BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 18 czerwca 2025, 20:09

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Pomoc w wyborze car audio.
PostNapisane: 18 lipca 2011, 18:14 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 316i
Witam. Mam zamiar kupić jakiś zestaw grający ( nie łupu cupu, bez żadnej tuby) . Interesuje mnie czysty, przyjemny dźwięk bez przesadnego basu :ok:
Temat może był ale na pewno nie taki złożony wszystko do kupy :]
To po kolei :
- Chce sobie złożyć jakiś fajny zestaw ( radio + 6 głośników + wzmacniacz ) .
- Jakie możecie mi polecić marki radia głośników czy wzmacniacza ??
- Jeśli chodzi o radio to podoba mi się taki PAIYING ( nie wiem czy dobrze napisałem) z dużą gałką na środku panelu. co sądzicie o tym radyjku ??
- Przy wyborze radia na jakie parametry zwrócić uwagę ??
- Jeśli chodzi o głośniki: jakie parametry najważniejsze i marka ?? jakie wymiary zmieszczą mi się w miejscach na nie przeznaczonych w moim BMW ??
- Na co lepiej zainwestować więcej kasy ?? Radio czy głośniki , bo kumpel mówił mi że lepiej głośniki a radio może być byle jakie. Dlatego wole spytać się fachowców na forum którzy nie raz mi pomogli :super: :super:
- jaki wzmacniacz polecacie ?? i przede wszystkim na jakiej zasadzie działa wzmacniacz, i kiedy jest on potrzebny ?? ( nie pojmuje tych Watów :] )

Proszę o naprawdę rzeczowe odpowiedzi , naprawdę chcę skorzystać z tej pomocy :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E36] Pomoc w wyborze car audio.
PostNapisane: 18 lipca 2011, 21:49 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
pakil poczytaj troszkę tematów na forum odnośnie Car Audio za nim bez sensownie wyrzucisz pieniążki.

PostNapisane: 19 lipca 2011, 19:44 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39 525d Touring
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=103632
Ja tez zamierzam wstawić do swojej E39 jakieś niefabryczne audio.
Głośniki już w sumie mam z wcześniejszego auta, są to Hertz ESK 165 przez wielu krytykowane za syczki ale ja kupiłem je dla siebie nie dla kogoś mi się podoba jak graja.
Zobaczymy jak zagrają w bmw narzazie nie mam czasu na zabawę z wygłuszaniem drzwi i wsadzeniem tam tych 16stek. Radio będzie to raczej Alpine seria CDA(wydaje mi się ze najładniej gra)albo możne skusze się na dynavin.

A twój kolega jest w błędzie podłączałem do swojej e39 pioniera DEH-P5100UB i fabryczne głośniki grały o niebo lepiej niż na oryginalnym radyjku. Niestety ten pioner z niebieskimi przyciskami i animacjami niepasi do czerwonego podświetlania bmw, ale to tez pozostałość po wcześniejszym aucie.

Do bagażnika wsadzam na jakiś czas aktywny sub PEIYING PY-BA300X :dobani: (tez niestety pozostałość po wcześniejszym aucie;).

Ja osobiście firmy PEIYING nie polecam :dobani:

Ale to wszystko za jakieś 2-3mies bo jestem zagranica.

PostNapisane: 19 lipca 2011, 20:15 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 320d +
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=129411
tak jak kolega Szczurek1986 napisal. poszperaj na forum a napewno znajdziesz. jezeli chodzi o glosniki to tobie maja pasowac (tak jak juz bylo pisane kazdy woli co innego) . dobre radyjko napewno lepiej zagra niz te tanie "firmowe". kazdy na forum poleci alpine. ja mam sony, i gra naprawde dobrze, mialem blaupunkta starszy model bo te nowe nie podobaja mi sie wogole i gral elegancko. skocz do media czy tam saturna i posluchaj jak co gra i sobie dobierz.

PostNapisane: 19 lipca 2011, 21:10 

Hertze przez wielu krytykowane ? Ja bym to ujął troszkę inaczej mają one dość specyficzny dźwięk syków i po prostu nie każdemu słuchaczowi to odpowiada dlatego też warto udać się na odsłuch i posłuchać jaki zestaw jak zagra. Wiadomo że to nie będzie to co w aucie ale już jakieś rozeznanie będzie. Ten aktywny PEIYING nie da Ci nic więcej poza dudnieniem.

PostNapisane: 20 lipca 2011, 12:56 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39 525d Touring
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=103632
Szczurek1986: Wiem ze nic poza dudnieniem mi nie da bo miałem go niestety we wcześniejszym aucie :wstyd: ale to będzie tylko czasowe rozwiązanie. No a Hertze właśnie za syki krytykowane a mi się akurat one podobają;)

Ale tak poza tym jak autor posta patrzy na radio PEIYING to sadze ze ma być to niskobudżetowe audio to niema co polecać głośników 3x droższych od radia. Poza tym te radio niepociapanie żadnych lepszych głośników jak i zresztą każde inne radio i trzeba tez zainwestować w wzmacniacz.

PostNapisane: 20 lipca 2011, 13:17 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 320d +
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=129411
BMW-84 napisał(a):
Szczurek1986: Wiem ze nic poza dudnieniem mi nie da bo miałem go niestety we wcześniejszym aucie :wstyd: ale to będzie tylko czasowe rozwiązanie. No a Hertze właśnie za syki krytykowane a mi się akurat one podobają;)

Ale tak poza tym jak autor posta patrzy na radio PEIYING to sadze ze ma być to niskobudżetowe audio to niema co polecać głośników 3x droższych od radia. Poza tym te radio niepociapanie żadnych lepszych głośników jak i zresztą każde inne radio i trzeba tez zainwestować w wzmacniacz.

jezeli chodzi o hertze moj brat ma 2x hertz 2drozne i 2x hertz z dwizdkami podpiete pod wzmak i graja naprawde dobrze, nie spodziewalem sie tego ;d

PostNapisane: 20 lipca 2011, 16:34 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46
pakil napisał(a):
Witam. Mam zamiar kupić jakiś zestaw grający ( nie łupu cupu, bez żadnej tuby) . Interesuje mnie czysty, przyjemny dźwięk bez przesadnego basu :ok:
Temat może był ale na pewno nie taki złożony wszystko do kupy :]
To po kolei :
- Chce sobie złożyć jakiś fajny zestaw ( radio + 6 głośników + wzmacniacz ) .
- Jakie możecie mi polecić marki radia głośników czy wzmacniacza ??
- Jeśli chodzi o radio to podoba mi się taki PAIYING ( nie wiem czy dobrze napisałem) z dużą gałką na środku panelu. co sądzicie o tym radyjku ??
- Przy wyborze radia na jakie parametry zwrócić uwagę ??
- Jeśli chodzi o głośniki: jakie parametry najważniejsze i marka ?? jakie wymiary zmieszczą mi się w miejscach na nie przeznaczonych w moim BMW ??
- Na co lepiej zainwestować więcej kasy ?? Radio czy głośniki , bo kumpel mówił mi że lepiej głośniki a radio może być byle jakie. Dlatego wole spytać się fachowców na forum którzy nie raz mi pomogli :super: :super:
- jaki wzmacniacz polecacie ?? i przede wszystkim na jakiej zasadzie działa wzmacniacz, i kiedy jest on potrzebny ?? ( nie pojmuje tych Watów :] )

Proszę o naprawdę rzeczowe odpowiedzi , naprawdę chcę skorzystać z tej pomocy :)

peying, odrzuć to na starcie.
A Ty co estrade chcesz robić czy pożądne car audio?
Po co Ci 30 głośników?
Zrób pożądną przednią scene + sub w bagaju

lol, tego kolege wyślij do piekła od razu :rozpacz:
Jeżeli od razu chcesz zrobic pożądne audio to nie myśl nad wsadzeniem innych głośników w ori miejsca w bmw, jezeli tak planowałes to ...... bez komentarza.

Aha nie gadaj że nie ma pożadnie złożonego tematu o audio w e36.... :mur:

BMW-84 napisał(a):
Ja tez zamierzam wstawić do swojej E39 jakieś niefabryczne audio.
Głośniki już w sumie mam z wcześniejszego auta, są to Hertz ESK 165 przez wielu krytykowane za syczki ale ja kupiłem je dla siebie nie dla kogoś mi się podoba jak graja.
Zobaczymy jak zagrają w bmw narzazie nie mam czasu na zabawę z wygłuszaniem drzwi i wsadzeniem tam tych 16stek. Radio będzie to raczej Alpine seria CDA(wydaje mi się ze najładniej gra)albo możne skusze się na dynavin.

A twój kolega jest w błędzie podłączałem do swojej e39 pioniera DEH-P5100UB i fabryczne głośniki grały o niebo lepiej niż na oryginalnym radyjku. Niestety ten pioner z niebieskimi przyciskami i animacjami niepasi do czerwonego podświetlania bmw, ale to tez pozostałość po wcześniejszym aucie.

Do bagażnika wsadzam na jakiś czas aktywny sub PEIYING PY-BA300X :dobani: (tez niestety pozostałość po wcześniejszym aucie;).

Ja osobiście firmy PEIYING nie polecam :dobani:

Ale to wszystko za jakieś 2-3mies bo jestem zagranica.

peying jest na pewno lepszy od tych szajsowatych blaupunktów i inengo temu podobne, ale wiadomo, do dobrej klasy to ciut ciut mu brakuje ;)

PostNapisane: 20 lipca 2011, 16:43 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 316i
Dzieki za pomoc. Mniej więcej wiem o co chodzi.
Szczurek1986, Ramzess, --- szukałem dość długo i nie znalazłem takiego który odpowiedziałby mi na wszystkie moje pytania ( albo chociaż większość ) .

Chyba skuszę się na radio Alpine , jedno mam już upatrzone.
Jeszcze raz dzięki za pomoc :ok:

PostNapisane: 20 lipca 2011, 20:57 

A ja uważam iż są odpowiedzi na Twoje pytania przynajmniej w jakimś stopniu :P O wybór radia Alpine i już zaczynasz coś kminić w tym temacie :) I powiem Ci na wstępie jeśli nie napisałem tego w poprzednim poście że gra jakość głośników a niech ich ilość. Tak więc interesuje Cię dobry odseparowany zestaw przed i sub w bagażniku jak wspomniał wyżej Ramzess do tego wzmacniacz i dobre wygłuszenie. Nie masz PLN-ów takiej kwoty aby starczyła no wszystko to zbieraj klocki po kolei a zobaczysz jakiego będziesz miał bana na twarzy po całym skompletowaniu i montażu audio :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1