kod silnika: M62B44
Witam. od niedawna jestem posiadaczem bmw 520d e61. chciał bym się dowiedzieć czy mogę wymienić lampy przednie na bi ksenony, i czy to nie będzie żadnego problemu,czy komputer nie będzie szalał, czy będą pasowały

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Lampy Bmw e61
PostNapisane: 7 lutego 2010, 11:01 
Częsty bywalec

na 90 procent komputer nie będzie widział błędów jesli jednak takie się trafią to do tego zastosować można przetwornice

Tytuł: Re: [e61] Lampy Bmw e61
PostNapisane: 7 lutego 2010, 12:12 
Zacna persona forum

Moje BMW: E60 530d
Kod silnika: M57TU
Nie da się tak łatwo :) musisz wymienić włącznik świateł plus moduł świateł do tego trzeba pojechać do magika co to wszystko zaprogramuje niestety e61 to nie jest już zabawka, że mogłeś wyjmować co chciałeś i zakładać co chcesz :) Nie wiem czy się opłaca to robić, do tego jeszcze dochodzi montaż spryskiwaczy plus zestawu samopoziomującego.

PostNapisane: 7 lutego 2010, 12:19 
Poszukaj zanim zapytasz

tak wiem ze nie jest zabawka, a lampy nie maja w sobie tego poziomowania przypadkiem bo te co mam to się podnoszą po zapaleniu, wiec raczej nie wyjdzie to na dobre w zderzaku mam wycięcia na spryskiwacze ale nie ma ich :D a może ktoś wie ile by to kosztowało wszystko

PostNapisane: 7 lutego 2010, 13:16 
Zacna persona forum

Moje BMW: E60 530d
Kod silnika: M57TU
sam raczej nie dasz tego zrobić :( Myślę, że z lampami koszt około 2-3 tyś Nie wiem czy instalacja jest taka sama

Ta firma wykona tobie tą usługę:
Warsztat obok Wrocławia - Bierutów 27 firma Iland tel. 661 115 488 (Artur)

PostNapisane: 7 lutego 2010, 19:03 
Poszukaj zanim zapytasz

a jeżeli chciał bym same ksenony zwykłe proste bmw jest przed liftem, to to samo bym musiał robić

PostNapisane: 8 lutego 2010, 01:21 
Częsty bywalec

Moje BMW: [e46] 320d
Kod silnika: m47
Miszelio napisał(a):
a jeżeli chciał bym same ksenony zwykłe proste bmw jest przed liftem, to to samo bym musiał robić

Tak.

PostNapisane: 8 lutego 2010, 08:02 
Zacna persona forum

Moje BMW: BMW F10 M550D
Kod silnika: N57X
dochodza jeszcze czujniki polozenia auta z przodu i z tylu (jest roznica jak sa xenony i jak ich nie ma).a błąd po zamianie ot tak sobie lamp wywali napewno.

EKSPRESY CIŚNIENIOWE DO KAWY JURA TO MÓJ ŚWIAT !!! www.primocaffe.pl

PostNapisane: 19 kwietnia 2010, 17:53 
WITAM. TEZ MIALEM TEN PROBLEM, ELEKTRYK ZALOZYL MI LAMPY RAZEM Z CALA WIAZKA PLUS MODUL WYMIENIL..TERAZ ZOSTAL MI TYLKO PROBLEM SPRYSKIWACZY. CZY KTOS WIE CO DOKŁADNIE TRZEBA DOKUPIC OPROCZ SPRYSKIWACYZ PRZEWODOW ZBIORNICZKA...? POZDRAWIAM

PostNapisane: 19 kwietnia 2010, 20:33 
Częsty bywalec

Moje BMW: e92 330d
Kod silnika: N57
Cytuj:
ELEKTRYK ZALOZYL MI LAMPY RAZEM Z CALA WIAZKA PLUS MODUL WYMIENIL

...i dość dobrze Cie skasował za nic, ehh
Cytuj:
musisz wymienić włącznik świateł plus moduł świateł do tego trzeba pojechać do magika co to wszystko zaprogramuje

Nie musi.
Cytuj:
na 90 procent komputer nie będzie widział błędów jesli jednak takie się trafią to do tego zastosować można przetwornice

Na 90% tak własnie będzie, a jeśli się okaże że wywala błąd stosuje się nie przetwornice a kondensator i komputer "myśli" że jest normalna żarówka ponieważ obieg prądu jest zamnkniety.

Generalnie do każdego auta można założyć na piechote same lampy i będą świecić a jeśli są to oryginalne ksenony to z rażeniem innych nie powinno być wiekszego problemu. Jeśli ktoś liczy się z wydatkiem 2x koszt samych lamp(jak nie więcej) może posłuchać krzykaczy którzy mają fabrycznie ksenony i można się bawić w wiązki, moduły, czujniki, spryskiwacze, przelączniki i oczywiście honoraria dla tych serwisowych naciągaczy. Jak mnie zaraz ktoś zaatakuje to uprzedzam, jestem przeciw zakladania HIDów czy to do lampy clear, czy nawet do lampy soczewkowej( która przygotowana z myślą o halogenie jest prążkowana, xenonowa powinna być gładka), nie wspominam o szmelc wynalazkach typu palniki 6000k , 8000k... Poprzednim autem(nowym nie bitym) zrobiłem 100kkm na oryginalnych xenonach iiiiii: spryskiwacze tyle że sobie pryskają a warstwa brudu i tak zostaje, poziomowanie udaje że poziomuje i koniec końców i tak nie raz dostałem po oczach no i jeszcze ewentualne błędy w całej tej super instalacji ktore sprawiły że przez pół drogi lampy ustawiały się na najniższym poziomie i rób co chcesz. Jedyne czego bym się nie podją to dokładanie lamp z systemem DYNAMIC coś tam, wtedy owszem wszystko się komplikuje, ale zawsze można z nich zrobić normalne nie skrętne.

Thank you for flying with BMW airlines!

PostNapisane: 19 kwietnia 2010, 23:16 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
co do hidow- w nowych autach moze zdarzyc sie, ze elektronika zacznie wariowac i sie uszkadzac...

za te pieniadze nie kupilbym auta bez skory, kseonow i szyberdachu, wolalbym starsze a doposarzone

to nie te czasy, ze sie podlaczalo wszystko i gralo wszystko, teraz tylko skomplikowane i drogie mody...

PostNapisane: 20 kwietnia 2010, 06:08 
Zacna persona forum

Moje BMW: BMW F10 M550D
Kod silnika: N57X
pan_prezes_skora napisał(a):
co do hidow- w nowych autach moze zdarzyc sie, ze elektronika zacznie wariowac i sie uszkadzac...

za te pieniadze nie kupilbym auta bez skory, kseonow i szyberdachu, wolalbym starsze a doposarzone

to nie te czasy, ze sie podlaczalo wszystko i gralo wszystko, teraz tylko skomplikowane i drogie mody...

A czy ktoś Ciebie pyta o zakup auta takiego czy innego? Gość pyta o lampy a nie o rady odnośnie zakupu auta z takim czy innym wyposażeniem. :mur:

EKSPRESY CIŚNIENIOWE DO KAWY JURA TO MÓJ ŚWIAT !!! www.primocaffe.pl

PostNapisane: 20 kwietnia 2010, 18:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
BARNABA napisał(a):
pan_prezes_skora napisał(a):

A czy ktoś Ciebie pyta o zakup auta takiego czy innego? Gość pyta o lampy a nie o rady odnośnie zakupu auta z takim czy innym wyposażeniem. :mur:

racja... :wstyd:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1