A więc tak, wkońcu dorobiłem sie interfejsu od kolegi
nerwusaPo sczytaniu błędów ku mojemu zdziwieniu, zamiast błędu, że cos nie tak z czujnikiem połóżenia wałka ( bo cały czas jest odpięty) wyskoczył bład nr 200 Control unit - self test, ale pojeździłem troche ok 20 km, i potem wyskoczył ten czujnika połżenia wałka, dzisiaj rano skasowałem błędy pochodził silnik troche aby sie zagrzać i znowu jest ten z control unit.
Co do live data..
Kąt zapłonu na zimnym silniku wynosi ok 27 na benzynie (pracuje nie równo i na niskiej prędkości obrotowej) na gazie nieco mniej ok 21 ( pracuje równiej na nieco wyższej prędkości obrotowej w porównaniu do beznyzny), w miare nagrzewania silnika kąt maleje, ok temp 80 stopni na gazie nawet mieści sie w granicach i wynosi 9.5 ale po dodaniu gazu zwiększa się na ok 15-17, na beznynie nawet na ciepłym silniku sie nie mieści i wynosi ok 15 ( z tym że tez pracuje na wolnych nie równo).
Na podłączonym czujniku trudno stwierdzić jakie są kąty zapłonu, bo nie chce odpalić, ale raz mi sie udało że tak jakby lekko zachycił i od razu zgasł to kąt wykoczył chyba 7,5 a więc sie mieścił w granicach.
Da sie coś z tego wywnioskować???
Marko84s do Ciebie to głównie kieruje