BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 18 czerwca 2025, 20:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Niekompletna instalacja pod telefon
PostNapisane: 30 lipca 2011, 12:40 
Forumowicz

Mam taki maly problem. Posiadam u siebie antene na dachu od telefonu, mikrofon z lewej strony na slupku przy podsufitce oraz glosnik z prawej strony w okolicach nog pasazera. Reszty instalacji brak. Moje pytanie co z tym zrobic, zeby to mialo rece i nogi. Gdzie ida przewody od mikrofonu, anteny i glosnika? Dzieki za odpowiedzi

Best Machine (on) Wheels!

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E46] Niekompletna instalacja pod telefon
PostNapisane: 30 lipca 2011, 22:14 
Częsty bywalec

Na Twoim miejscu usunąłbym pozostałości instalacji i zapomniał o temacie, nie warto ;) Ja mam trochę więcej elementów i szykuję się na wyrzucenie tych pierdół od pół roku. Jedyny telefon jaki byś mógł podłączyć to cegła, ewentualnie przy zmianie centralki telefonu, byłaby możliwość odbioru poprzez bluetooth. Centralka powinna znajdować się pod dużą osłoną, na której jest lewarek zmiany biegów, podłokietnik itp. Możesz rozebrać i popatrzeć co masz. Głośnik przy nogach nie ma uciętego przewodu?

Pozdrawiam
Emcebre

PostNapisane: 31 lipca 2011, 16:17 
Forumowicz

Przewod od glosnika caly. Idzie sobie wlasnie w strone panelu klimatyzacji. Myslalem, ze brakuje tylko modulu do podlaczenia telefonu. Chyba zrobie tak jak piszesz i wywale ten mikrofon ze slupka. Glosnika uzyje jako wyjscie glosnika od CB, a antene z dachu wykrece i zamontuje rekinka, bo z tym to tez trzeba by sie pobawic. Rozebrac podsufitke, zaspawac dziure po antenie itp.
Jakie dodatkowe elementy posiadasz? Pytam z ciekawosci, gdyz myslalem, ze brakuje tylko modulu, gdzie podlacza sie telefon. Wiem, ze to szlo pod cegly, wiec chyba gra nie warta swieczki. Lepiej Dynavin kupic i przez bluetooth sie laczyc, ale to juz troche kosztowna zabawa.

Pozdrawiam,
Krzysiek

PostNapisane: 31 lipca 2011, 21:17 
Częsty bywalec

Oprócz tego co napisałeś wisi mi jeszcze podstawka pod telefon typu Nokia 6xxx i mam taką normalną słuchawkę od telefonu z przewodem wchodzącym pod podłokietnik, moduł jest pod osłoną, o której wspomniałem.

Tak, z dynavinem fajnie to wygląda, bo można każdy telefon sparować. 2550zł i jest Twój, hehe ;)

Pozdrawiam
Emcebre

PostNapisane: 3 sierpnia 2011, 05:04 
Forumowicz

Czyli tak jak pisales, wszystko idzie w cholere, niech nie straszy ;) Apropo Dynavin'a to przydalby sie bardzo, ale ostatnio wsadzilem w BMW, rownowartosc prawie 3 Dynavin, a ze jezdze 318i, a nie 330i to dalsze inwestycje w ten samochod przyprawiaja o palpitacje serca. Moze kiedys jak bedzie wymarzona 330Ci :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1