BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 16 czerwca 2025, 23:48

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 44  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: POLICJA-pomocna czy też nie? Znajomi czy służbiści?
PostNapisane: 21 maja 2013, 09:51 
Częsty bywalec

Moje BMW: Z3 Coupe M-Power
Kod silnika: S50B32
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=84460
kiedys patrze a pod monopol podjezdza radiowoz, umundurowany kupuje pifffko i wsiada do radiowozu, cyk za telefon, 112 ze taki i taki nr boczny wlasnie kupil browarek, prosze czekac przelacze pana.... zgadnij gdzie mnie przelaczyli? do dyzurnego tej komendy :wstyd: pewnie wiezli i dla niego po jednym bo nie byl zainteresowany tym co mowilem :wstyd:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 21 maja 2013, 10:05 
Częsty bywalec

Moje BMW: mondeo ghia x
Kod silnika: duratec HE
Cytuj:
Czy tak ma być?
Szkoda, że nie nagrałem tel. rozmowy-powiadomienia, bo bym psa usadził. Bym go podyebał wszędzie gdzie tylko by można było.
Ale jeszcze przyjdzie kryska na matyska

I bardzo dobrze, trzeba gnoić takie kolesiostwo, szczególnie widoczne w małych miejscowościach.
Z racji tego, że często bywam w takim miasteczku ~2k mieszkańców to znam doskonale tamtejszą sytuację, w której to "policjanci" z tamtego komisariatu KOMPLETNIE nie ruszają "swoich", a tam każdy jest swój. To co się tam wyrabia woła o pomste do nieba.
Cała masa jeżdzących kompletnym złomem pajacy, bez prawka, po piwkach itp. itd. jest "olewana", a jak tylko pojawi się ktoś "z zewnątrz" na obcych blachach to zaraz jadą za nim na złamanie karku albo zastawiają sidła i doczepka o byle co. Dosłownie jak w tanim serialu a'la wilkowyje.

Kiedyś 3 razy pod rząd sprawdzali mnie alkomatem, bo wg. nich byłem pod wpływem bo jadę wężykiem, a że dziury na jezdni wielkości dziury budżetowej i moje opony o profilu 40 to dla nich żadne tłumaczenie. Oczywiście 3x pokazało 0,00. Panowie nie dali za wygraną i zabrali mi dowód za przepaloną JEDNĄ żarówkę oświetlenia tablicy, takie to zagrożenie mój samochód sprawiał... w międzyczasie pomachali do swojego ziomka w astrze I gsi po grubym tuningu z której laminat odpadal i wydech słychać było na kilometr a chińskie HIDy pięknie waliły po gałach...

PostNapisane: 21 maja 2013, 12:35 
Forumowy terrorysta

swistar napisał(a):
A co powiecie na to, że byłem świadkiem sytuacji w której kobieta zatrzymała radiowóz i "poinformowała" grzecznie psów, iż na końcu miejscowości (kilometr dalej) ostro pijani starsi panowie jeżdżą autem i pewnie zaraz w tą stronę będą jechać. Poprosiła o interwencję, bo akurat to był okres wakacyjny i sporo dzieciaków się kręciło. A wiadomo jak to dzieciaki, mogą wybiec na ulicę niepostrzeżenie i tragedia gotowa.

Nie dziwi mnie to, jednego gościa teściowa podkablowała, że po piwku jeździ autem. Jazda polegała na przestawieniu auta na własnej dużej posesji :rotfl: .

PostNapisane: 21 maja 2013, 13:29 
Częsty bywalec

Z takimi zerami w dyskusję nie wchodzę dalszą. Z policją nie mam nic wspólnego, mimo to szanuję ich. A takimi pyskaczami i gówniarzami jak wy we dwóch ( wiecie o kim mowa ) gardzę. Nie macie argumentów to zaczynacie szczeniackie teksty. Prawdziwe zera i gówniarze.

PostNapisane: 21 maja 2013, 13:45 
Częsty bywalec

rozumiem ze twoje porownania mnie i "inni wiedza kogo jeszcze" do zer to odwet za porownanie cie do policjanta? no to faktycznie nalezalo mi sie :rotfl: i pokazuje jak ty ich szanujesz :ok:

PostNapisane: 21 maja 2013, 13:48 
Częsty bywalec

Moje BMW: Z4 e89, e60 LCI
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=129051
Co, jednak boisz się wysoko oczy podnieść? Masz rację podkul ogonek i marsz do budy mądry chłopaczku. Bo policja zawsze Ci pomocna była, jest i będzie :hurra:
Może mieszkasz w Wielkim Mieście gdzie nie wychylasz ogona poza klatkę schodową, więc nie widzisz co się dzieje w około i na co reaguje a na co POWINNA reagować policja. Na pewno znajdzie się uczciwy policjant.
Ja dużo widziałem jak zachowuje się policja w małych miejscowościach i mazurskich wsiach gdzie 80% ludzi się zna i właśnie tam psy chodzą jak pany a ludzie im liżą dupy. Jak pies przejedzie się po okolicznych wioskach to dziwnym trafem wraca z objazdu obdarowany to kurką, to gąską, kawałkiem świniaczka, lewym drzewem na opał, świeżymi jajeczkami. A potem rolnicy i nie tylko rolnicy robią na drogach co chcą. Pewnie ty uważasz to za prawidłowe.
Ale to powinno się tępić na każdym kroku.
Miejmy tylko nadzieję, że te stare "milicjanty" wreszcie odejdą ze służby i może coś się zmieni.

PostNapisane: 21 maja 2013, 14:32 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Rozdaje bany, komu komu? bo ide do domu...
jeszcze ktoś coś chce dodać?

PostNapisane: 21 maja 2013, 19:24 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 316i Compact
Kod silnika: M43TUB19
Odnośnie "złych policjantów".
Cytuj:
Półtora roku w zawieszeniu dla policjanta, który pobił demonstranta
Obrazek
Półtora roku więzienia w zawieszeniu na trzy lata oraz ośmioletni zakaz wykonywania zawodu - orzekł we wtorek warszawski Sąd Rejonowy, skazując policjanta Karola C., który w Święto Niepodległości w 2011 r. pobił demonstranta.

W ustnym uzasadnieniu sad podkreślił, że policjant miał pełne podstawy do zatrzymania demonstranta, jednak przekroczył on swoje uprawnienia. Zaczął bić mężczyznę z furią i agresją w sposób niekontrolowany, nie obezwładnił mężczyzny i użył ręcznego miotacza gazu, czyli użył środków przymusu bezpośredniego w sposób niekontrolowany.

Wyrok nie jest prawomocny

Prokuratura oskarżała Karola C. o przekroczenie uprawnień i naruszenie nietykalności Daniela K., którego uderzał w głowę, kilka razy kopnął i użył gazu łzawiącego, kierując jego strumień na twarz pokrzywdzonego. Opublikowany niedługo później w internecie film przedstawiający to wydarzenie był jednym z dowodów w sprawie.

Wyrok nie jest prawomocny. Nie wiadomo, czy prokuratura i skazany policjant będą się odwoływać.

http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,poltora-roku-w-zawieszeniu-dla-policjanta-ktory-pobil-demonstranta,88028.html

Ten akurat miał pecha bo złapała go kamera. Jak dla mnie to powinien mieć dożywotni zakaz wykonywania zawodu bo ewidentnie się gość do tego nie nadaje.

PostNapisane: 21 maja 2013, 19:42 
Częsty bywalec

KowalGR napisał(a):
Ten akurat miał pecha bo złapała go kamera. Jak dla mnie to powinien mieć dożywotni zakaz wykonywania zawodu bo ewidentnie się gość do tego nie nadaje.

A ilu takich psów nie wyłapuje ani kamera ani paragrafy i to jest koszmar.
Do paki z takimi pseudo policjantami tam wiedzą co już z nimi zrobić.
Oczywiście j/w - wydalenie do końca życia ze służby.

PostNapisane: 21 maja 2013, 19:55 
Częsty bywalec

dokladnie, takich sytuacji jest na peczki:
http://kryminalne.trojmiasto.pl/Policja ... 67885.html

tu kolejni z tego samego komisariatu:
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Kol ... 67964.html

PostNapisane: 21 maja 2013, 20:33 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
ok. 5-6lat temu, byłem w Rzeszowie, na stacji, tuż k. stadionu, wszędzie mnóstwo kibiców, sporo policjantów. Grupa (ok. 20 osób) kibiców do grupki (ok. 5 osób) policjantów: i co mi ch..u zrobisz? spier...j! wal się!
tak powinno być? taki szacunek do policji? co mieli zrobić?
wg mnie spałować, ale wiadomo czym by się to skończyło etc. etc.

większość z nas jest młoda i nie pamięta jak było za "komuny", ale zapytajcie rodziców czy ktoś odważyłby się zrobić coś takiego w tamtych czasach?
wg mnie policja powinna mieć większe możliwości. Tym samym byłaby bardziej ceniona w społeczeństwie.

błędy się zdarzają, pewno częściej niż nam się wydaje, ale wg mnie nie są temu winni pojedynczy funkcjonariusze, a chory system

PS i proszę nie robić osobistych wycieczek, bo temat ma być rzeczową dyskusją a nie wzajemnym opluwaniem się!

Obrazek

PostNapisane: 21 maja 2013, 20:40 
Częsty bywalec

rorafalki napisał(a):
wg mnie policja powinna mieć większe możliwości. Tym samym byłaby bardziej ceniona w społeczeństwie.

większe możliwości=większe nadużycia

niestety taka prawda, ktos juz wczesniej wspomnial o badaniach na ten temat.

PostNapisane: 21 maja 2013, 20:44 
Przyjaciel forum

teoretycznie masz rację, ale z drugiej strony porozmawiaj z obywatelami z DE, Skandynawii czy USA czy jest im z tym źle?
wg mnie jak jesteś fair to masz lepiej i czujesz się bezpieczniej, ale to moje zdanie :)

Obrazek

PostNapisane: 21 maja 2013, 23:50 
Zacna persona forum

Moje BMW: E81
Kod silnika: N54b30a
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=172345
Większe uprawnienia ok, ale w związku z tym powinna być zmiana zasad rekrutacji (zdecydowanie zaostrzona)+zmiana płacy (co wg mnie w zdecydowany sposób ograniczyło by frustrację i co za tym idze agresję ze strony władzy) i co jest absolutnie niemożliwe, ale powinno być obligatoryjne przy większych uprawnieniach- czyli przegląd i wypie*****nie niektórych policmajstrów z roboty.

Powiedzmy sobie szczerze- zawód, który wiąże się z takim ryzykiem, powinien być lepiej opłacany, Ci ludzie powinni być pod stałą opieką psychologów, mieć więcej szkoleń, badań itd. Ale oczywiście na to nie ma pieniędzy, za to na fotoradary są... Częściej powinni bywać na strzelnicy nawet. System jest chory, to i chorych policjantów nie brakuje.

Była jakiś czas temu akcja, że Policjant po służbie wracając do domu, w tramwaju (chyba WWa to było) chciał uspokoić jakiś gówniarzy i go dźgnęli nożem- o tym jakoś nikt w tym temacie nie wspomniał, gość wykorkował, zostawił rodzinę.. A chciał pomóc

Nie wszyscy są źli (chociaż tych na pewno też nie brakuje)

Ja powiedzmy, że jestem młody, pracuję i studiuję zaocznie- miałem na studiach kilku młodych policjantów- jeśli Ci ludzie mają decydować w skrajnych sytuacjach o czyimś życiu to lepiej od razu się zastrzelić. Ich poziom intelektualny nie napawał optymizmem.

Dlatego powinni zmienić cały system, ale to się raczej nie wydarzy..

Galeria Compacta 325ti
https://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=161392&start=0

Galeria M5:
https://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=89&t=158685&start=0

Galeria jedynki 135i:
https://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=172345

PostNapisane: 22 maja 2013, 07:37 
Przyjaciel forum

k13thelegend, no niestety, taka prawda :(

co do samego zawodu (jak napisałeś): inny sposób rekrutacji, zmiana obecnych funkcjonariuszy (oczywiście nie wszystkich, ale tych co się nie nadają np. z bojlerami z przodu = problemy z poruszaniem się, a co dopiero uczestniczeniu w akcji), inne wynagrodzenie

poza tym wspomniany system jest na tyle chory, że policjant po służbie tylko raz pomoże. Dlaczego? pomijając rodzaj interwencji - papierkowa robota zajmuje im potem ok. 5h (kto, co, po co, dlaczego etc.)

Obrazek

PostNapisane: 23 maja 2013, 06:08 
Zacna persona forum

Moje BMW: BMW F10 M550D
Kod silnika: N57X
skoro tutaj mowa o policji ..........nie przesadzają aby trochę? :)))

pytanie - jak z takiego cacka szybko wysiąść?

http://moto.onet.pl/aktualnosci/nowy-na ... baju/3eg4w

jak było to do kosza.

EKSPRESY CIŚNIENIOWE DO KAWY JURA TO MÓJ ŚWIAT !!! www.primocaffe.pl

PostNapisane: 23 maja 2013, 10:14 
Specjalista

Moje BMW: F07 535dx
Kod silnika: n57
BARNABA, No ładnie rozluźniłeś temat. :ok:

Pozwolę sobie trochę odejść od głównego nurtu wątpliwej dyskusji w tym temacie , odejść trochę ,bowiem naczynia zawsze są powiązane a efekt przyczynowo skutkowy jest znany nawet średnio rozgarniętym ... Cokolwiek maiło by to znaczyć ;)

Panowie cały czas ewoluujemy niestety mentalnie zdecydowanie wolniej niż technologicznie.
"Dzisiaj i Jutro " to daw światy , tak samo jak "dzisiaj i wczoraj ".
Jak dzieci w szkole ............... potrafią obsługiwać płynie telefon z androidem , nagrywać ,edytować filmy , kompresować i ładować do internetu ,wiedzą takie rzeczy, że czasem mnie elektronika zdumiewają niektóre czynności. Natomiast nie są zdolne do myślenia szerszego i analizy ...nie zastanawiają się jakie przyniesie skutki w późniejszym czasie wrzucenie w sieć "na przykład przebierającej się w szatni koleżanki".
Banalne , ale kiedyś nie było narzędzia do tego aby cokolwiek nagrać , gdziekolwiek wrzucić a zatem w efekcie nie było niewłaściwego postępowania. (naturalnie i z automatu-mechanizm samozachowawczy funkcjonował )
Mówimy tu o dziecku i o telefonie , pomyślcie o wrogim dla społeczeństwa bandziorze z dostępem do technologi bez ograniczeń. Nasz rozwój i rożne jego skutki ,w wielu aspektach życia dają nowe możliwości , możliwości często do czynienia złego ….

Dzisiejsze czasy i poziom zaawansowania w wyspecjalizowanej przestępczości nawet się przeciętnym ludziom nie śni. Policjant to cywil wyrwany z Matriksa po szkoleniu i przystosowaniu do służby widzi zupełnie inaczej świat niż Wy ! Bynajmniej są takie założenia.

Prawda jest taka że profesjonalny policjant powinien być obiektywny ,bezwzględny, stanowczy , powinien wykazywać ponad przeciętną inteligencję. Powinien być wykształcony , dobrze zbudowany-czytaj zdrowy i przede wszystkim przystosowany psychicznie do pracy w stresie i często z zagrożeniem życia.
Taki ROBOCOP pracujący za 2800zł.

Jakiś czas temu , pięknie wyśrubowano odsiew , rekrutacja była profesjonalna i ktoś kto nie spełniał warunków nie miał szans zostać policjantem .Okazało się szybko że ci co spełniają lub mogli by spełniać wyśrubowane warunki są na tyle inteligentni że w świecie stworzonym dla „lemingów” są w stanie świetnie prosperować a proponowana pensja 2800zł to śmiech na sali.

Przed euro zresztą i znacznie wcześniej pojawił się niedobór w szeregach , szczebla najniższego .
Pozyskiwanie odpowiedniego materiału na dobrego funkcjonariusza było zablokowane , słabi odpadali , odpowiedni mieli w d.u.p.i.e ! Niskie zarobki ,wygórowane wymagania , specyfika pracy , odstraszają świadomego człowieka , do tego to co się dzieje , ograniczanie uprawnień , przywileii ,zmiany w ustawie emerytalnej i cięcie budżetu. Kiedyś to co jeszcze jako tako przyciągało do tej pracy kogoś na poziomie zostało zabrane !!!

Sytuacja doprowadziła do tego że szeregi policji i różnych służb, zasilają „ pociotkowie” (niestety tak było jest i będzie) a ci często w ogóle nie spełniają warunków nawet do życia.

Poluzowano odsiew …......... „ Bo lepszy rydz niż nic” , młode społeczeństwo wykształcone inteligentne z miasta nie jest zainteresowane , ani tą kasą ani tym bardziej służbą.
Zauważa się że w ostatnim okresie , szeregi służb i mówię tu o różnych formacjach ,zasila „materiał” o niskiej jakości, bez specjalnych ambicji , aspiracji z niskim intelektem , często nie z wyboru ,zainteresowania , chęci bycia prawym człowiekiem szczerzącym prawa . Tylko z powodów ekonomicznych !! Tak .. prawda jest taka że 90% pochodzi z wiochy a niskie zarobki dla kogoś z miasta ,okazują się być wystarczające a nawet wysokie dla kogoś ze wsi.

Nie chcę tu nikogo obrazić ,nikogo ze wsi bo i w miastach robi się nie ciekawie ,co druga osoba ma wyższe wykształcenie i nie reprezentuje sobą kompletnie nic.

System gnije z zewnątrz i od środka , to jest pewne , jedna zmiana powoduje inne zmiany , które powodują jeszcze inne zmiany których nikt nawet nie próbuje ani analizować ani przewidywać. Taki "Efekt Motyla" pewnie większość wie o czym myślę.
Lub działanie takie jest celowe ,zamierzone i dokładnie przewidziane w skutkach.
Nie chcę aby to co napisałem było w jakimś sensie upolitycznione , ale manipulowanie kimś prostym jest znacznie łatwiejsze niż kimś inteligentnym. Manipulacja na szczeblach władzy jest kluczowym narzędziem , osłabienie w jakikolwiek sposób wszelkich formacji, jest na rękę władzy.
System totalitarny stawiał na wszelkie formacje ponieważ były niezbędne do ucisku społeczeństwa, aktualnie osłabienie służb to osłabienie państwa . W dzisiejszym świecie, państwa osłabia się na różne sposoby..... najczęściej wykańczając ekonomicznie , to zaś otwiera furtki do niszczenia od środka na innych szczeblach.

Kiedyś spotkałem się z nie oficjalnym wywiadem , rozmową z kimś spoza naszego kraju.
Padło pytanie „ Ale jest pan pochodzenia Żydowskiego , piastuje pan ważne stanowisko państwowe w innym państwie , jak się to ma do decyzji , zarządzania ,działań a nawet z sumienia w relacjach z Izraelem ?”

Odpowiedź była mniej więcej taka : „ Państwo dla którego pracuję , w którym mieszkam i dla którego przysięgałem , to „żona” z żoną się jest ,ale często bywa że się ją opuszcza , Izrael w tym porównaniu to matka a matkę ma się jedną jej się nie zmienia”

Dalsze rozwijanie tej myśli , jest sądzę zbędne.

Aktualnie , jako tako w naszym kraju prosperują firmy prywatne , często z kapitałem zagranicznym (mówię o dużych firmach) , dają sobie radę niektóre spółki skarbu państwa , te są pod specjalnym płaszczem , mają generować dochody pożytkowane w określony sposób na określone cele. Natomiast większość placówek , instytucji, urzędów jest obsadzona decydentami marionetkami ,albo nie potrafią zarządzać i wynika to z ich braku kompetencji, albo działają zgodnie z założonym znacznie wyżej planem. Planem niszczenia.

Nie dziwi mnie to że większość społeczeństwa zapomniała o powiedzeniu „Ku chwale Ojczyzny” w głębszym tego zwrotu znaczeniu . Bo albo nie służy Ojczyźnie którą mam na myśli, albo służy Ojczyźnie innej niż większość ma na myśli.
Ci zaś co próbują służysz szczerze i oddanie Państwu naszemu, są skutecznie eliminowani.... Lub ogranicza się im ruch do minimum.

Jakieś konkluzje :)

Nie oceniajmy może pracy „policjanta „ ,”żołnierza” , „urzędnika” itd. bo sprowadzać się to może jedynie do malutkiego biadolenia … Jesteśmy lemingami w stworzonym specjalnie dla nas Matrxie. Ktoś z góry ,czytając to biadolenie , ma niezły ubaw a zarazem jest dumny że rozsiana choroba toczy żniwo. Problem policji ,ludzi w niej pracujących , to problem doskonale znany ,znany doskonale jak inne problemy. I co dalej ? NIC.

Mój pies mnie kocha ,jest mega przywiązany , obiecam mu dzisiaj ,że jutro dostanie kiełbasę .
Jeśli nie dam mu jutro kiełbasy to co mi zrobi ? NIC!
Jak za dwa dni ,obiecam mu znowu kiełbasę to się ucieszy ,pogłaskam to merda ogonem.
Ale znowu nie dam mu kiełbasy ,dam mu resztki z obiadu ….. Co mi zrobi ? NIC!!

Jeśli go przygładzę przez dwa dni , to co mi zrobi ? Nic ! Jak dam mu ochłapy to będzie się cieszył że cokolwiek dostał.......

Gratuluje tym co wytrwali do końca czytając te wypociny , one nie maja na nic wpływu ,może jedynie mogą mieć wpływ na mnie :przestraszony: ,tak jak niedanie psu żarcia ma wpływ na jego żołądek ,rzadko na jego pana.

Problem związany z problemami jest taki że ,problemem jest niezaważanie problemu że wybierani od kilku pokoleń w naszym kraju są ludzie których narodowym językiem nie jest język polski .
Świetnie natomiast ogarniają zwrot " אנו רוצים יותר "
Pozdrawiam Krzysiek

PostNapisane: 23 maja 2013, 11:53 
Forumowy terrorysta

k13thelegend napisał(a):
Była jakiś czas temu akcja, że Policjant po służbie wracając do domu, w tramwaju (chyba WWa to było) chciał uspokoić jakiś gówniarzy i go dźgnęli nożem- o tym jakoś nikt w tym temacie nie wspomniał, gość wykorkował, zostawił rodzinę.. A chciał pomóc

Policjant powinien być policjantem na służbie i po służbie, bo to zawod zaufania publicznego. Zadaniem policji jest ochrona zycia, zdrowia, mienia itd. Dziwne byloby, gdyby policjant widzać wlamanie, niszczenie mienia, czy pobicie nie zareagował ( oczywiscie moze to sie zdarzyc), ewentualnie zgłaszał tel. na komende i sobie poszedł dalej. Tutaj pojawia się poruszana już wczesniej kwestia szkolenia, sprawności fizycznej, przysłowia umiejętność spuszczenia łomotu bandytom, przy niewielkich stratach własnych. Owszem działanie z głową, ale bez zawahania, że ''jeśli postąpi tak =papierologia''. Zmiana mentalności policji, pomagac obywatelom, a nie tylko wlepiac mandaty, bo to przekłada się na premię.

Roger-Nysa napisał(a):
Kiedyś spotkałem się z nie oficjalnym wywiadem , rozmową z kimś spoza naszego kraju.
Padło pytanie „ Ale jest pan pochodzenia Żydowskiego , piastuje pan ważne stanowisko państwowe w innym państwie , jak się to ma do decyzji , zarządzania ,działań a nawet z sumienia w relacjach z Izraelem ?”

Odpowiedź była mniej więcej taka : „ Państwo dla którego pracuję , w którym mieszkam i dla którego przysięgałem , to „żona” z żoną się jest ,ale często bywa że się ją opuszcza , Izrael w tym porównaniu to matka a matkę ma się jedną jej się nie zmienia”

Dobre porownanie, zyd to nie Polak, zyd to zyd, ktory zawsze będzie chronił interesy zydow a nie Polski. Dlatego tez powinno się sprawdzac np. do 5 pokolenia wstecz pochodzenie i zydom zabronic piastowania szeroko pojętych urzędów w Polsce i tym samym wyeliminować tych przybłędów z zycia politycznego i dotyczy to każdej opcji politycznej. Zmiana nazwiska na polsko brzmiące nie ukryje ich zydoskiego pochodzenia.
Zakaz piastowania urzędów w Polsce powinien dotyczyć także osob posiadających kilka obywatelstw. Chcą mieć dodatkowo obce obywatelstwo, proszę bardzo, ale żeby byli swiadomi, ze zamykaja sobie tym samym droge do sprawowania urzedów samorządowych czy państwowych.

PostNapisane: 23 maja 2013, 11:53 
Częsty bywalec

Roger-Nysa napisał(a):
Problem związany z problemami jest taki że ,problemem jest niezaważanie problemu że wybierani od kilku pokoleń w naszym kraju są ludzie których narodowym językiem nie jest język polski .
Świetnie natomiast ogarniają zwrot " אנו רוצים יותר "
Pozdrawiam Krzysiek

większość "chce więcej" i więcej ale tylko dla siebie.

PostNapisane: 23 maja 2013, 12:33 
Specjalista

Moje BMW: F07 535dx
Kod silnika: n57
renoraines napisał(a):
Dlatego tez powinno się sprawdzac np. do 5 pokolenia wstecz pochodzenie i zydom zabronic piastowania szeroko pojętych urzędów w Polsce i tym samym wyeliminować tych przybłędów z zycia politycznego i dotyczy to każdej opcji politycznej. Zmiana nazwiska na polsko brzmiące nie ukryje ich zydoskiego pochodzenia.
Zakaz piastowania urzędów w Polsce powinien dotyczyć także osob posiadających kilka obywatelstw. Chcą mieć dodatkowo obce obywatelstwo, proszę bardzo, ale żeby byli swiadomi, ze zamykaja sobie tym samym droge do sprawowania urzedów samorządowych czy państwowych.

Taka opcja nie istnieje i istnieć nie będzie NIGDY !! Bo władzą ustawodawczą są ci których bezpośrednio by to dotyczyło. Koło się zamyka . Punkt wejścia jest punktem wyjścia , możesz być świadomy , mrzesz o tym mówić , marzyć o tym . To tylko tyle , to co powiesz , napiszesz , pomyślisz.....niczego nie zmieni. Dlaczego ? Z pokolenia na pokolenie jesteśmy zniewalani ekonomicznie , niszczeni od środka , skutecznie eliminowani i oddalani od władzy. Zostaliśmy zepchnięci do pozycji leminga żyjemy w matrxie . Dzisiejszy okupant nie musi nazywać Polski nazwą swojej ojczyzny .Nawet nie musi nazywać tak Europy , bo problem jest znacznie szerszy . Wystarczy że będzie miał władzę ,pieniądze ,wpływy a rdzenną ludność sprowadzi do poziomu "sług" pracujących na jego dobrobyt. Tak właśnie jest . Po co zdobywać zbrojnie , jak można zniszczyć a potem kupić i przejąć na zasadach ustalonych przez siebie . Wystarczy zadłużyć państwo i jego społeczeństwo , potem je sobie wziąć.

Nasze społeczeństwo nie zdaje sobie sprawy z tego że wybory to farsa ...to teatr w którym grają od dawna ci sami aktorzy ,czasami pojawią się inne twarze ale zawsze są one powiązane z twarzami które dobrze znamy . Bez znaczenia jakiej partii się przyglądamy , kto wygra i co obieca .
Niespełnione obietnice, takie czy inne są dla lemingów .Jeśli nie zostaną spełnione to co się stanie obiecującemu , jak dostanie władzę ? NIC!
Oglądamy mecz w którym różne drużyny zaciekle walczą z sobą przed widownią a nie zauważamy tego że grają do jednej bramki. Co gorsze ta widownia kibicuje zacięcie rożnym drużyną , jest świetnie skłócona, zdezorientowana ,zmanipulowana i przede wszystkim bezsilna . Brdzie się cieszyć bardziej lub mniej z tego co dostanie , będzie kiełbasa raczej nie , będą pomyje...hm to lepsze niż nic.
Można zapomnieć o jakichkolwiek zmianach, do tego potrzebne by co najmniej pospolite ruszenie ,które nie nastąpi.Już dawno zostały zabite w naszym społeczeństwie , jakiekolwiek odruchy patriotyczne.
Drugą opcją jest totalna nędza i głód , ale zarządcy matrxa doskonale o tym wiedzą , dlatego żyć będziemy tak aby minimalnie funkcjonować , tak aby napędzać maszynkę pracować i służyć.

swistar napisał(a):
większość "chce więcej" i więcej ale tylko dla siebie.

Dokładnie taki jest cel , to jest bramka .
Bardzo przykro mi to pisać ale "Nasz kraj" ...nawet nie jestem pewny czy jeszcze nasz, będzie z roku na rok słabszy. Kraj to złe słowo na dzisiaj , bardziej rdzenna ludność .

Pozdrawiam Krzysiek

Ostatnio edytowano 23 maja 2013, 13:23 przez Roger-Nysa, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 44  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1