Witam ja z ta uszczelką walczyłem 1 miesiąc tez mi ciekło nie mocno ale mine to wkurzało

wyciągałem 4 razy chłodnice doszedłem to takiej wprawy że rozbierałem to w 20 minut a mam automat więc odkręcania jest więcej , skleić się tego nie da silikon tez nie pomoże bo po czasie puści ten plastik z którego to wszystko jest zrobione jest specjalny więc szkopy dobrze pomyślały z tą uszczelką bo występują naprężenia i po sklejeniu puści po czasie . jak komuś nie pomaga uszczelka z aso nowa albo inna to jest patent w silnikach 2,5 litra tds od bmw są filtry paliwa w komorze silnika tam jest uszczelka na filtrze w środku jak się filtr odkręci to ja widać kwadratowa , ciężko ja troszkę założyć na zbiorniczek ale jest idealna i jeśli się ręka włoży w gniazdo używając innej uszczelki to kicha będzie ciekło . trzeba wziąć ścisk do drzewa stolarski taki duży wstępnie włożyć zbiorniczek założyć ścisk podkładając kawałki deseczek z góry i z dołu i pomału wkręcać pomałuuuu żeby gumka wskoczyła , ładnie wchodzi do końca musi wejść i gra gitara nie będzie ciekło .
zbiorniczek jest rozbieralny da się go wyjąc i da się złożyć ale trzeba przy składaniu siły nie ręką . pisze to żeby rozwiać wątpliwości wielu nowych osób i ,żeby ktoś miał łatwiej bo ja się namęczyłem za nim na to wpadłem i niczego nie połamałem
pozdrawiam użytkowników bmw