nuhi napisał(a):
Lech wygrał dzisiaj, bo ma napastnika. Niesamowitego zresztą. Legia próbuje zdobyć mistrzostwo grając praktycznie bez środkowego napastnika. Ljuboja non stop cofa się lub schodzi do boku, a dzisiaj nie miał kto wypełnić luki
Niestety, ale masz rację. Jak ja wczoraj rzucałem niecenzuralnymi słowami w domu przy oglądaniu meczu to głowa mała. Ljuboja chyba ani razu nie był w polu karnym, wtedy, gdy mieliśmy piłkę na boku boiska. To absurd. Nie dość, że nie jest on typowym napastnikiem i nie ma przed nim takowego, to jeszcze cofa się do rozgrywania. Przy niektórych akcjach to biegał na połowie boiska jako środkowy pomocnik, a z przodu nie było nikogo. Blanco niestety w Legii się nie sprawdził. Efir to raczej melodia przyszłości. Szkoda mi Hubnika bo bez kontuzji, po dobrze przepracowanym okresie przygotowawczym, mógłby spokojnie grać przed Ljuboją "na szpicy" i jestem pewien, że kilka ważnych bramek by strzelił. Na środku obrony dobrze poradziła sobie para Choto - Astiz, która obecnie nie ma za wiele okazji do tego by grać razem. Słabszy mecz zagrał Wawrzyniak. Tak samo Michał Kucharczyk. Cóż, Lech zdobył 3 punkty ale to my nadal mamy lidera i wszystko leży w naszych rękach. W następny weekend trzeba musowo wygrać z Jagiellonią. Później wyjazd do Gdańska, gdzie będzie bardzo trudno o komplet punktów i ciężki mecz u siebie z Koroną
Co do kolejnych meczów z obecnej kolejki. Cieszę się, że Lechia walczy o otrzymanie i ma tylko 2 pkt. przewagi nad strefą spadkową, bo w takim wypadku na pewno nie będzie kalkulowania w meczu ze Śląskiem i liczę na to, że Lechia zabierze punkty Śląskowi. Liczę na pomoc Koseckiego

Lecha za tydzień czeka ciężki mecz z Polonią, która ma jeszcze szanse na puchary. Dodatkowo w drużynie z Poznania nie zagra Rudnevs i Wołąkiewicz, za nadmiar żółtych kartek
czarny06...
Korona Kielce w kolejkach 18-23, zdobyła 16 punktów w 6 meczach
18 kolejka. Korona - Jaga 2:0
19 kolejka. Wisła - Korona 0:1
20 kolejka. Korona - Podbeskidzie 2:0
21 kolejka. Śląsk - Korona 1:2
22 kolejka. Lechia - Korona 0:0
23 kolejka. Korona - Polonia 3:0