Witam postanowiłem przedstawić montaż CB w e46 Radyjko umieściłem pod siedzeniem kierowcy jest to idealne miejsce w tym samochodzie oraz podłączyłem je do ori radia BMW żeby wyłączało się wraz z zapłonem tak jak ori radio. Więc zaczynając od samego początku:

1 Zdejmujemy wewnętrzne listwy ozdobne (wychodzą łatwo ponieważ są na zatrzaski) żebyśmy mogli odkręcić ori radio
2 Odkręcamy radio wyciągamy i odpinamy kostkę żeby w niczym nam nie przeszkadzało (bez obaw po ponownym podłączeniu nie będziemy potrzebowali żadnych pinów itp.)
3.Wyciągamy panel od klimatyzacji trzeba włożyć rękę do środka od strony wewnętrznej i mocno pociągną do siebie (najlepiej również odłączyć panel od okablowania)
4 Wyjmujemy następnie półkę pod panelem od Klimy (wyciągamy tak samo jak panel klimy)
5.Demontujemy listwe ozdobna przy zmianie gałki biegów (żeby ja zdjąć musimy najpierw zdjąć gałkę zmiany biegów następnie cały mniszek i zobaczymy dwie śrubki odkręcamy je ) tj. na obrazku
6.Musimy poluzować cały tunel właściwie jeżeli wykonamy ptk 5. Tunel będzie poluzowany lecz nie do końca
7.Jezeli jesteśmy wstanie puścić luźny kabel pod siedzenie to jedziemy zaczynając od góry : radio, panel klimy, i tak szczelinami do samego dołu żeby nie był widoczny (musimy umieścić tak kabel żeby przy ponownym montowaniu w niczym nam nie przeszkadzał ) tj. na obrazku

8.Montujemy radyjko pod siedzenie jak nam pasuje (właściwie to jest najtrudniejsza cześć jak dla mnie trochę się umęczyłem żeby przykręcić radio za pomocą uchwytu mocującego jaki dostajemy w zestawie przy CB ) używamy śrub do żelaza i kręcimy uchwyt do metalu pod siedzeniem
9. Jeżeli się już uporamy to proponuje zobaczyć czy przy dosuwaniu i odsuwaniu fotela nic nam nie przeszkadza jeżeli jest ok. to puszczamy kabel od CB pod tunel tak żeby go w jakiś sposób zamaskować ja użyłem łączenia wykładzin po prostu go tam wsunąłem
10 Mam teraz pod tunelem dwa kable jeden luźny który puściliśmy od ori radia BMW drugi od CB łączymy te dwa kable tak żeby później wiedzieć przy ori radiu który to plus a który minus. Dotatkowo do plusa dopinamy bezpiecznik na kablu min 3A tj. na obrazku
11 . Podpinamy się teraz do zasilania ori radia do białego kabla podpinamy naszego plus tj na rysunku najlepiej sprawdzić multimetrem który na + wskazuje nam 12V masując z obudową radia tj. na obrazku

12 .Jeżeli wszystko działa skręcamy wszystko sprzątamy i cieszymy się z dobrze zamaskowanego radia

przepraszam za małą ilość zdjęć ale rozładowała mi się komórka a nie chciało mi sie iść do domu po aparat w razie jakichkolwiek wątpliwości pomogę proszę pytać