BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 21 czerwca 2025, 05:23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Zwariowane ogrzewanie w 320d 136KM z klimą aut.
PostNapisane: 13 sierpnia 2012, 02:18 
Forumowicz

Moje BMW: BMW 320d E46
Kod silnika: M47
Garaż: Moja była skromna BMW 320d E46
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=104392
Zauważyłem że ogrzewanie w moim E46 320d z 1999r lubi płatać figle. Np dziś było dosyć zimno wiec ustawiłem sobie 20 stopni i z 3 niebieskich (zimnych) kropek przesunąłem sobie pokrętko na środek na białą kreskę. Ustawiłem na Auto. Leciało przyjemne powietrze a na moje nogi leciał ukrop jak z pieca :P Przekręciłem podczas jazdy znowu pokrętło na 3 niebieskie zimne kropki, a tu dalej z górnych nawiewów zimne a tych nad pedałami ukrop tak z 20km :P. Zatrzymałem się na stacji, zgasiłem auto , zatankowałem, odpaliłem i problem znikł. Spotkał się ktoś z czymś takim lub podobnym, to wina klimatyzacji automatycznej czy czego ? W ziemie tamtego roku tez spotykały mnie takie anomalie, z podszybia gorące powietrze a z środkowych zimne :P

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E46] Zwariowane ogrzewanie w 320d 136KM z klimą aut.
PostNapisane: 13 sierpnia 2012, 06:16 
Zacna persona forum

mam podobnie -podjedz na kompa pokaze ci co nie funkconuje - ja co jakis czas kasujev blad , ktory pokazuje mi komp i jakis czas mam spokoj - dla dokladnosci u mnie prawa strona potrafi grzac - nie pamietam jaki to blad - postanowilem nie ruszac - brak czasu a zima za pasem - doczytalem na forum , ze moze to byc czujnik za panelem - sa tam dwa bardzo delikatne w montazu ale jak wspominalem nawet nie zagladalem - moje auto ciut inne wiec moze lepiej jak wypowiedza sie koledzy z autami podonymi do twego i miejacy juz owy problem za soba

PostNapisane: 13 sierpnia 2012, 07:24 
Zacna persona forum

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57d25
No tak, kasowanie błędu rzadko kiedy naprawia auto, a w zasadzie nigdy. Przecież komp służy do diagnostyki, a nie do naprawy, od skasowania błędu samo się nie naprawi. Podłącz kompa odczytaj błąd, zastanów się, pomyśl czy rozumiesz co do CIEBIE ten komp mówi. Może jakiś silniczek w nagrzewnicy padł i nie przesuwa klapki jakiejś??

PostNapisane: 16 sierpnia 2012, 15:59 
Zacna persona forum

hammet1 napisał(a):
No tak, kasowanie błędu rzadko kiedy naprawia auto, a w zasadzie nigdy. Przecież komp służy do diagnostyki, a nie do naprawy, od skasowania błędu samo się nie naprawi. Podłącz kompa odczytaj błąd, zastanów się, pomyśl czy rozumiesz co do CIEBIE ten komp mówi. Może jakiś silniczek w nagrzewnicy padł i nie przesuwa klapki jakiejś??

przy podlaczeniu auta pod kompa wyskauja nam bledy - usterki i jesli wykona sie ich reset a one powracaja to oczywiscie poswieca sie jej wiecej uwagi i wymienia czy naprawia cos co owa usterke powoduje - natomiast to co nie powraca bywa zlozeniem sie jakis roznych czynnikow i nie bede w to wnikal - po odczycie bledy sie kasuje ,urachamia auto , przejezdza sie nim i na powrot na kompa - wtedy widac co i jak - ja w swoim kasuje blad , ktory mi wyskuje i jezdze bowiem z braku czasu nie moge sie tym zajac - po miesiacu sytuacja sie powtarza wiec ja powtarzam swe dzialanie - ogolnie zgadzam sie , ze komputer w samej rzeczy usterki jak juz wystapila nie naprawia

PostNapisane: 16 sierpnia 2012, 20:37 
Częsty bywalec

Moje BMW: E30 316+
Kod silnika: M52TUB28
Elektrozawór, poszukaj już było

"Wiedza daje pokorę wielkiemu, dziwi przeciętnego, nadyma małego. Nic tak nie ogranicza prawdziwej wiedzy, jak przekonanie, że się wie to, czego się nie wie".

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1