BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 20 czerwca 2025, 21:28

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] podnośnik szyby tył
PostNapisane: 21 czerwca 2012, 21:05 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46
Kod silnika: M47
Witam
Po raz drugi nawalił mi podnośnik od szyb elektrycznych z tyłu. Za pierwszym razem poleciał ślizg i linki, więc oddałem do magika od naprawy podnośników. Jak się okazało po naprawie gwarancje dają tylko na linki na ślizg już nie. I dzisiaj znowu padł mi ten sam podnośnik. Jeszcze nie rozbierałem ale zapewne znów ślizg i linki będą do wymiany. I teraz się zastanawiam czy nie lepiej kupić zamiennik na alledrogo i mieć 1-2 lata gwarancji na całość niż znowu naprawiać i w sumie nie mieć gwarancji. Dodam że zamiennik wychodzi troszkę taniej od naprawy która kosztuje 100zł. Może ktoś z kolegów kupował zamiennik na alledrogo i mi poleci jaki kupić gdyż zabawa 100zł rocznie zaczyna mnie lekko denerwować. Nie mówiąc już o kolejnym rozbieraniu drzwi.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E46] podnośnik szyby tył
PostNapisane: 23 czerwca 2012, 21:03 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46
Kod silnika: M47
sorrki ze jeden post pod drugim ale chciałem odświeżyć temat ze względu na brak zainteresowania.

Rozebrałem dzisiaj drzwi i okazało się że poleciał ślizg. Linka w jednym miejscu jest lekko przygięta ale może nie będzie to miało wpływu na użytkowanie. I teraz mam pytanie może ktoś z was wie w jaki sposób mają być nawinięte linki na kółko które znajduje się pod silnikiem. Gdyż troszkę się rozpędziłem i zdjąłem silnik i całość wyskoczyła. Mozę uda mi się to samemu poskładać zaoszczędzając trochę kasy. Liczę na waszą pomoc.

ps. Zastanawiałem się czy od jakiegoś nowszego modelu bmwu by coś nie przypasował. Podobieństwo znalazłem z e60 ale nie miałem na żywo w rekach aby porównać.

Tytuł: Re: [E46] podnośnik szyby tył
PostNapisane: 23 czerwca 2012, 21:41 
Zacna persona forum

Moje BMW: e60 f25
Kod silnika: m54b30 n52b30
Dziwne ze padł Ci ten sam ślizg. Najlepiej kup oryginał, pewnie nie kosztuje drogo i wymień sam, będziesz wiedział że zrobiłeś to porządnie. Zdejmij tapicerkę z drugich drzwi i będziesz widział dokładnie jak co ma być poskładane

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1