BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 16 czerwca 2025, 23:36

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e39] jak zdiać przednie lampy po lifcie
PostNapisane: 26 lutego 2011, 13:31 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39 528
Witam. Dzisiaj zabrałem sie za montaz ringow bo stare żołte sie wypałiły. Mam lampy po liftowe helli i probowałem chyba z 2 godziny zdjać klosz i nic.. :/ Gdzieś wyczytalem ze te lampy sa przyklejone jakimś klejem i trzeba opalarka podgrzać zeby je otworzyć lub do pikarnika rozgrzanego włożyć 60- 80 stopni. Czy to prawda mam włozyć do piekarnika lampy ???

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e39] jak zdiać przednie lampy po lifcie
PostNapisane: 26 lutego 2011, 13:59 
Pierwsze kroki

?

PostNapisane: 26 lutego 2011, 14:09 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39
Kod silnika: M62B44
viewtopic.php?f=1&t=65514 Tutaj masz opisane jak rozkleić żeby nie popsuć. Ale kolego w poliftach nie wymienisz ringów, znaczy można tylko po co? Nie lepiej (jeśli już się uparłeś) wymienić żarówkę na diodę? I nie trzeba lamp rozklejać. A i jeszcze jedno, lampy bodajże od 2002 roku nie dały się już rozkleić w ogóle. Zamiast piekarnika można użyć opalarki, ja właśnie dzięki niej rozklejałem swoje lampy, dużo wygodniej.

PostNapisane: 26 lutego 2011, 15:33 
Pierwsze kroki

Wymieniam bo mi sie podoba takie http://allegro.pl/ringi-ccfl-bmw-e30-e3 ... 65415.html

Nastawiłem na 180 stopni i po paru minutach po włozeniu dymek z nich leci to wyciagam boje sie zeby sie coś nie stopiło. Nadcinam nożykiem i lipa nic nie idzie:/ Nie wiem co robić :/

PostNapisane: 26 lutego 2011, 16:03 
Pierwsze kroki

Nie nadcinasz nożykiem tylko delikatnie podważasz, klej bardzo mocno trzyma, trzeba go rozklejać powoli i w miarę delikatnie. Nie bawiłem się z piekarnikiem tylko opalarką i 15-20 min na lampę i rozklejały się. A te ringi to chyba do przedliftu są. Ten sam efekt da Ci dioda zamiast żarówek.

PostNapisane: 26 lutego 2011, 16:30 
Pierwsze kroki

Skoro wypałły mi sie ringi z jednej strony to wystarczy sama żarówke kupić i bedzie grać ??? NIe trzeba wymieniać ringów zeby mieć np efekt ringów ccfl ???? :zly:

PostNapisane: 26 lutego 2011, 16:37 
Pierwsze kroki

Jak mogą Ci się wypalić ringi? Z tyłu lampy jest żaróweczka 10 watowa od której odchodzą grube światłowody które przechodzą w lampie w ringi, tam nie ma co się wypalać. Może po prostu żaróweczka Ci się spaliła, to się zdarza, zakładasz zamiast niej diodę i jest efekt taki jak ringów ccfl i nie trzeba się męczyć z rozklejeniem lampy. chodzi o taką diodę http://allegro.pl/ringi-led-marker-bmw- ... 98397.html

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1