Ja przy kupnie auta nie byłem przekonany do jednej rzeczy,czyli skrzyni automatycznej,ale przyznam,że po jakimś czasie przekonałem się i jeździ się bardzo przyjemnie.Czasami w niektórych sytuacjach ukazują się drobne wady automatu,czyli przy bardzo nagłym wyprzedzaniu skrzynia miewa chwilkę zawahania,ale to,tylko w szczególnych przypadkach i to bardzo rzadko.A poza tym to jest super,bo właśnie jak śmigasz sobie w trasie i chcesz wyprzedzić kilka aut,ale nie na raz,tylko pojedynczo to nie musisz myśleć,czy redukcja,gaz,wyprzedzanie,przyhamowanie,tylko gaz wyprzedzanie i dohamowanie.Dla jednego to będzie minus,bo akurat woli pomachać lewarkiem,a dla drugiego wygoda.Dla mnie akurat to jest wygodne,bo nie muszę sobie zawracać głowy zmianą biegów i bardziej mogę skupić uwagę na prowadzeniu szczególnie przy wyższych prędkościach

No i bardzo fajnie jeździ się też z automatem po mieście w korkach,niesamowicie wygodnie.No i jak któryś kolega wcześniej wspomniał,gdy stoisz pod górkę i puścisz hamulec to nie stoczysz się do tyłu,a bardzo często stłuczki tego typu się zdarzają.Po przejechaniu kilku tysięcy kilometrów automatem nie stałem się od razu zagorzałym fanatykiem tego rozwiązania,ale przyznam,że jeździ się przyjemnie.Nie napiszę też tego,jak to niektórzy mówią,że nigdy więcej manuala.Na co dzień jeżdżę autem firmowym z manualem,więc jestem przyzwyczajony do obydwu rodzajów przekładni

A na koniec jest jeszcze jedna niepodważalna sprawa,a mianowicie żonie automatem jeździ się super i powiedziała,że nie chce tego absolutnie zmieniać

Tak,więc podsumowując,automat to bardzo przyjemna sprawa,bardzo pomaga i ułatwia życie kierowcy