BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 20 czerwca 2025, 12:16

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 15 sierpnia 2013, 11:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
StreetFire7 napisał(a):
Czytałem gdzieś, że poszło o rasizm i doszło 30 tys. euro kary. Niefajnie, mam nadzieję, że żyleta szybko się zorganizuje i przeniesie na drugą stronę stadionu, a Legia awansuje do fazy grupowej i odbije sobie karę z nawiązką ;)

Street - Chodziło przede wszystkim o race w meczu wyjazdowych z New Saints. Kwestia flag niby faszystowskich i nazistowskich to wielkie nieporozumienie. Te flagi wiszą na Legii od 15-20 lat i nikt nic wcześniej do nich nie miał. Te same flagi wisiały na meczu z Molde i delegat UEFA w raporcie wszystko ocenił pozytywnie. Zresztą, delegat UEFA przed meczem dostał zdjęcia z flagami, które pojawią się na stadionie i wydał pozytywną opinię. Nie może być tak, że jeden delegat pozwala, a drugiemu się to nie podoba, bo wtedy wychodzą takie sytuacje, które nie są korzystne dla klubu.

Co do rac z meczu z Walii. 2/3 kibiców to byli ludzie mieszkający w Walii, Anglii itd. 1/3 zaś, to Ci, którzy kupowali bilety za pośrednictwem klubu i za nich klub bierze odpowiedzialność. To wszystko jest chore. Nie wiem kto konkretnie, ale ktoś działa na niekorzyść klubu.

Tutaj jest oświadczenie Prezesa Leśnodorskiego.

http://legia.com/news,36993-jestesmy_ob ... ujemy.html

aniołki, co do ŁKS-u i opisywanych przez Ciebie sytuacji z...wesel. "Troszkę" odszedłeś od tematu i ogólnie nie masz racji. Akurat tutaj jestem w temacie, bo po pierwsze, najnormalniej w świecie jako kibic interesowałem się sytuacją ŁKS-u i Polonii, a po drugie, liczyłem na to, że Polonia jeśli załapie się do IV ligi, zagra w grupie południowej, a nie północnej. Oznaczało by to, że zagram sobie przy Konwiktorskiej :)

Ale do rzeczy. Kwestia ŁKS-u. Jedną z dwóch drużyn, która oddaje walkowera łodzianom jest KS Paradyż. W klubie tym gra mój znajomy i wiem jak sprawa wygląda. Otóż, jeśli kibice z Łodzi straszą przed meczem, że przyjadą w liczbie 1500 osób i zrobią rozróbę w całym mieście, to każdy człowiek ze zdrowym rozsądkiem chce tego uniknąć. Działacze w Paradyżu nie zdołają upilnować takiej liczby "wariatów" , a na taką liczbę oddziałów policji / ochrony, która potrzebna by była do obstawienia owego meczu i zapewnienia bezpieczeństwa, najnormalniej w świecie nie ma pieniędzy. Tym samym każdy woli odwołać mecz i stracić 3 punkty walkowerem niż wydać krocie na obstawę meczu, która i tak w 100% nie zapewni bezpieczeństwa. Ewentualne kary nałożone na klub po jakichś bijatykach, albo dodatkowe koszty za np. zdewastowanie stadionu czy miasta to kolejne minusy tego przedsięwzięcia.

Wiem, że to wszystko jest chore i odwoływanie meczów jest niekoniecznie decyzją zgodną z duchem sportu, ale tak jak napisałem wyżej, nikt nie weźmie odpowiedzialności za coś, co z góry wydaje się niepoważnym rozwiązaniem. Nikt też nie wyda na to pieniędzy, które starczą na zapewnienie ochrony w dajmy na to pięciu meczach bez podwyższonego ryzyka. Taki mamy kraj i nic na to nie poradzimy.

Pozdrawiam :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 15 sierpnia 2013, 12:04 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
binta napisał(a):
Chodziło przede wszystkim o race w meczu wyjazdowych z New Saints.

Równi i równiejsi :]

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 15 sierpnia 2013, 12:34 
Przyjaciel forum

Gumiś napisał(a):
binta napisał(a):
Chodziło przede wszystkim o race w meczu wyjazdowych z New Saints.

Równi i równiejsi :]

No widzisz. Zobaczymy co przyniesie odwołanie. Mam nadzieje, że przede wszystkim "Żyleta" zostanie otwarta (karę finansową niech nawet zostawią, chociaż na pewno nie taką), bo bez niej mecz będzie zupełnie inny.

Tylko czekać aż UEFA wystawi rachunek dla Śląska za mecz w Belgii...

Ostatnio edytowano 15 sierpnia 2013, 12:47 przez binta, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 15 sierpnia 2013, 12:40 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
A jak oceniacie wczorajszy mecz z Danią i gwizdy na Lewego?

PostNapisane: 15 sierpnia 2013, 12:51 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
Ja nie mogłem wczoraj obejrzeć meczu, ale coś tam wstępnie słyszałem. Widziałem tylko bramki w jakichś wiadomościach. Zerknę zaraz w internecie na program, jak będzie gdzieś powtórkę to może obejrzę.

Sam wynik wydaje się bardzo dobry. Wreszcie wygraliśmy z Danią. "Lewy" się w kadrze zablokował na dobre, ale ja zawsze jestem za naszymi piłkarzami i złego o nim pisał nie będę. Przeważnie ci, którzy na kogoś narzekają i obrzucają go błotem, są pierwszymi, którzy się cieszą po jego sukcesach...

Wracając do sprawy zamknięcia "Żylety".

Bardzo dobry i trafny tekst z bloga jednego z czytelników i kibiców

http://www.weszlo.com/blog/16/1066

Ostatnio edytowano 15 sierpnia 2013, 13:25 przez binta, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 15 sierpnia 2013, 13:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
aniołki napisał(a):
ale i tak nikt kibiców ........łks łódż.......... nie pobije kolejny mecz walkower bo ponoć chłopaki chcieli jechać na wyjazd a tu dupa mała wioska się miastowych boi....a oni tylko na doping dla swojej drużyny by podjechali ile to problemu 4 godziny..wioska była by wesoła a pózniej znowu do roboty i nuda piwko ławka i tyle frajdy....sam prezes klubu z centrum Polski mówi że my gramy dla kibiców a że mamy ich trochę,bo oni lubią piłkę oglądać.....

Pamiętam swego czasu jak mój kochany klub ......ELANA.....TORUŃ.....jechaliśmy z chłopaki na mecz do jakieś wioski to policja w ostatniej chwili nas też nie chciała wpuścić do swojego królestwa żeby dopigować naszych grajków,było nas tylko 300 chłopa. :zawstydzony: :zawstydzony: smutno nam było ale ludzie się boją poza granicami miast jak jest mecz,i jak ma być około 300 chłopa u nich na podwórku..ale jak jest wesele to nawet może być 500 i zadyma jest fajna..muzyka gra...i atrakcje nie zapomniane jak wójek wyrywa sztachety w białym garniturze...

Moim zdaniem nie masz racji porównując wesele do wyjazdu. Miałam to wątpliwe szczęście zobaczyć ekipę sportową ŁKSu w akcji, a na weselu nigdy nie widziałam, żeby ktoś występował w szczękach i rękawicach bokserskich. Nie każdy stadion jest przygotowany na przyjęcie określonej grupy kibiców i tak jak napisał binta ze względów bezpieczeństwa oddaje się mecze.

Co do zakazu nałożonego na Legię przez UEFA - totalna bzdura. Prawda jest taka, że jeśli nie na Żylecie to prawdziwi kibice będą się bawić nawet pod stadionem. Kibice sukcesu, których ostatnio na Legii nadmiar, odpuszczą, co będzie się wiązało ze stratami dla klubu, więc klub na pewno będzie walczył o właściwe miejsce kibiców na stadionie. Mecze ze Steauą tak czy inaczej niestety mnie ominą ze względu na wyjazdy wakacyjne, ale do Rumunii jedzie dobra reprezentacja :)

Edit: sprawdziłam rozkład pociągów, powinno mi się jednak udać na styk, tylko na mecz z plecakiem i prosto z meczu w góry :rotfl:

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

PostNapisane: 15 sierpnia 2013, 13:33 
Forumowy terrorysta

Boniek o racach :rotfl:

Cytuj:

Prezes PZPN 2 stycznia bieżącego roku: „Proszę mi wierzyć, nie ma w nich [racach] nic niebezpiecznego. Na moim sylwestrze wnuki w wieku sześciu i ośmiu lat z tym urzędowały. Nic nikomu się nie stało”

Prezes PZPN 21 stycznia: „Nie uważam, aby pirotechnika, czyli używanie rac, flar, petard, świec dymnych była koniecznym elementem widowiska piłkarskiego. Można doskonale oglądać mecz bez tego rodzaju atrakcji. Ale niemal na każdym stadionie kibice ich używają. Są niebezpieczne, dym unoszący się nad boiskiem zasłania widok, zdarza się, jak ostatnio w Poznaniu na spotkaniu Lecha ze Śląskiem, że sędzia zmuszony jest przerwać grę”.

Prezes PZPN po kwietniowym finale Pucharu Polski: „Dla mnie kibice byli fantastyczni i tyle. Co zrobili np. ci z Legii? Race? Najbardziej nie lubię hipokryzji. Nagle na meczu odpalono sto rac i wszyscy się dziwimy, choć pojawiają się bardzo często”.

Prezes PZPN po majowym meczu ligowym Pogoni z Legią: „Mnie te race zupełnie nie przeszkadzają. Słyszę jak wszyscy się mądrują na ich temat, ale to bzdura, że są zakazane”.

Prezes PZPN wczoraj w TVN24, komentując czwartkowe kwalifikacje Ligi Europejskiej: „Mecz Śląska w Brugii był kapitalny, ale nagle na trybunach zajmowanych przez wrocławian zaczęły płonąć jakieś ogniska. Nigdzie na świecie już się tak nie robi, no to po prostu wsią pachnie”.
http://rafalstec.blox.pl/2013/08/Boniek ... wisku.html

StreetFire7 napisał(a):

Wygrana jest wygraną to jedno. Druga strona medalu to choas na boisku, tylko przez kilka minut gra była zadowalajaca. Lewandowski, coz ''jest dwoch Lewandowskich''. W Borusi poza zdobywaniem bramek, potrafi grac, podawac, cofac sie, pomagac tez obroncom. W reprezentacji czeka na gotowe, zeby mu wylozyc na tacy, typowa stójka.
Po stronie duńskiej piekna bramka Eriksena, a całokształt niewiele lepszy.

Stadiony za grube miliony, a murawa fatalna, jak z pola. Kpina.

PostNapisane: 15 sierpnia 2013, 14:57 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
StreetFire7 napisał(a):

renoraines napisał(a):
Wygrana jest wygraną to jedno. Druga strona medalu to choas na boisku, tylko przez kilka minut gra była zadowalajaca. Lewandowski, coz ''jest dwoch Lewandowskich''. W Borusi poza zdobywaniem bramek, potrafi grac, podawac, cofac sie, pomagac tez obroncom. W reprezentacji czeka na gotowe, zeby mu wylozyc na tacy, typowa stójka.
Po stronie duńskiej piekna bramka Eriksena, a całokształt niewiele lepszy.

Stadiony za grube miliony, a murawa fatalna, jak z pola. Kpina.

Patrząc na przekrój całego meczu to wypadliśmy blado (zresztą jak już piłkarze w ostatnich latach nas do tego przyzwyczaili). Co prawda były jakieś małe przebłyski lepszej gry, ale… no właśnie, to by było na tyle. Nie widać jakiegoś większego zgrania, zaangażowania ze strony chłopaków na boisku, a bez tego ciężko o efekty. Jak to zwykle u nas w drużynie w meczach reprezentacyjnych bywa, paru zawodników się „pokaże”, a reszta/większość drużyny po prostu jest tylko tłem. Wczoraj wygrać się udało i dobrze, ale jak wspomniał renoraines, wynik to jedna sprawa, a gra to drugie.

PostNapisane: 18 sierpnia 2013, 18:56 
Forumowy terrorysta

1/16 Pucharu Polski Termalica Nieciecza - Lech 0:4 , z humorem :D , bo poruta byłaby, gdyby Kolejorz przegrał.

PostNapisane: 27 sierpnia 2013, 10:45 

W Kielcach wreszcie zwycięstwo! :)

Korona Kielce 2:0 - Piast Gliwice

Momentami chłopaki grali na prawdę dobrze, zwłaszcza w pierwszej połowie było widać nowe założenia taktyczne trenera Pachety. W drugiej już było mniej kolorowo, ale udało się obronić zaliczkę z pierwszej i 3 pkt w Kielcach :) Myślę, że morale skoczyły. Jeśli w następnym meczu uda się wygrać na wyjeździe, to myślę, że zespół wróci na właściwe tory :)

Niespodziankami były przegrane Legii i Lecha. O ile postawa Legii jest zrozumiała przed meczem ze Steauą, to Lech mocno zawodzi.

PostNapisane: 27 sierpnia 2013, 12:18 
Przyjaciel forum

Szkoda porażki Legii. Chociaż jak rozmawiałem z kolegami przed meczem, to wszyscy zgodnie mówiliśmy, ze dzisiaj o 3 punkty będzie bardzo ciężko. Ja osobiście bałem się remisu, niektórzy mówili nawet, że wygra Lechia. Nic, trzeba przyjąć gorycz porażki, bo jakby nie patrzeć, to na tym etapie sezonu, najważniejszy mecz mamy dzisiaj. W lidze wydarzy się jeszcze wiele i tyle samo będzie przetasowań :)

Gratulacje za zwycięstwo dla Korony. Po raz kolejny beniaminkowe frycowe zapłacił Zawisza. Spodziewane zwycięstwo Śląska (jeśli w czwartek odpadnie z pucharów, skupi się na lidze, gdzie naprawdę sporo będzie mógł zwojować. Chociaż bez Soboty - podobno Citko jest w Belgii, gdzie ustala warunki kontraktu z FC Brugge - to nie będzie ten sam zespół). Coś złego dzieje się w Lechu. Na przeciwnym biegunie jest Wisła, w którą przyznam szczerze nie wierzyłem. Negatywnie cały czas zaskakuje Zagłębie, które jest na ostatnim miejscu w tabeli. Tylko czekać aż w Lubinie nastąpi zmiana trenera. Ojrzyński ?? ;)

PostNapisane: 28 sierpnia 2013, 01:42 

binta napisał(a):
Tylko czekać aż w Lubinie nastąpi zmiana trenera. Ojrzyński ??

Bardzo możliwe. Odrzucił ofertę GKSu Katowice i widział na żywo ostatni mecz w Lubinie więc wszystko na to wskazuje ;)

PostNapisane: 28 sierpnia 2013, 11:39 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
binta napisał(a):
Tylko czekać aż w Lubinie nastąpi zmiana trenera. Ojrzyński ??

Bardzo możliwe. Odrzucił ofertę GKSu Katowice i widział na żywo ostatni mecz w Lubinie więc wszystko na to wskazuje ;)

O tym samym słyszałem ;)

Piech w Zagłębiu ?? ;)

PostNapisane: 28 sierpnia 2013, 14:00 

binta napisał(a):
Piech w Zagłębiu ??

No coś tam słychać o tym, zobaczymy.

Tymczasem w Kielcach odsunięty od składu został Tomasz Lisowski. Podobno dostał też wolną rękę w poszukiwaniu nowego klubu. Prawdopodobnie są to żniwa okazywania przez piłkarza przywiązania do trenera Ojrzyńskiego. W wywiadzie zdarzyło mu się powiedzieć, że jeśli trener chciał by go zabrać do innego klubu, to nawet nie będzie się zastanawiał. Szkoda bo to świetny piłkarz i jeden z filarów szatni, ale nie powinien mówić takich rzeczy. Może Lisowski w Zagłębiu!?

PostNapisane: 28 sierpnia 2013, 14:18 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
binta napisał(a):
Piech w Zagłębiu ??

No coś tam słychać o tym, zobaczymy.

Tymczasem w Kielcach odsunięty od składu został Tomasz Lisowski. Podobno dostał też wolną rękę w poszukiwaniu nowego klubu. Prawdopodobnie są to żniwa okazywania przez piłkarza przywiązania do trenera Ojrzyńskiego. W wywiadzie zdarzyło mu się powiedzieć, że jeśli trener chciał by go zabrać do innego klubu, to nawet nie będzie się zastanawiał. Szkoda bo to świetny piłkarz i jeden z filarów szatni, ale nie powinien mówić takich rzeczy. Może Lisowski w Zagłębiu!?

Jeśli Ojrzyński by tam podpisał kontrakt, to bardzo prawdopodobne ;)

Piech Turcji nie zwojował i wraca do Polski. Z drugiej strony, jeśli chodzi o kasę to na pewno dostanie dużo więcej niż zarabiał w Ruchu. Turcję zwiedził, poznał nową ligę, do kieszeni trochę wpadło... Następne wyzwanie czeka :)

PostNapisane: 31 sierpnia 2013, 10:29 
Zacna persona forum

Moje BMW: E36 Coupe
Kod silnika: M52B20
Lisowski na testach w Lechii , zobaczymy co z tego będzie :)

PostNapisane: 31 sierpnia 2013, 10:57 
Forumowy terrorysta

W niedziele Lech-Zawisza.
W Zawiszy 7 pilkarzy, ktorzy wywalczyli awans do Ekstraklasy pożegnało się z drużyną, obecnie Zawisza na 15 miejscu. Lech niewiele lepiej, bo na 10, teoretycznie Kolejorz jest drużyną silniejszą, wiec powinien zwycieżyć.

PostNapisane: 31 sierpnia 2013, 11:49 
Przyjaciel forum

RoMaN napisał(a):
Lisowski na testach w Lechii , zobaczymy co z tego będzie :)

Pewnie je przejdzie i zostanie piłkarzem Lechii. No chyba, że w grę wejdzie jeszcze jakiś inny klub :) Piech już w Zagłębiu. Legia z racji kontuzji Kuciaka, zgłosiła do rozgrywek Antolovicia.

Dzisiaj kolejne 3 mecze naszej Ekstraklasy.

Widzew - Jaga. Mecz kręci się koło remisu. Jeśli miałbym typować zwycięzcę, postawiłbym na Jagę.
Pogoń - Wisła. Ciężko coś tu wytypować. Wychodzi, że Wisła, ale ja Pogoni nie stawiać na straconej pozycji.
Cracovia - Legia. Mam obawy przed tym meczem. W głowach na pewno jeszcze siedzi Steaua. Ponadto nie zagrają: Kuciak, Kosecki i Bereszyński. Liczę na zwycięstwo i bardzo się będę z niego cieszył :)

No i Sobota najprawdopodobniej dzisiaj podpisze czteroletni kontrakt z Bruggią. Należy wspomnieć również o wypożyczeniu Milika do Augsburga.

Ostatnio edytowano 31 sierpnia 2013, 11:52 przez binta, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 31 sierpnia 2013, 11:49 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
Długo trwały spekulacje dotyczące Waldemara Soboty jednak dzisiaj już wszystko się wyjaśniło. Zawodnik Śląska przenosi się do Club Brugge.

http://transfery.info/60270,oficjalnie- ... lub-brugge

PostNapisane: 31 sierpnia 2013, 15:37 
Forumowicz

binta napisał(a):
Legia z racji kontuzji Kuciaka, zgłosiła do rozgrywek Antolovicia.

Ja myślałem, że Legia dawno rozwiązała kontrakt z Antolovicem, chyba najgorzej wydane 0.5mln euro przez klub w historii :)

Typer 10 / 2013 - II miejsce , Typer 11 / 2013 - II miejsce , Typer 12 / 2013 - I miejsce , Typer 1 / 2014 - III miejsce , Typer 02 / 2014 - III miejsce , Typer 03 / 2014 - I miejsce , Typer 04 / 2014 - II miejsce , Typer 5 / 2014 - III miejsce ,
Typer 7 / 2014 - I miejsce , Typer 8 / 2014 - II miejsce , Typer 9 / 2014 - II miejsce , Typer 10 / 2014 - III miejsce , Typer 11 / 2014 - I miejsce , Typer 01 / 2015 - II miejsce , Typer 2/2015 - II miejsce , Typer 3 / 2015 - III miejsce , Typer 04 / 2015 - I miejsce , Typer 8 / 2015 - II miejsce , Typer 09 / 2015 - II miejsce
Typer Mistrzostw Świata w Brazylii - II miejsce
, Typer 2014 - I miejsce

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1