Witam
Moja prośba jest następująca, mam na VMwarze postawioną maszynę wirtualną z DIS-em v57, maszyna jest skonfigurowana według tego (
http://www.bmwecu.org/article001/). Po podłączeniu głowicy do laptopa w DIS-ie zostaje ona wykryta poprawnie w opcji "Diagnostic Head" (tzn. nadany zostaje adres z DHCP-a 192.168.68.30, maska 255.255.255.0, nazwa również jest właściwa), po przejściu do opcji "Connection Setup" głowica dalej jest widoczna ale przy próbie połączenia wyskakuje komunikat następującej treści:
"the diagnostic head you have selected is logically allocated to the operating unit.
gt1ap
Use nevertheless"
Po tym komunikacie połączenie dalej jest nieaktywne (komunikat wyskakuje przy 30% próby łączenia "Send Request").
Wcześniej próbowałem połączenia z emulatorem głowicy i nie było żadnego problemu, głowice wykrył program i się z nią połączył.
Oprócz pytania co może być nie tak skonfigurowane lub o czym zapomniałem, mam jeszcze jedno pytanie.
Głowica była podpięta tylko do zasilania, nie była spięta fizycznie z żadnym samochodem, czy możliwe że z tego tytułu wyskakuje mi taki błąd (warnnig) czy to nie ma znaczenia czy głowica jest podpięta do samochodu czy nie jest.
Dziękuje i pozdrawiam