maaaad napisał(a):
Mam pytanie odnośnie 2 rzeczy:
1) jak to jest z tym układem kierowniczym? Jedni chwalą wniebogłosy, inni, że przytępiony nieco w porównaniu z poprzednikami;
2) jw. z ilością miejsca na tylnej kanapie... Jedni piszą, że spoko, inni, że ciasnio. Jak to wygląda w porównaniu z klasową konkurencją?
I trzecie pytanko, bonusowe, nie dotyczące auta

Dostajecie od producentów aut jakieś sugestie co do "wrażeń" z obcowania z samochodem?

(nie pytam, czy się stosujecie, bo zakładam, że nie

)
Test trochę zbyt ogólnikowy (mało wrażeń z jazdy), ale za to film zrealizowany baaardzo zgrabnie, wygląda praktycznie jak profesjonalny spot reklamowy

Dla mnie osobiście układ kierowniczy należy to topowych w tej klasie aut. Nie widze jakiejś mega różnicy w stosunku do poprzednika podczas szybkiej jazdy po zakrętach, ale wyraźnie lepiej reaguje w tzw. "codziennym" uzytkowaniu, dla mnie jest mniej betonowy niz był, co akurat sprawdza sie podczas jazdy miejskiej. Ale przytepionym bym go nie nazwał
O ilości z tyłu w kabinie jkest w tekście, nie ma sie nad czym rozpływać. Na nogi i stopy przybyło może 2-3 cm i wszystko. To samo nad głową. Czuć, że jest go nieco więcej ,ale wrażenie dopasowania wnętrza do ciał podróżnych nie da sie pozbyć.
Co do filmu - trafilismy kiepsko z pogodą, była nawałnica, a sprzęt i całą ekipę ustawiliśmy sobie na weekend, konkretnie na sobotę.
Do
Boogie:
testówki daje BMw na 4 dni, więc przez ten czas da się juz coś powiedzieć o aucie. Ideą był film, nieco inny, ale film. O szczegółach w przypadku BMW można sobie doczytać w innych naszych testach, tam często rozkminiamy wiele niuansów.
Pytasz o to, co w porównaniu do trójki sprzed 30 lat? wiesz, idąc tym tropem epopeje można napisać. Moc ta sama, ale automat szybszy, więc osiągi nie ucierpiały. Tu bym się n ie czepiał. teraz 328i to dwulitrowe zaturbione R4, więc ty bym mógł dyskutowac w jaką strone zmierza BMW. A tak, R6, cudo silnik, co tu krytykować?