BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 18 czerwca 2025, 16:52

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 2 marca 2012, 12:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Po tym jak opadły emocje z ostatniej kolejki, chodzi mi przede wszystkim o gładką wygraną Legii we Wrocławiu ;) , czas na następną, 20 kolejkę...

Mecze dzisiejsze. Postaram się o małe typy :)

Korona - Podbeskidzie. Godzina 18:00 - Bardzo ciekawy mecz drużyn, które na wiosnę... nie straciły jeszcze bramki. Bardzo dobrze grający i poustawiany zespół Podbeskidzia na pewno pola łatwo nie odda. Mimo wszystko myślę, że zadziorność i opór Korony w tym meczu weźmie za wygraną. Stawiam 1X z przewagą na "jedynkę". Do siatki być może znowu trafi niedawny debiutant - Jamróz, Korzym, Vukovic (z karnego ??) albo Gołebiewski. Dla Podbeskidzia może strzelić Patejuk lub Demjan

Krótka zapowiedź meczu tygodnika "Piłka nożna"...

To będzie mecz ludzi znikąd. Obaj trenerzy: Leszek Ojrzyński i Robert Kasperczyk nie należą do szkoleniowego topu, ale zupełnie niesłusznie. Może nie są tak medialni, lecz robotę wykonują fantastyczną. Na wiosnę ich drużyny nie tylko nie straciły punktu, ale nawet bramki. Co więcej - beniaminek chce poprawić passę czterech wygranych meczów, no i zrewanżować się Koronie za jesienną porażkę 2:3. W tabeli obie drużyny dzielą tylko dwa punkty, a więc dla Górali może być to szansa na przeskoczenie rywala i zameldowanie się na piątym miejscu !

Cracovia - Zagłębie. Godzina 20:30 - Równie ciekawy mecz, bardzo ważny dla obu zespołów jeśli chodzi o układ w dolnej części tabeli. Osobiście skłaniałbym się koło remisu. Bramkę dla Cracovii może strzelić powracający po kontuzji Saidi oraz Van Der Biezen. Dla Zagłębia Sernas

Zapowiedź...

"W Lubinie i Krakowie humory są dosyć ponure. Brakuje zwycięstw, w związku z tym także punktów. Na szczęście dla Pasów do składu wraca Ntibazonkiza. Cracovia nie strzela goli, ale też traci coraz mniej. Wystarczy powiedzieć, że ostatni raz przegrała 19 listopada z Ruchem 0:2. Tyle że w czterech ostatnich meczach zanotowała cztery remisy, w tym trzy bezbramkowe. Z Zagłębiem remis na pewno gospodarzy urządzać nie będzie. Jeśli chodzi o absencje, to zabraknie kontuzjowanego Radomskiego, a w Zagłębiu wykartkowanego Rymaniaka. Z pewnością Pavel Hapal, trener gości, przemebluje nieco drugą linię, która zawiodła w Bielsku-Białej. W Lubinie zarząd spokojnie czeka na pierwsze od listopada zwycięstwo, a Czech cieszy się zaufaniem pracodawców. Czy tak samo będzie w piątek wieczorem ?"

Jak będzie, okaże się oczywiście wieczorem bo dopóki piłka w grze... :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 2 marca 2012, 12:59 
Zacna persona forum

Moje BMW: F10 550i
binta napisał(a):
Korona - Podbeskidzie. Godzina 18:00

Ja osobiście stawiam na kolejną niespodzianke Podbeskidzia :) Można śmiało powiedzieć, żę drużyna który byla odrazy skazana na straty, radzi sobie całkiem dobrze (6miejsce po 20 kolejkach), do tego zdarzyło się jej nie jednokrotnie urwać punkty silnym drużynom :) Napewno nie przez przypadek.

Jestem Ciekaw jak zagra Wisła z nowym Trenerem :)
Co do reszty wyników, myśle, że Bełchatów urwie punkty Poloni, podobnie jak Widzew we Wrocławiu. Legia powinna wygrać z ŁKS :)

PostNapisane: 2 marca 2012, 13:09 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Tomek-E46 napisał(a):
binta napisał(a):Korona - Podbeskidzie. Godzina 18:00 Ja osobiście stawiam na kolejną niespodzianke Podbeskidzia Można śmiało powiedzieć, żę drużyna który byla odrazy skazana na straty, radzi sobie całkiem dobrze (6miejsce po 20 kolejkach), do tego zdarzyło się jej nie jednokrotnie urwać punkty silnym drużynom Napewno nie przez przypadek.

Nie na Arenie Kielc. U siebie mogliby poszaleć, ale w Kielcach będzie ciężko bo Korona jest w formie i jest na fali po ograniu Wisły na wyjeździe :) Ale... football to football ;)

PostNapisane: 2 marca 2012, 13:17 
Przyjaciel forum

Tomek-E46 napisał(a):
binta napisał(a):
Korona - Podbeskidzie. Godzina 18:00

Ja osobiście stawiam na kolejną niespodzianke Podbeskidzia :) Można śmiało powiedzieć, żę drużyna który byla odrazy skazana na straty, radzi sobie całkiem dobrze (6miejsce po 20 kolejkach), do tego zdarzyło się jej nie jednokrotnie urwać punkty silnym drużynom :) Napewno nie przez przypadek.

Jestem Ciekaw jak zagra Wisła z nowym Trenerem :)
Co do reszty wyników, myśle, że Bełchatów urwie punkty Poloni, podobnie jak Widzew we Wrocławiu. Legia powinna wygrać z ŁKS :)

Tomek, mała poprawka, nie po 20 tylko po 19 kolejkach ;)

Racja, Podbeskidzia się rozbrykało i hasa sobie coraz pewniej, a tak już zupełnie na poważnie, widać pozytywną i bardzo dobrą myśl szkoleniową Pana Kasperczyka. "Górale" o spadek już chyba nie mają co się martwić, a miejsce w przedziale 6-8 jest jak najbardziej dla nich do osiągnięcia

StreetFire7, troszkę źle zacytowałeś słowa bo moje to tylko nazwa dwóch drużyn oraz godzina spotkania, a reszta to słowa Tomka ;)

Ps. Jak widzicie Pana Probierza w Wiśle ??

PostNapisane: 2 marca 2012, 13:58 
Zacna persona forum

binta, racja :mur: drobna pomyłka :D
StreetFire7, oglądałem właśnie Korone z Wisłą i Korona bardzo dobrze grała :ok: spodziewałem się tam dobrego meczu, ale zaskoczyła mnie Korona bardzo dobrą grą :) Zobaczymy jak sobie poradzi z Bielskiem, napewno mecz będzie ciekawy.

Heh nie kibicuje Podbeskidziu :P chociaż brat grał w zeszłym sezonie w Bielsku, dlatego może tak czasami cieszą ich sukcesy :)

Co do tematu Wisły :) W tym sezonie możę być początek końca drużyny z Krakowa. Niewiem po co zmieniali trenera... Druga sprawa, że Probierzowi będzie ciężko ustawić skład w zespole, gdzie gra kilku Polaków. Wisła może skończyć poza strefą pucharową, a to będzie równoznaczne z kolejnymi zmianami trenera, i tak w kółko... Zresztą powtarzają te same błędy, przez co nigdy nie zbudują zespołu na Lige Mistrzów. Jedno czy dwa potknięcia Trenera nie powinny go odrazu dyskwalifikować.
Sprowadzanie cudzoziemnców do PL to nie jest dobry pomysł.
Doskonałym przykładem tutaj jest za to Trener Skorża, który w Legi stawia na młodych zawodników, ma 2 znanych i doświadczonych zagranicznych zawodników, i dosyć ciekawą ławke rezerwowych. Szkoda, że pozbyli się Rybusa, Borysiuka i Komorowskiego.

PostNapisane: 2 marca 2012, 14:22 
Lokalny Ekscentryk

Moje BMW: ????
Kod silnika: ????
Garaż: Brak :(
Jest:
ProCeed

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E39 530d Touring: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82514
E46 318i: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=132544
E90 320d: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=159224
E87 120d
E60 535d
binta napisał(a):

Wydaje mi się że jakoś ich poukłada, bo ich obecna gra pozostawia wiele do życzenia ;) Przed sezonem chyba nikt się nie spodziewał że po 19 kolejkach będą mieli taką stratę punktową do Śląska i Legii ;)

Mnie oczywiście najbardziej interesuje jutrzejszy mecz Legia ŁKS :D Mam nadzieję że Legia nie sprawi mi jakiejś nie miłej niespodzianki :P

PostNapisane: 2 marca 2012, 14:24 
Lokalny Ekscentryk

Jest:
ProCeed

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E87 120d
E60 535d
feder25 napisał(a):
binta napisał(a):

Wydaje mi się że jakoś ich poukłada, bo ich obecna gra pozostawia wiele do życzenia ;) Przed sezonem chyba nikt się nie spodziewał że po 19 kolejkach będą mieli taką stratę punktową do Śląska i Legii ;)

Mnie oczywiście najbardziej interesuje jutrzejszy mecz Legia ŁKS :D Mam nadzieję że Legia nie sprawi mi jakiejś nie miłej niespodzianki :P

Oczywiście będę też trzymał kciuki za wygraną Widzewa :cwaniak:

PostNapisane: 2 marca 2012, 18:12 
Przyjaciel forum

Tomek-E46 napisał(a):
bintaHeh nie kibicuje Podbeskidziu :P chociaż brat grał w zeszłym sezonie w Bielsku, dlatego może tak czasami cieszą ich sukcesy :)

Szkoda, że pozbyli się Rybusa, Borysiuka i Komorowskiego.

Nie pozbyli się ich tylko sprzedali za naprawdę dobrą łączną kwotę. Oczywiście my jako kibice nie mamy się co cieszyć z tego układu ale taka kolej rzeczy

Ps. Jak się brat nazywa ??

feder, Widzewowi kibicowałem w tamtej kolejce i teraz nie będzie inaczej ;)

Jeśli chodzi o Probierza to... szczerze, nie mam jakiegoś konkretnego zdania. Myślę jednak, że nie będzie mu łatwo tak szybko wszystkiego poukładać, a miejsce w pierwszej trójce może być nieosiągalne. No, może ew. trzecia pozycja lub wygrany puchar da im Europę na następny sezon ale pucharu chyba jednak nie wygrają ;)

PostNapisane: 2 marca 2012, 18:28 
Lokalny Ekscentryk

Jest:
ProCeed

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E87 120d
E60 535d
binta, Będę mocno sciskał kciuki za Widzew, bo dzięki temu już po tej kolejce możemy mieć Legię jako lidera :super:

Oczywiście jutro będę mocno kibicował na Ł3 ;) Ciekaw jestem tylko w jakim składzie jutro wystąpią, bo z przodu robi się na prawde ciekawie :D

Co do Wisły to tak mi się właśnie wydaje, że max to walka o puchary, drużyna trochę rozbita i nie poukładana więc raczej w walce o MP się nie będą liczyć ;)

PostNapisane: 2 marca 2012, 18:41 
Przyjaciel forum

feder25 napisał(a):
binta, Będę mocno sciskał kciuki za Widzew, bo dzięki temu już po tej kolejce możemy mieć Legię jako lidera :super:

Oczywiście jutro będę mocno kibicował na Ł3 ;) Ciekaw jestem tylko w jakim składzie jutro wystąpią, bo z przodu robi się na prawde ciekawie :D

Żeby tylko Legia nie zrobiła nam jutro psikusa bo wiemy, że oni tak lubią... Najważniejsze żeby strzelić bramkę w pierwszych 20 minutach, a wtedy już poleci :)

Idziesz jutro na mecz ?? Mnie niestety nie będzie. Trochę mi termin nie pasuje, no i... chyba bym musiał sam jechać, a to trochę nieekonomicznie w moim przypadku :kwasny:

Co do składu to myślę, że będzie to wyglądać tak... Kuciak - Jędrzejczyk, Astiz, Żewłakow, Wawrzyniak, Radovic (jeśli jest już w pełni sił, jeśli nie to Żyro), Vrdoljak, Gol, Novo, Ljuboja, Blanco (ew. Żyro ale myślę, że jednak Blanco zagra w pierwszej 11)

PostNapisane: 2 marca 2012, 20:19 
Zacna persona forum

binta napisał(a):

Jarek :D ale tutaj mowa o młodych Podbeskidzia :) bo brat rocznik 93, więc pewnie nic Tobie to niepowie. Ale debiutu niemiał w 1 lidze (poprzedni sezon), chociaż chyba był w meczowej 18 w którymś spotkaniu.

binta, co do sprzedaży 3 Legionistów, to powiedzmy sobie szczerze- Legia zarobiła na nich, ale niestety taki młodzi zawodnicy z takimi umiejętnościami powinni być sprzedani, jeżeli kwota podawana jest w mln, a nie w tys euro.

PostNapisane: 3 marca 2012, 07:27 
Przyjaciel forum

Tomek-E46 napisał(a):
binta napisał(a):

Jarek :D ale tutaj mowa o młodych Podbeskidzia :) bo brat rocznik 93, więc pewnie nic Tobie to niepowie. Ale debiutu niemiał w 1 lidze (poprzedni sezon), chociaż chyba był w meczowej 18 w którymś spotkaniu.

binta, co do sprzedaży 3 Legionistów, to powiedzmy sobie szczerze- Legia zarobiła na nich, ale niestety taki młodzi zawodnicy z takimi umiejętnościami powinni być sprzedani, jeżeli kwota podawana jest w mln, a nie w tys euro.

Hmm...

Rybus - 2,7 mln. Euro
Borysiuk - 2 mln. Euro
Komorowski - 450 tyś. Euro. Przy przedłużania umowy działacze popełnili błąd wpisując tak niską kwotę odstępnego. Jak dla mnie, warty jest 800 tyś. - 1 mln. Euro

To spore pieniądze jak na nasze warunki kolego. O ile Borysiuka jeszcze rozumiem to Rybusa nie. Powinien zostać, powalczyć z Legią o mistrzostwo Polski, załapać się do kadry, tam się pokazać na Euro i za pół roku przejść do Niemiec, Włoch, Hiszpanii czy Francji. Pokusił się na pieniądze, których dostanie sporo. Z tego co wiem ok. 750 tyś. Euro za rok gry. Komorowski dostał ok. 0.5 mln.

Ps. Podaj nazwisko brata. Możliwe, że będę kojarzył

Wczorajsze mecze...

Korona - Podbeskidzie 2:0

Bramki: Korzym, Kiełb

Tak jak się spodziewałem, opór, zawziętość i walka Korony o każdy metr boiska dała im wygraną. Jamroza nie było w meczowej 18-stke bo razem z Malarczykiem byli na kadrze U-21. Korzym miał strzelić i strzelił :ok:

Cracovia - Zagłębie 0:2

Bramki: Lira, Sloboda

Remisu nie było, tym samym Zagłębie przeskoczyło w tabeli Cracovię, która spadła do strefy spadkowej

Dzisiejsze mecze... Bez większej analizy bo za chwilę uciekam na wyjazd

Bełchatów - Polonia. Godzina 13:30 - Nie będzie to łatwy mecz dla "Czarnych koszul". Stawiam na X2

LEGIA - ŁKS. Godzina 15:45 - 1

Lechia - Wisła. Godzina 18:00 - X2

PostNapisane: 4 marca 2012, 10:39 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
Bełchatów - Polonia. Godzina 13:30 - Nie będzie to łatwy mecz dla "Czarnych koszul". Stawiam na X2

LEGIA - ŁKS. Godzina 15:45 - 1

Lechia - Wisła. Godzina 18:00 - X2

Bełchatów - Polonia 2:1 - Typ nie wszedł ale jakoś bardzo mnie to nie smuci, z wiadomego powodu ;)

Bramki: Kosowski, Mateusz Mak - Bruno

LEGIA - ŁKS 2:0 - Cieszą 3 punkty i to jest najważniejsze. Dzisiaj remis Widzewa i utrzymujemy fotel lidera :)

Bramki: Wolski, Kucharczyk

Lechia - Wisła

Bramki: Jaliens, Biton

Dzisiejsze mecze. Tak samo jak wczoraj, bez większej analizy...

Widzew - Śląsk. Godzina 14:30 - Typ: X

Jagiellonia - Ruch. Godzina 17:00 - Typ: X

PostNapisane: 4 marca 2012, 14:37 
Lokalny Ekscentryk

Jest:
ProCeed

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E87 120d
E60 535d
binta, Tak byłem na meczu, niestety musiałem wyjść w 60 minucie :( Mecz moim zdaniem taki sobie, już w pierwszej połowie Legia powinna prowadzić wyżej a tak do strzelenia drugiej bramki nerwówka była... :kwasny: Jestem tylko zawiedziony grą Blanco bo słabiutko wypadł moim zdaniem :looka:

PostNapisane: 4 marca 2012, 15:28 
Przyjaciel forum

feder25 napisał(a):
binta, Tak byłem na meczu, niestety musiałem wyjść w 60 minucie :( Mecz moim zdaniem taki sobie, już w pierwszej połowie Legia powinna prowadzić wyżej a tak do strzelenia drugiej bramki nerwówka była... :kwasny: Jestem tylko zawiedziony grą Blanco bo słabiutko wypadł moim zdaniem :looka:

Zgadza się, za dobrze nie zagrał ale, dajmy mu chwilkę na aklimatyzację, poznanie kolegów, stylu gry Legii itp. Druga sprawa jest taka, że nie zagrał na swojej nominalnej pozycji. Po kilku meczach będzie można go szerzej oceniać

PostNapisane: 4 marca 2012, 17:27 
Zacna persona forum

Widzew - Śląsk 2:2

Śląsk coś słabiutko na wiosne, 3 mecze i tylko 2 punkty...

PostNapisane: 5 marca 2012, 00:04 
Lokalny Ekscentryk

Jest:
ProCeed

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E87 120d
E60 535d
Mnie jakoś kolejne potknięcie Śląska nie zmartwiło bo dzięki temu mamy w Warszawie Lidera!!! :hurra:

A co do Blanco to faktycznie nie grał na swojej pozycji więc ciężko oceniać ;) Dziwi mnie tylko trochę po co Legia kupuje napastnika jak robią od razu z niego skrzydłowego, trochę to się mija z celem...

PostNapisane: 5 marca 2012, 08:55 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
Dzisiejsze mecze. Tak samo jak wczoraj, bez większej analizy...

Widzew - Śląsk. Godzina 14:30 - Typ: X

Jagiellonia - Ruch. Godzina 17:00 - Typ: X

Było blisko ;)

Cieszy oczywiście wynik Śląska. Oczywiście po bramce na 2:2, podskoczyłem z fotela ;)

feder, myślę, że Skorża na siłę chciał mu znaleźć w pierwszym meczu miejsce w pierwszym składzie. Poczekajmy 2-4 kolejki, a myślę, że sytuacja się wykrystalizuje :)

PostNapisane: 5 marca 2012, 14:59 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
A ja liczyłem bardziej na tą Jagiellonię :/

PostNapisane: 5 marca 2012, 19:11 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
StreetFire7 napisał(a):
A ja liczyłem bardziej na tą Jagiellonię

Grała naprawdę dobrze- remis byłby sprawiedliwszy, ale piłka to piłka.

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1