BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 19 czerwca 2025, 13:48

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 9 sierpnia 2012, 10:09 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Gumiś napisał(a):
Ciekawy artykuł
http://www.weszlo.com/news/11363-Sladam ... lka_umiera

Smutny...
...i niestety prawdziwy :(

Całkowita i smutna prawda :(

Z weszło, polecam także ciekawy artykuły z bloga Wojtka Kowalczyka

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 11 sierpnia 2012, 12:15 
Forumowy terrorysta

Tvn turbo i Puchar Polski
dzisiaj 18.30 Piast Gliwice-Widzew Łódź
jutro 14.30 Miedź Legnica-Polonia Warszawa

Dzisiaj też mecz Warta Poznań-Podbeskidzie Bielsko-Biała, a jutro Olimpia Grudziądz - Lech Poznań , stawiam na Wlkp :)

EDIT
Warta na +, Lech na -.

W meczu o Superpuchar 2012 Śląsk Wrocław pokonał Legie.

PostNapisane: 15 sierpnia 2012, 21:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Poruszę tu temat repry.
O ile dyzmę hejtowałem od wyboru jego na selekcjonera (albo i wcześniej, jak pojawił się jako kandydat), bo wiedziałem że żadnego meczu on nie wygra, to w przypadku Fornalika postanowiłem się wstrzymać. Nie żebym uważał że to dobry wybór, bo uważałem to za wybór fatalny, no ale jako kibic postanowiłem go nie hejtować, bo a nóż coś zaskoczy. Nadzieje prysły jak wczoraj przeczytałem z nim wywiad z poniedziałkowej wybórczej. Teraz jak zobaczyłem mecz z Estonią, tylko utwierdziło mnie to w przekonaniu że ten gość nie ma prawa być selekcjonerem. Rozumiem żeby przegrać pierwszy mecz, w sumie to nic nadzwyczajnego, zawodnicy jeszcze nie czają koncepcji trenera. Spoko. Tylko tu koncepcji nie było. Jeśli nie chcemy walczyć z San Marino o przed ostatnie miejsce w grupie to niezbędna jest noc długich noży w PZPNie i wybór nowego selekcjonera.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 15 sierpnia 2012, 22:01 
Specjalista

Moje BMW: Infiniti
Kod silnika: VQ37VHR
Gumiś, koorwa też oglądałem , wyglądało jak kopanie piłki na podwórku. Aż żałuje zmarnowanego czasu :dobani:

PostNapisane: 15 sierpnia 2012, 22:05 
Przyjaciel forum

NANOCSmilosz napisał(a):
Gumiś, koorwa też oglądałem , wyglądało jak kopanie piłki na podwórku.

Za moich czasów jak się grało na podwórku to się przynajmniej za piłką zap*** bo chciało się wygrać :]
A tu... dno plus metr mułu.

PostNapisane: 15 sierpnia 2012, 22:20 
Specjalista

Ty no za moich też a widzę że mamy prawie tyle samo lat bo ja 24 :D więc noooo... jak byłem mały to wychodziło się z domu o 8 rano i o 8 wieczorem wracało na obiado-kolacje bo czasu nie było , trzeba bylo grać w piłe. A teraz... żenada, dzieciaki wolą pić ćpać i się hendożyć po kątach

PostNapisane: 15 sierpnia 2012, 22:30 
Przyjaciel forum

NANOCSmilosz napisał(a):
Ty no za moich też a widzę że mamy prawie tyle samo lat bo ja 24 :D więc noooo... jak byłem mały to wychodziło się z domu o 8 rano i o 8 wieczorem wracało na obiado-kolacje bo czasu nie było , trzeba bylo grać w piłe.

No właśnie. Nie dość że się grało po 10-14 godz dziennie to jak starsi z boiska przegonili to się szukało byle jakiego trawnika co by ustawić bramki z bluz/kamieni/plecaków i pograć. No ale to już ma mały związek i z reprą i z ekstraklasą o której jest temat :P BTW. moje 24 w tym miesiącu ;)

NANOCSmilosz napisał(a):
A teraz... żenada, dzieciaki wolą pić ćpać i się hendożyć po kątach

A szkoda, bo bez sportu masowego nigdy(bez małych wyjątków) nie będzie sukcesów w zawodowstwie :kwasny:

PostNapisane: 15 sierpnia 2012, 22:36 
Specjalista

Gumiś, to była piłka kiedyś a nie ... nabrali cyganów rumunów i płaczą że nic nie idzie. Aż wstyd nadawać transmisje z meczy polskiej kadry. Aż boję się wyniku jakby doszło to potyczki z luksemburgiem :O

PostNapisane: 16 sierpnia 2012, 14:53 
Forumowy terrorysta

To jedno obcokrajowcy :dobani: z polskim obywatelstwem . Drugie to o czym pisalem wczesniej,powolywanie do kadry polskich zawodników z zagranicznych klubów, ktorzy takze w obawie o swoje zdrowie, grają w meczu reprezentacyjnym jakby byli na treningu, bo przy kontuzji w kadrze, wypadaja na ławke rezerwowych w zachodnim meczu klubowym i to czesto oznacza mniejszą kase.
Nie jestesmy najgorsi jesli chodzi o reprezentacje mlodziezowe w pilce noznej, wiec z tego narybku mozna korzystac.

PostNapisane: 16 sierpnia 2012, 15:53 
Przyjaciel forum

Fajne podsumowanie meczu z weszło:

Cytuj:
Nie ma czasu budować? Nie ma czasu nie budować!
No niestety, zagrali. Jeszcze do godziny dwudziestej można było mieć nadzieję na jakąś niespodziewaną burzę, na awarię oświetlenia, na zmasowany atak kretów, na zatrucie Salmonellą, na koniec świata chociażby. Ale nie, nic z tego – zagrali. Parodyści wyszli na plac i pieprzony mecz się odbył. Przez dwie godziny taplaliśmy się w rzygach, zwanych futbolem reprezentacyjnym w wykonaniu PZPN. Drużyna utrzymuje formę z Euro 2012, co oznacza, że jest i śmiesznie, i strasznie zarazem. Strasznie dla tych, którzy się jeszcze przejmują, śmiesznie dla normalnych, którzy wrzucili na luz.

Waldemar Fornalik potrzebował zaledwie jednego meczu, by zapisać się w historii – w końcu nigdy wcześniej PZPN nie przegrał z Estonią. Na szczęście, nowy selekcjoner wygląda na kolejnego, który do perfekcji opanował debilne tłumaczenia, więc zaraz po spotkaniu stwierdził: - Lepiej przegrać w takich okolicznościach sparing niż mecz o punkty… Naszym zdaniem nigdy nie jest dobrze dostać od Estonii, bo to tak jakby przegrać przez KO z Marcinem Najmanem, albo jak przegrać w szachy z Grzegorzem Latą. W każdym razie jak się przegrywa z Estonią to nie ma żadnego „lepiej”. Jak się przegrywa z Estonią to się wchodzi na najwyższy okoliczny budynek i skacze z dachu.

Ale paradoksalnie ta porażka może wyjść na plus - pod jednym, trudnym do spełnienia warunkiem: musiałaby zapoczątkować rewolucyjne zmiany. Do tej pory obowiązywała koncepcja, że drużyna zbudowana przez Franciszka Smudy jest do czegoś gotowa, a Robert Lewandowski twierdził, że do poprawy są tylko niuanse. Jakby to najprościej ująć – od ch*ja tych niuansów, drogi Robercie. Nie ma żadnej gotowej drużyny, jest tylko zbieranina, którą leje KAŻDY, kto akurat musi albo chce. Czas najwyższy zmienić obowiązującą śpiewkę, w myśl zasady powtarzanej przez Jana Tomaszewskiego: jak burdel źle przędzie, to nie przestawia się łóżek, tylko zmienia panienki. Pytanie, czy Waldemar Fornalik odważy się budować tę drużynę od podstaw, czy też dalej będzie płynąć z falą, a raczej… pod falą. Panie Waldku, pan się nie boi – chciałoby się zakrzyknąć. Ktoś powie, że nie ma czasu na budowanie nowej drużyny, bo to oznacza przegranie eliminacji do mistrzostw świata. Naszym zdaniem nie ma czasu na niebudowanie nowej drużyny, bo to właśnie oznacza przegranie eliminacji. Bankowe.

Na razie ta nasza kadra to taka spokojna rzeczka, która sobie płynie i płynie i… nic się nie dzieje. Czasami przyjdzie jakiś Estończyk albo Czech i umyje brudne nogi, czasami ktoś do tej rzeczki nasra, ale ekosystemu to nie wzrusza. Chłopaki przez ponad dwa lata grali śmieszne mecze towarzyskie, w którym z reguły nie błyszczeli, potem skompromitowali się na Euro, teraz znowu sparingi i znowu w dupę. Przebija się jednak ten umiarkowany optymizm pod tytułem: już za momencik będzie lepiej. Jak to ujął dzisiaj albo komentator TVP, albo współkomentator Jacek Zieliński – pomysły są dobre, precyzja przyjdzie z czasem. I tak czekamy na tę precyzję ilekroć tylko któryś z pożal się Boże reprezentantów chce kopnąć piłkę… Spokojna rzeczka. Nic się w tej drużynie nie dzieje, w sennym tempie dzisiaj przerżnęła z Estonią, a za chwilę przerżnie równie sennie eliminacje do mundialu. Piłkarze najpierw będą mówili, żeby „dać czas” i „nie ferować wyroków”, potem – jak już będzie naprawdę źle – że „dopóki są matematyczne szanse to trzeba wierzyć”. Niczego nie trzeba, kto chce, niech wierzy, naszym zdaniem wiara tu nie ma nic do rzeczy.

Dzisiaj na specjalne wyróżnienie zasłużył największy kalafior, czyli Robert Lewandowski, który popsuł wszystkie akcje. Dopiero co miał iść do Manchesteru United, a niektóre media nawet poinformowały, ile dokładnie będzie zarabiał (8 milionów euro, to prawie tyle, co ma Messi w Barcelonie). Nieśmiało chcieliśmy zauważyć, że liczby zawarte w kontrakcie może i się zgadzają, tylko nazwisko się nie zgadza – bo umowa była przygotowana, ale dla Robina Van Persiego, który właśnie się zameldował na Old Trafford. W każdym razie niedoszły "Czerwony Diabeł" miał pomóc Fornalikowi w aklimatyzacji i pomógł – pokazał, jaka zwykle atmosfera będzie panować po meczach. Ponadto zdobył się na nową złotą myśl: - To spotkanie pokazało, które ustawienie bardziej pasuje naszej drużynie, ale od taktyki jest trener.

Hmm, Robercie, to coś zupełnie nowego. Dopiero co szmaciłeś Smudę w wywiadach, zdawało nam się wręcz, że skończyłeś kurs trenerski, a tu taka zmiana?

PostNapisane: 19 sierpnia 2012, 08:56 
Przyjaciel forum

Ruszyła pierwsza kolejka T-Mobile Ekstraklasy. Jak na razie, ciekawe wyniki

Pogoń - Zagłębie 4:0
Piast - Górnik 1:2
Jaga - Podbeskidzie 2:1 (w bramce Skowron, od 66 minuty gry na placu Tarnowski). Obaj z Radomiaka Radom, w poprzednim sezonie grali jeszcze w III lidze i awansowali do II). Ciekawe mnie bardzo jak wypadli
Widzew - Śląsk 2:1
Lech - Ruch 4:0

Dzisiaj,

Wisła - Bełchatów, godzina 14:30. Jak dla mnie bita jedynka
Legia - Korona, godzina 17:00. Wiadomo z jakiego powodu, stawiam na 1 ale bardzo się obawiam Korony, która jest ciekawym, nieobliczalnym zespołem, nie leżącym za bardzo Legii

Poniedziałek,

Lechia - Polonia, godzina 18:30. Dla mnie jedynka. Ewentualnie remis ale myślę, że skończy się zwycięstwem Lechistów

Ogólnie to jestem zły bo ocieplają mi blok (swoją drogą, robią to już chyba z 3 tygodnie, a końca nie widać), teraz z mojej strony jest postawione rusztowanie i przez to nie chodzi mi Cyfra. Nie mogę oglądać meczów, a tu poszczególne ligi się zaczynają :(

PostNapisane: 19 sierpnia 2012, 10:22 
Forumowy terrorysta

binta napisał(a):
Lech - Ruch 4:0

:]

PostNapisane: 19 sierpnia 2012, 18:38 
Częsty bywalec

Moje BMW: M5 e39
Kod silnika: S62B50
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=89&t=129566
Legia - Korona 4:0 :ok:
Cieszy mnie to bardzo ;)

PostNapisane: 19 sierpnia 2012, 19:53 
Forumowicz

Moje BMW: leon 1m
Kod silnika: tdi+++
Pięknie Legia zaczęła sezon :super: Oby tak do końca sezonu :)

PostNapisane: 19 sierpnia 2012, 23:15 
Przyjaciel forum

Legia fajnie odpowiedziała na wynik Lecha

PostNapisane: 20 sierpnia 2012, 02:27 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Patrzyłem i nie mogłem uwierzyć. Fakt, wynik nie był adekwatny do sytuacji na boisku, ale Korona nie zagrała dobrego meczu. Zawsze ciężko się grało z Legią. Na szczęście, to pierwszy mecz i traktuję to jako wypadek przy pracy. Czekam na szybki powrót nieobecnych graczy i na zlanie Śląska na ich podwórku :)

PostNapisane: 20 sierpnia 2012, 09:05 
Przyjaciel forum

Legia - Korona 4:0

:ok:

PostNapisane: 20 sierpnia 2012, 09:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: m52tub28
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112464
binta napisał(a):
Widzew - Śląsk 2:1
:cwaniak:

PostNapisane: 22 sierpnia 2012, 09:33 
Przyjaciel forum

Szanowni Koledzy... i Koleżanki ;) , pomyślałem, że oprócz Ekstraklasy, moglibyśmy się głębiej zaciekawić także I ligą. Myślę, że nie ma sensu zakładać nowego tematu, a wszystko co związane z sezonem 2012 / 2013 (zarówno Ekstraklasy jak i I ligi) zamieszczać w tym samym

Mam nadzieję, że propozycja będzie pomyślnie rozpatrzona i przyjęta :)

Na początek chciałbym pokusić się o typy w dwóch dzisiejszych meczach,

Okocimski Brzesko - Cracovia Kraków, godzina 17:00 - Ekipa z Brzeska jest bardzo mocna w meczach u siebie. W dwóch pierwszych kolejkach zebrała 4 punkty (wygrana 1:2 w Łęcznej i remis u siebie ze Stróżami). Cracovia jak na razie zagrała tylko raz i zremisowała 1:1 z GKS-em w Katowicach. Ciężko jest napisać coś więcej o Cracovii, czy będzie chciała od razu włączyć się do walki o awans, jak będzie wyglądało itd.

Stawiam raczej na Cracovię ale chciałbym się podeprzeć także remisem

Polonia Bytom - Nieciecza, godzina 19:00 - Bytomianie po przywróceniu ich do I ligi, dysponują bardzo młodym i niedoświadczonym składem. Dla większości zawodników jest to debiutancki sezon w I lidze. Młodość rządzi się jednak swoimi prawami i jeśli da się jej "rozbujać" , może ona sprawić niejedną niespodziankę. W przypadku, gdy zawodnicy z Niecieczy zagrają w pełni skoncentrowani, zaangażowani i strzelą piersi bramkę (tym bardziej na początku meczu), trudno mi jest uwierzyć w to, że Bytomianie się podniosą

Stawiam na zwycięstwo Niecieczy

PostNapisane: 23 sierpnia 2012, 09:23 
Przyjaciel forum

Wczorajsze wyniki,

Okocimski - Cracovia 0:2

Polonia B. - Nieciecza 0:3

Typy trafione. Na "Craxę" stawiałem na kuponie. Przelicznik 2.05 zł. , jak dobrze pamiętam :)

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1