Hample zalozone .
Standartowy reczny dziala i to znacznie lepiej jak na org. hamplach

.

Oslone za tarcza trzeba bylo podciac, miejsca ciecia zabezpieczylem masa poliuretanowa.

Adaptery 100% mój design

. Pomalowane proszkowo. Wszystkie sruby nierdzewne.

Nowe szczeki recznego ATE.

Dla 110% pewnosci na sruby mocujace adaptery do wahaczy dalem odrobine kleju do gwintow + dodatkowo nakretki niskie.

Calosc dokrecona poprawnym momentem.

Tarcze- nowe Zimmermann Sport M3 E36 312mm tyl - wprasowane tuleje do recznego, od srodka pomalowane farba termo APP, z zewnatrz - proszek PulverChrome.

Długie imbusy nierdzewne ktore nie bylo latwo kupic ...

. (116zl netto za 4szt w Faborach

, na szczescie znalazlem taniej).

Dodatkowo nakretki samokontrujące.

Wezyki ori z Boxstera.

Tuz po montazu.
Nie heblowalem poki co za mocno, ale wrazenia sa juz bardzo pozytywne. Chyba balbym sie wcisnac hamulec nagle z cala sila przy 100km/h, hehe

.

Niestety o uzytkowaniu org. dojazdowki 16' moge juz zapomniec, a 17' nie podpasuje raczej do kosza na kolo zapasowe

. Takze poki co wyjalem calkiem dojazdowke i kupilem duzy spray Slime Quick Spair.
----------------------------------------------------------------------

Daszek zaimpregnowany. Renovo jest na tyle dobre ze mialem problem z impregnacja -po prostu impregnat nie chcial wsiakac w dach

. A ostatni raz impregnowalem rowno rok temu.
500ml Ultra Proofera wystarczylo na 2x Z3 i 1x Z4.

Wzialem sie za lakier.

Po umyciu i wyglinkowaniu poszedl Fast Cut+ mixowany z Menzerna Power Finish na zielonym padzie 3M.

Lakier w sloncu wygladal dobrze, co innego jak sie na niego rzucilo odpowiednie oswietlenie. Choc w sumie zly nie byl

.

Do czegos takiego staralem się dązyc

.

Jako finish poszedl Poorboys SSR1 na niebieskiej, miekkiej gabce 3M.

I powychodzilo cos takiego

.

Postanowilem zaryzykowac strate kasy i kupilem C-Quartz . Licze ze pozwoli mi on zachowac lakier na dluzej bez rys.

Tyle mi go poszlo na caly samochod.
Teraz wlasnie sie utwardza, jutro ciag dalszy przygotowan do majowki.

Mowiac krotko - w takim stanie najchetniej wstawilbym sobie Zet i nigdzie nia nie jezdzil

.
Jutro wystawie ja na swiatlo dzienne to okaze sie jak to wyszlo

.
pozdr.