BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 17 czerwca 2025, 19:40

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Czujniki zuzycia klockow
PostNapisane: 18 listopada 2007, 15:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25
Dzisiaj wymienilem klocki u siebie w aucie, wsadzilem stary czujnik...i tak czy trzeba lampke sygnalizujaca czas wymiany klockow skasowac na kompie czy ona powinna sama gasnac po zalozeniu nowych klockow no i po zalozeniu czujnika?? :niepewny:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2007, 15:08 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39
Kod silnika: m57
powinna sama zgasnac,przynajmniej tak mi sie wydawac, moze czujnik jest przetarty?moze padniety?z tego co slyszalem jak sie zaswieci to sie wymienia czujnik razem z klockami

pozdro

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2007, 15:13 
Przyjaciel forum

Tjaaa, no wiem ze czujnik razem z klockami...hehe kupowalem klocki w auto partnerze...kurde nawet w paczce z klockami za 3 stowy nie dawali czujnikow...tak wiec cholera niezla beka... :/

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2007, 15:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 530iA
Kod silnika: M54B30
hehe miałem ten sam problem... rzadko kiedy po wymianie klocków czujnik jest jeszcze sprawny...ale nie ma sie co martwić kosztuje 40 złotych czyli nie majątek ... aha jak będzie dobry to nie trzeba nigdzie tego kasowac poprostu samo zgaśnie ...pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2007, 15:56 
Przyjaciel forum

Borsuk napisał(a):
hehe miałem ten sam problem... rzadko kiedy po wymianie klocków czujnik jest jeszcze sprawny...ale nie ma sie co martwić kosztuje 40 złotych czyli nie majątek ... aha jak będzie dobry to nie trzeba nigdzie tego kasowac poprostu samo zgaśnie ...pozdrawiam

Aha, czyli kiszka...oka...a jak ja mam juz teraz zalozone nowe klocki to nie bedzie problem wsadzic czujnik w klocek??

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2007, 15:57 
Forumowicz

A ja wymieniłem klocki razem z czujnikami. Wstawiłem żarówkę w kontrolkę od klocków bo nie było i gdy włączę zapłon kontrolka się nie pali. A gdy odpalę silnik zapala się na 2-3 sekundy po czym gaśnie. Czy tak powinno być, czy powinna wcale się nie zapalać?

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2007, 15:57 
Przyjaciel forum

zakładali u mnie i problemu nie mieli żadnego także głowa do góry :)

[ Dodano: 18 Listopad 2007, 16:00 ]
Robcik napisał(a):
A ja wymieniłem klocki razem z czujnikami. Wstawiłem żarówkę w kontrolkę od klocków bo nie było i gdy włączę zapłon kontrolka się nie pali. A gdy odpalę silnik zapala się na 2-3 sekundy po czym gaśnie. Czy tak powinno być, czy powinna wcale się nie zapalać?

no dobrze z każda kontrolka chyba jest podobnie...od poduszek też sie zapala i gaśnie także wszystko jak należy masz :)

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2007, 16:01 
Przyjaciel forum

Ok dziekuje za odpowiedz :) Ale jeszcze jak gadamy o lampkach...zapalila mi sie ze jest do wymiany zarowka w tylnich swiatlach...wymienilem i blad sie pali dalej...tutaj to juz chyba trzeba wykasowac prawda? :niepewny:

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2007, 16:03 
Przyjaciel forum

Kisiel24 napisał(a):
Ok dziekuje za odpowiedz :) Ale jeszcze jak gadamy o lampkach...zapalila mi sie ze jest do wymiany zarowka w tylnich swiatlach...wymienilem i blad sie pali dalej...tutaj to juz chyba trzeba wykasowac blad prawda? :niepewny:

hmmm u mnie jak pokazuje że żarówka choćby od stopu przepalona i ją wymienie to już tego nie pokazuje...a jak jest z innymi żarówkami to nie wiem ale biorąc to na zdrowa logike to chyba powinno sie zgasić samo :) no ale pytaj innych którzy mieli z tym do czyenienia:)

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2007, 19:17 
Przyjaciel forum

Ehhh w morde nastepne pytanie...Kurcze te klocki wymienial moj ojciec...wsiadlem teraz do samochodu bo musialem jechac...i tak po wcisnieciu hamulca czuc uderzenia w pedal...tak jak to hamuje sie na sliskiej nawierzchni...ale sa to takie dziwne uderzenia...i po jakims czasie wlacza mi sie lampka ABS i lampka sygnalizujaca odlaczone ASC...kurna co jest do cholery...co stary mogl popierniczyć :zly: i jak te lampki sie pala to czuje tak jakby auto stracilo troche mocy :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko: co jest grane...

eeee Ty "Przyjaciel Klubu" nie kropkujemy bluzgów tylko zamieniamy na inne słowa ;) biały-edit

Ostatnio edytowano 18 listopada 2007, 19:28 przez Kisiel24, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1