BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 25 czerwca 2025, 15:12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [e34] straciła moc :(:(:( ratunku
PostNapisane: 24 maja 2010, 14:27 
Forumowicz

Moje BMW: e38 730D
Kod silnika: M57
ja mam instalacje emmegas a co chodzi o sterownik to niewiem ale chyba BRC hehe sorki koledzy ale nie znam sie na instalacjach , to p[ierwsze auto w gazie wiec moge sie mylic :( nawet niewiem gdzie on jest :( :zawstydzony:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: e34 straciła moc :(:(:( ratunku
PostNapisane: 24 maja 2010, 15:04 
Forumowicz

Moje BMW: e46
Kod silnika: M47DO1
karpiu12345 napisał(a):
na sekwencji wybuch gazu raczej nie następuje nie ??? czyż sie myle ???

Mylisz się. Miałem kiedyś nieszczelny reduktor i były problemy z wystrzałami, a zanim mechanicy doszli co je powoduje zdążyłem wymienić wtryski (niepotrzebnie), i uszkodzić kolektor :(

PostNapisane: 24 maja 2010, 15:15 
Forumowicz

D200, moze i masz racje , tak jak napisalem nie znam sie za dobrze , ale strzal gazu napewno bym sulyszal , bo chyba nie jest cto ciche nie ?? :) jak to sie mniej wiecej odbywa ???

PostNapisane: 24 maja 2010, 16:43 
Przyjaciel forum

Witam, mam ten sam problem dodatkowo na wolnych sie trzęsie. Mam silnik m50b20 na gazie sekwencyjnym.
Sprawdziłem : przepływke , wymieniłem świece, sondę , byłem na kompie błedów żadnych , ale jak sprawdziłem sondę miernikiem to nie wykazuje żadnego napięcia. Zobacz może sonde.

PostNapisane: 24 maja 2010, 18:33 
Forumowicz

Moje BMW: e46
Kod silnika: M47DO1
karpiu12345 napisał(a):
D200, moze i masz racje , tak jak napisalem nie znam sie za dobrze , ale strzal gazu napewno bym sulyszal , bo chyba nie jest cto ciche nie ?? :) jak to sie mniej wiecej odbywa ???

Oj słyszał byś na pewno. Jest niezłe jebut i trochę dymu :D

PostNapisane: 24 maja 2010, 19:52 
Forumowicz

koledzy wlasnie wrocilem z garazu :) napisze wam cos dziwnego ... rozpialem dzisiaj akumulator no i normalnie zrobil sie tam ten restart i wogole ... tylko ze pojechalem do znajomego elektryka i nie mogl sie podpiac pod komputer :/ pozniej na chwile zaczal dzialac i znowu zerwalo polaczenie , ku jego zdziwieniu zadzwonil po znajomego elektryka jego kolege , ten przyjechal ze swoim komputerem i bylo to samo :/ wiec co jest grane ??? moze faktycznie padł ECU co o tym myslicie ? i moze stad ten blad ze jade i nagle traci moc (wtedy sie wyłącza albo daje jakis blad ) a jak jest wlaczony czyli dziala to jezdzi sie normalnie hmmm ... moze to byc przyczyna ??? on powiedział ze moze i byc , ze jezeli dzieje sie to samo na gazie i na benzynie ale na gazie mniej ... moze jakies zwarcie na obwodzie ECU ??? czekam na odpowiedzi

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1