Witam. Mam e34 525 93' automat. Rzecz która mnie niepokoi to problem ze złapaniem przez skrzynie biegu podczas ruszania. Najczęściej pojawia się gdy skrzynia jest zimna, gdy zatrzymam się przed skrzyżowaniem i chcę ruszyć czasami obroty idą do góry ale auto nie rusza, po dosłownie sekundzie złapię bieg i jest dalej ok. Jak wspomniałem często objawia się to na zimnej skrzyni, rzadko po rozgrzaniu. Na razie gdy czuje że auto nie startuje gdy odpuszczam hamulec to delikatnie naciskam i za chwile odpuszczam gaz, ten zabieg zazwyczaj pomaga. Co do oleju to zmieniałem go zaraz po zakupie (tydzień temu). Skrzynia nie przechodzi w tryb awaryjny, a ze zmianą wyższych biegów nie ma żadnego problemu (robi to idealnie). Problem pokazał się kilka dni po zakupie. W tym czasie trochę go przycisnąłem i przyzwyczajając sie do automatu 2 razy wyłączyłem silnik na pozycji D

Może ktoś wie co może być nie tak lub zna jakiegoś speca od automatów w okolicy Wołomina, lub z prawej strony wisły. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam