Wczoraj wracając z Warszawskiego Cargo tj. 16.09.2012 na kompie ukazała się magicczna cyfra, zdjęcie słabej jakości bo w sumie nie przygotowałęm się na ten wynik, a wykrzyknik pochodzi z małej ilości płynu do spryskiwaczy

W tym miesiącu minął rok od zakupu szóstki więc wypadało by napisać podsumowanie. Przez rok zrobiłem bawarką równe 15 tyś km. czy dużo czy mało nie wiem, na początku nie miałem zamiaru bawić się w mody, ale trudno tego nie robić będąc zalogowanym na forum, przeglądając zdjęcia innych autek i należeć do klubu BMW, więc skromne mody zrobiłem i coś tam jeszcze zrobie, głównie przy zakupie auta myślałem o przyjemności z jazdy i tak zostało do dziś a lekkie mody nie zaszkodzą, piszę lekkie dlatego że najdroższy mod, który do tej pory zrobiłem to przyciemnione szyby za 550 zł

Początki jazdy były trochę sztywne, dalej nie są wyczynowe, nie jestem zawodowym kierowcą toru, ale nauczyłem się jeżdzić szybciej:), na początku spalania były małe teraz są duże, ogólnie średnia to 15-17 l. Samochodem jeżdzi się wyśmienicie, pokonuje zwinnie zakręty, przy wyprzedzaniu kilku autek nie mam wkońcu problemu, w Warszawie można być ciągle numer 1 na światłach jak i ze świateł, a włączając magiczny guzik sport bawarka zachowuje się jak by dodać jej kilku koni, agresywna a silnik v8 tylko czeka na pedał w podłodze.
Mody, które zrobiłem:
1.zaciski przód pomalowane na czerwono ( tył też taki będzie )
2.nerki pomalowane na czarno
3.przyciemnienie szyb z tyłu
4.zmiana całego oświetlenia na led
5. 3 znaczki bmw carbonowe
nie wiele jak przez cały rok ale w sumie póżno je zacząłem i tak jak napisałem wcześniej, planów co do modów nie było,
Do zrobienia
1. czarna podsufitka
2. listwy w czerń
3. drewno w carbon
4. felga
Od początku posiadania bawarki co do eksploatacji pojazdu wymieniłem lub naprawiłem
1. uszczelnienie vaku pompy
2. wymiana czujnika temp.oleju
3. wymiana przepustnicy
4. wymiana zaworu pochłaniania spalin
5. wymiana wentylatora chłodzącego sterowniki
6. wymiana dyferencjału
7. naprawa zamka bagażnika
8. serwis zawieszenia przód-tarcze,klocki,końcówki
i teraz zauważyłem że problem jest z lusterkiem od kierowcy ale to już po urlopie naprawie.
Co mnie w nim denerwuje? pasy-za daleko sięgam, w zimę szyby przymarzają do uszczelki i muszę smarować pastą ale to problem coupe-t, co jeszcze mnie denerwuje? nie wiem, wsiadam odpalam i jadę
LIsta napraw jest hmm sam nie wiem czy długa czy krótka czy standardowa co do BMW, czy kupił bym ten samochód raz jeszcze? TAK tylko że czarny

szukałem czarnego ale był problem więc kupiłem ten, na razie go nie sprzedaje, może za kolejny rok, a co będzie nowego za rok też nie wiem, może kolejna szóstka albo trójeczka