swistar napisał(a):
Wiem, że nie popierasz tych felg. No ale chyba mocniejsze są niż te wszystkie chinole z allegro? A i na chinolach ludzie śmigają na co dzień.
Robię zZz jakieś 5-8tys rocznie (tylko latem) więc myślę, że nie pognę ich aż tak bardzo.
Wiem, ze ludzie jezdza na takich felgach, ale nie popieram takiego toku myslenia, bo ludzie jezdza tez samochodami spawanymi z dwoch. Wszystko z reguly jest ok podczas normalnego uzytkowania, problem w tym, ze roznica miedzy dobra felga, a slaba ujawnia sie zwykle podczas ekstremalnych sytuacji.
Mam kontakt z ludzmi jezdzacymi polprofesjonalnie w UK w ligach torowych i bardzo bardzo narzekaja na te felgi. A wlasnie jazda po torze, to bardzo szybki wyznacznik jakosci, bo sytuacje ekstremalne mam w zasadzie nonstop.
swistar napisał(a):
Jeśli Ty byś mi coś podobnego zaproponował ( 5 ramion całe czarne, bez rantu ) to nawet jakby były droższe to bym kupił u Ciebie, bo wiem że masz bardzo dobre felgi.
Te które mi proponowałeś to tak mi na 50% się podobają

Nie w tym rzecz, rozumiem, ze to co oferujemy moze nie do konca Ci pasowac, nie dlatego neguje taki zakup. Poprostu poszukalbym produktu, ktory nie wzbudza tyle kontrowersji jakosciowej, a nie kierowal sie jedynie tym, ze felgi sa piecioramienne i maja wkleslosc.
Z mojego doswiadczenia z TD moge Ci powiedziec, ze te felgi sa odlane dosyc slabo, widac bardzo duza ziarnistosc struktury, sa dosyc lekkie, ale jest to osiagane kosztem niskiej nosnosci (nosnosc jest ustalona na styk aplikacji, gdy wiekszosc producentow zaklada 20-30% zapas - co automatycznie przeklada sie na ich wytrzymalosc).