NAWET NIE ZDAJECIE SOBIE SPRAWY ILE ZALEŻY OD WASZYCH OPINII

PROSZĘ O POMOC BO ZWARIUJĘ!! KTO MOŻE WIEDZIEĆ WSZYSTKO O BMW JAK NIE WY??
witam wszystkich,
na forum jestem nowy i mam nie lada kłopot. jak każdy pewnie z Was kiedyś. dlatego też prosiłbym o pomoc.
chodzi oczywiście o wybór mojego bmw, które mam zamiar do końca roku zakupić.
poniżej opiszę kilka najważniejszych cech co do potrzeb i prosiłbym o pomoc w wyborze auta.
1. pracuję w firmie, gdzie liczy się
prestiż. często podróżuję po całej Polsce i zarządzam majątkiem najzamożniejszych osób w tym kraju. Klienci Ci mają swoje wymagania i dość często zwracają uwagę na to jakimi ludźmi się otaczają, czym jeżdżą itp. dlatego też ważnym jest aby auto miało klasę i sprawiało, że kojarzy się z poważnym kontrahentem
2. przez ostatnie dwa lata swoim autem obecnym zrobiłem 80 tys km. wychodzi na to, że rocznie robię 40 tys. głównie to podróże z Łodzi gdzie mieszkam i pracuję do klientów w Warszawie, Trójmieście, Poznaniu. Często się zdarza, że np w
poniedziałek jestem cały dzień w łodzi ale wtorek rano podróż do wawy, wieczór powrót. środa rano wawa, wieczorem powrót, czwartek rano trójmiasto, wieczorem powrot i piątek znów łódź. także podróży jest sporo i są częste.
3. najczęściej autem jeżdżę sam albo z kolegą z pracy bądź Narzeczoną. rzadko zdarza się abym jechał np w 3 lub 4 osoby.
4. przynajmniej raz w miesiącu wyjeżdżam na weekend gdzieś dalej - pakuję dużą walizkę z narzeczoną i śmigam np na słowację czy do włoch na 2,3 dni.
5. do tej pory z uwagi na przebieg jeździłem dieslem, natomiast z uwagi na obecne zarobki, które są bardzo wysokie jak na standardy polskie ekonomiczność zeszła na drugi plan. NIE ZNACZY TO, ŻE JEŚLI UWAŻACIE ŻE DIESEL BĘDZIE LEPSZY TO UPIERAM SIĘ PRZY BENZYNIE. po prostu ekonomika nie jest najistotniejsza.
najbardziej na świecie liczy się niezawodność i bezawaryjność. w mojej pracy muszę mieć gwarancję tego, że rano odpalam i jadę i nie zastanawiam się czy coś może się zepsuć czy nie
JAK JESTEM NA MAZURACH A KLIENT DZWONI ZE POTRZEBUJE MNIE W ZAKOPCU WSIADAM I JADĘ I AUTO NIE MOŻE MNIE ZAWIEŚĆ
6. oczekuję od auta przede wszystkim komfortu i elegancji oraz dobrych osiągów. w grę wchodzą silniki jedynie 6 i 8 cylindrowe oraz jedynie automatyczna skrzynia biegów.
bardzo myślałem o bmw 5 e61 po lifcie natomiast pytanie czy jest autem bardzo komfortowym, w którym będę mógł pokonywać długie trasy bez zmęczenia.
marzenie to bmw 7 e66 - pytanie czy jeśli chodzi o komfort jazdy np na 19 calowych felgach to czy autko będzie wygodniejsze od bmw e61 na 18? czy będzie lepiej wyciszone itp
650i? piękne, podoba mi się wybitnie - pytanie jak spełni moje oczekiwania co do wyciszenia i komfortu auta
x5? nigdy nie jechałem - jak wypada na tle 3 powyższych??
nie zrozumcie mnie źle - oczekuję komfortu i luksusu ale oczywiście nie musi być to od razu 760 li. po prostu szukam kompromisu.
czy silniki diesla np w 530d i 535d na trasie (elastyczność, wyprzedzaniem wyciszenie) będą sprawdzać się lepiej niż np benzynowe 530i, 550i?
i tak samo w pozostałych modelach - 730d lub 745d, 750i; 650i a 635d, x5 3.0d, 3.0sd a np 4.8i
?????
jeśli moje potrzeby spełni idealnie diesel - proszę o wskazanie tej informacji
NAWET NIE ZDAJECIE SOBIE SPRAWY ILE ZALEŻY OD WASZYCH OPINII

PROSZĘ O POMOC BO ZWARIUJĘ!! KTO MOŻE WIEDZIEĆ WSZYSTKO O BMW JAK NIE WY??