Witam koledzy. ponownie.....problem dalej nie rozwiazany. opisze co robilem z moim elektrykiem. Wiec tak, sprawdzane byly cewki, kable, czujnik polozenia walu i czujnik polozenia walka rozdzadu (ten w glowicy), potencjometr, nowy, sonda lambda nowa, swiece nowe (beru 4elek), filtr paliwa powietrza oleju (nowe), olej wymianiany nie dawno (10w60 podajrze castrola) yyy....pompka paliwa sprawna podaje, paliwo tylko 95-98verva na orlenie, przeplywomierz nowy(uzywka ale zalozylem kolejny) nie lapie nigdzie lewego powietrza. podpieta byla moja e36 pod kompa, pokazalo dwa bledy czujnik polozenia walka rozrzadu (wymieniony na nowke) i REGULATOR PREDKOSCI (nie mam pojecia gdzie to sie znajduje za co odpowiada itd) ale po przetlumaczeniu tak wyszlo nam, ze regulator. i teraz szczerze powiedziawszy brak nam pomyslow....kiedys kolega moj w e36 2.0 mial taki sam problem tylko po rozgrzaniu silnika chodzil normalnie, moja niestety nie. wymienil czujnik polozenia walka rozrzadu i kolo pasowe, pomoglo smiga do dzis....myslicie ze to moze byc to ?kolo pasowe? a moze listwa wtryskowa ? dodam ze jezdze na czystej pb. a ha zapomnialem, ten blad regulatora predkosci, bylo wyjasnienie, ze jezeli nie pomoze wymiana go, to moze byc komputer walniety. niestety nie mam nikogo w miescie zeby podmienic....a wydac kolejne 200zl na nic nie ma sensu...

pomocy