yaffar napisał(a):
mojej wiedzy:
1. Kluczyk - były zawsze min. trzy kluczyki dla samochodu, Kluczyk którym się dało otworzyć drzwi i zapalić silnik (bez możliwości otworzenia bagażnika i schowka), drugi, którym dało się otworzyć wszystko w samochodzi i trzeci kluczyk matka, z którego można było dorobić oba wyżej wymienione. Co do ich wyglądu wydaje mi się, że ten z możliwością wciśnięcia logo w celu podświetlenia sobie zamka był w E34, a w E32 i E30 nie, ale tutaj pewny nie jestem.
KLuczyki do E32 powinny byc oryginalnie 4 -
1) Kluczyk główny - Albo ze światełkiem i wciskanym logo
- albo tzw scyzoryk do centralnego
- albo nowsza wersja - kluczyk z diodą i 2 przyciskami
2) Kluczyk zapasowy - Z plastikową główką do otwierania wszystkiego
3) Kluczyk awaryjny -do noszenia np w portfelu- bez głowki plastikowej
4) Kluczyk dodatkowy z metalową główką- do drzwi i stacyjki- nie pasuje do bagaznika i schowka
wciskane logo jak najbardziej było w E32.
yaffar napisał(a):
2. Jezeli chodzi o słuchaweczkę, to lekko głupota jest, bo w takim razie skąd komputer miałby wiedzieć, czy włączyć intensywne mycie czy odebrać rozmowę, możliwe, że był podział na wciśnięcie i odepchnięcie w stronę kokpitu, tak jak z tempomatem, ale obrazki wyraźnie pokazują, że poprzez wciśnięcie są realizowane obie funkcje - dziwne.
zauważ,ze w autach ze słuchaweczką nie ma intensywnego czyszczenia
yaffar napisał(a):
3. Poduszeczki (niby schowki) moim zdaniem są nieoryginalne - zbyt bardzo bmw pilnuje, żeby wszystko było idealnie spasowane, a te schowki są jakby wlożone do normalnego schowka, tylko tak z dupy lekko bo nie pasują, nie komponują się wogołe i tak dalej. Niektórzy może widzielli uchwyt na napoje, który był w opcji do zamówienia dla E32, jest on idealnie wkomponowany we wnętrze. Tutaj link do paru ładnych fotek E32 740 IL wersja USA właśnie z tym uchwytem.740 iL USA.
tez mi sie wydaje,ze to moze byc nieoryginalne. Nie znalazłem zadnej wzmianki w archiwach o tym. Jesli ktos ma jakies źródła o tym,ze to oryginalna opcja, niech pisze.
Uchwyt na napoje owszem, ale powinien byc pod kolor reszty bo pasuje jak wół do karety.
A co do tej 740iL - hehe, komora silnikowa prawie tak dobra jak u mnie

niestety brakuje mu opaski przy osłonie chłodnicy na 2 przewody i ma pęknietą pokrywe silnia ( pewnie od nadmiaru cocpit - sprayu

) . Tak wszystko wypsikał ,ze się swieci jak psu dzwoneczki.