|
Witam. Tematu i odpowiedzi na moje zapytanie szukałem już kilkanaście razy na tym forum i nie znalazłem więc założyłem nowy temat-natomiast- moja koleżanka zakupiła BMW E36, 2.0, benzyna i jak dobrze pamietam 92r, problem pojawił się nastepujący: jak silnik jest zimny to zapala bez problemów, jak się silnik nagrzeje to gdy się go zgasi to juz nie chce zapalić-kręci, ale nie łapie ;-(. Co może być przyczyną takiego zachowania się silnika? Słyszałem już o różnych usterkach z tym związanych,ale i tak nie wiem co może być gdyż koleżanka twierdzi, że : sonda lambda wymieniona, czujnik temperatury i świece też. Czy może być to wina przepływomierza, przepustnicy, zaworów, pompy paliwa, wtrysków, cewki/aparatu zapłonu, czujnik położenia wałka rozrządu czy wału...???? Nie wiem.. Proszę o podpowiedzi i rady. Dziękuję i pozdrawiam.
_________________ Było: Fiat 126p, 650ccm, 22KM, 93r, Opel Astra 1, 1.4i, 60KM cheatchback, 92r, E36, 1.8i M43,115KM sedan, 95r, E39, 2,5i M52,170KM sedan, 99r. Jest Honda Accord Type-S, 2, 4 benzyna, 220KM(190KM podkręcone ze zmianami dolotu i wydechu), sedan, 2005r.
|