marnon napisał(a):
oj kusi kusi ale z jednego powodu, są to felgi prawie nowe - kupione jako nowe w 2008r a większość ori felg które oglądałem to 2002,2004r więc mają sporo km nalatane i pewnie nie jedną dziurę zaliczoną ,wiem że to może takie moje dziwne tłumaczenie, ale coś w tym jest, musiałbym kogoś z polibudy zapytać odn wytrzymałości materiału jakim jest alu

Najpierw musisz miec pewnosc z jakiego aluminium je wykonano i jak wyglad dalszy proces ich obrobki.
marnon napisał(a):
i tu pozwolę sobie przytoczyć treść maila, który napisał do mnie sprzedawca D.H. Wheels odn evo black - na moje pytanie odn jakości tych felg oraz kraju produkcji :
"Widać ze informacje o tym ze dane felgi pochodzą z Chin przekazywali Panu jacyś "pseudofachowcy" lub inni "wielcy znawcy" z wszelkiego rodzaju forum typu "Vermilion" itp.Nie bede sie rozpisywał na temat braku kompetencji itp profesorów z forum, którzy uważają ze wszystkie produkty, które nie sa oryg lub nie są ich wyrobem to chiny. Po prostu smieszne ....
Felgi sa renomowanej firmy Stamford Sport Wheels z kolecji EVO model S038 MESH.
http://www.stamfordwheels.com/index.php/cms/index/3Jak widac to nie sa Chiny, wiec niech teraz wytłumacza "znawcy" forum skąd nazywają je chinami?.
Felgi sa porządnej jakosci i prosze ich nie porównywać z chinami."
widzę Vermilion, że już nie raz chyba miałeś utarczkę z tym gościem?
Nie mam pojecia o co mu chodzi, nie znam go, nigdy z nim nie rozmawialem, a pojawic sie tutaj nie pojawi, bo nie ma o czym dyskutowac.
Powiem Ci tak, spora czesc oferty tej firmy z allegro pochodzi z Chin, mniejsza z Wloch, to co on reklamuje jako felgi z Niemiec (te z wybitym "Germany"), Niemcy moze widzialy, jak byly wyladowywane z Chin, EVO moze i sa produkowane w Stamford Sport Wheels z Tajlandii, problem polega tylko na to, ze w Tajlandii sa dwie firmy godne polecenia (produkuja produkty w granicach rozsadnej jakosci), jedna produkuje Tomasony, druga Tenzo R, obie nie maja nic wspolnego ze Stamford. Zreszta do myslenia powinno dac Ci, ze wsrod felg potencjalnie problematycznych, nagle oferuje sie cos "renowanej firmy", wysokiej jakosci. A "znawce", ktory to sprzedaje zapraszam na forum, chetnie z nim podyskutuje, zobaczymy jak szeroka wiedze na temat tego co sprzedaje posiada