Witam
Mam 318i z gazem sekwencyjny, mam ja 2 lata byłą podąłczana pod komputer z 5 razy żadnych błędów nie było oprócz rok tem sondy którą wymieniłem, wczoraj zeczełą mi falować na benzynie i nawet nieraz gasła, i wkrecałą sie tlyko do 5 tys obrotów na biegu jałowym nie chciałą dojść do odcinki, raz odpalięł było dobrze raz tak jak pisałem wyzje , na gazie chodzi idealnie, gaz sekwencyjny. Wymienione świece Beru 4 elektrodowe, nowe kable WN NGK, filtr baliwa BOSCH, filtr powietrza PIPERCROSS, wszystko było wymienione około 1,5 miecha temu. Auto źle działa od wczoraj

Z tym że od jakos roku pali mi więcej niż wcześniej na gazie i na benzynie jest wieksze spalanie niż rok temu i to o około 30% więcej pali, wymeiniłęm dsonde lambda bo tak mi komputer wyświetlił i dalej mam spalanie duzę ale już błąd nie powraca, sonda oryginalna używana. według programu INPA pracuje w swoim zakresie.
Pytanie czemu falują obroty tylko na benzynie?a na gazie wogóle i na gazie wkręca sie dobrze a na benzynie kicha.
Aha noi u mnei falowanie było w zakresie 500-1100 a po odpuszczeniu gazu na postoju obrotmoeirz stawał w okolicach około 500 obrotów jak by na jeden gar nie palił, tykko że na gazie jest wszystko dobrze. Ale tak jak mówi nie zawsze tak jest nieraz jest dobrze.