BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 21 czerwca 2025, 19:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 1 lutego 2013, 15:51 
Forumowicz

2003/2004 tutaj przecież świt miał udana rundę wiosenną, więc nie ma co odbierać szans żadnej drużynie :]
Myślę, że o spadku mogą zdecydować też kwestie finansowe niektórych drużyn.

"Typer 01/2013 -I miejsce"
"Typer 04/2013 -III miejsce"

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 1 lutego 2013, 20:55 
Forumowicz

Moje BMW: e46 323Ci
Kod silnika: M52TU25
Slask wrocław teraz jak bedzie w srodku tabeli na koniec sezonu to bede szczesliwy bo czarny scenariusz sie pisze :dobani:

PostNapisane: 2 lutego 2013, 09:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Sporto napisał(a):
2003/2004 tutaj przecież świt miał udana rundę wiosenną, więc nie ma co odbierać szans żadnej drużynie :]
Myślę, że o spadku mogą zdecydować też kwestie finansowe niektórych drużyn.

Sporto, trochę nie na miejscu ten przykład :)

Świt po pierwszej rundzie (13, a nie 15 meczów) miał 4 pkt. W drugiej jego trener został Janusz Wójcik i zdobyli bodajże 18 pkt. Później jednak wyszło na jaw dlaczego zdobywanie punktów im przychodziło łatwiej niż na jesieni. Otóż udowodniono, że Wójcik, mniej więcej 300 razy kontaktował się w tym czasie z "Fryzjerem" ;)

Radovanovic, myślę, że Śląsk zajmie miejsce w przedziale 3-4 :)

PostNapisane: 10 lutego 2013, 15:20 
Forumowy terrorysta

Cytuj:
Towarzyskie spotkanie reprezentacji Polski z Rumunią zostało unieważnione przez FIFA - poinformowali prowadzący program "Cafe Futbol" w Polsacie Sport. Punkty za efektowne zwycięstwo 4:1 nie zostaną doliczone Biało-Czerwonym do rankingu.
Reprezentacja Polski, złożona z piłkarzy występujących w polskiej lidze pokonała Rumunów 4:1. Niestety rankingowo nic na tym nie zyskaliśmy.
Regulamin FIFA mówi jasno, że w takich meczach można dokonać sześciu zmian. Tymczasem rywale Polaków wymieniali w trakcie spotkania aż ośmiu zawodników. Naruszenie regulaminu spowodowało, że FIFA potraktowała ten mecz tak, jakby się nie odbył. Na całą sytuację nie miał wpływu fakt, że mecz odbył się poza oficjalnym terminem FIFA. Punkty za takie spotkania są przyznawane do rankingu.
Całej sytuacji szkoda tym bardziej, że w środę Biało-Czerwoni przegrali 0:2 z Irlandią i do najbliższego rankingu nie zarobią ani jednego punktu.
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/re ... omosc.html

PostNapisane: 18 lutego 2013, 10:55 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e91
Kod silnika: 163ps
sezon zapasem zapowiada się mało ciekawie... niestety będzie legia a potem długo długo nic, następnie Lech i to tyle w tamcie.
Leśnodorski wie co robi, osłabił Śląsk - Jodłowcem a wcześniej, Polonie Vlado i Lecha Bereszyńskim.. widać że gośc jest z po za układów i zna politykę biznesowo rynkową, a legie traktuje jak firme, czuje nosem dobrze czasy przyjdą dla tego zespołu może nawet LM...

PostNapisane: 19 lutego 2013, 12:39 
Przyjaciel forum

kacperix napisał(a):
sezon zapasem zapowiada się mało ciekawie... niestety będzie legia a potem długo długo nic, następnie Lech i to tyle w tamcie.
Leśnodorski wie co robi, osłabił Śląsk - Jodłowcem a wcześniej, Polonie Vlado i Lecha Bereszyńskim.. widać że gośc jest z po za układów i zna politykę biznesowo rynkową, a legie traktuje jak firme, czuje nosem dobrze czasy przyjdą dla tego zespołu może nawet LM...

Z pierwszym zdaniem się nie zgodzę (pamiętaj, że często głównym rywalem dla Legii do zdobycia mistrzostwa jest... ona sama), z drugim - owszem. Nie zapominaj też o Brzyskim. Poza tym, dzisiaj Legia podpisała kontrakt z Ukraińskim bramkarzem - Berezowskim. Przedłużone zostały też umowy z Koseckim, Furmanem, Łukasikiem Jędrzejczykiem, a na dniach "parafkę" pod nową umową ma złożyć Vrdoljak. Do tego dochodzi bardzo ważna sprawa, jaką jest porozumienie z kibicami. Na razie wszystko jest na dobrej drodze i trzeba się tylko cieszyć :)

PostNapisane: 19 lutego 2013, 18:33 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e91
Kod silnika: 163ps
jeśli chodzi o jodłe to wyszła niezła "bańka wstańka" podejrzewam ze śląsk chce coś uszczknąć na tym transferze i dlatego tak pogrywa, zobaczymy co się okażę...
jeśli legia z takim składem nie zdobędzie majstra to będę mega zdziwiony nawet patrząc na ich ostatnie "osiągnięcia" , na każdej pozycji mają praktycznie dwóch równorzędnych zawodników i trenera który powinien nad tym wszystkim zapanować, także nudy na pudy, nawet jak legia sama nie będzie chciała to musi wygrać bo nie ma nikogo innego zainteresowanego, Lech nawet jak Teo wypali to brak mu obrony, a czasu w których zdobywał więcej bramek niż tracił raczej przeminęły...
czarnym koniem do pucharów moim zdaniem może być Jaga...

PostNapisane: 19 lutego 2013, 18:50 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
A ja dzisiaj zakupiłem karnecik i już w sobotę na Arenę Kielc na Legię :D

PostNapisane: 20 lutego 2013, 19:32 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
Cytuj:
1 czerwca reprezentacja Polski zagra w Krakowie oficjalny mecz towarzyski z Liechtensteinem w ramach przetarcia przed meczem z Mołdawią w eliminacjach MS w Brazylii. - Na moją prośbę zarząd PZPN postanowił, że będzie to ostatni mecz w kadrze Jerzego Dudka, który po odejściu z Realu Madryt jest bez klubu i lada moment zakończy karierę. Ma 59 występów w reprezentacji, wygrał Ligę Mistrzów, to chyba słuszne, że go pożegnamy na stadionie Cracovii - ogłosił prezes PZPN, Zbigniew Boniek

http://www.sport.pl/sport/10,67450,1343 ... tacji.html

Ładny gest ze strony PZPN-u :)

PostNapisane: 21 lutego 2013, 09:00 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
Cytuj:
1 czerwca reprezentacja Polski zagra w Krakowie oficjalny mecz towarzyski z Liechtensteinem w ramach przetarcia przed meczem z Mołdawią w eliminacjach MS w Brazylii. - Na moją prośbę zarząd PZPN postanowił, że będzie to ostatni mecz w kadrze Jerzego Dudka, który po odejściu z Realu Madryt jest bez klubu i lada moment zakończy karierę. Ma 59 występów w reprezentacji, wygrał Ligę Mistrzów, to chyba słuszne, że go pożegnamy na stadionie Cracovii - ogłosił prezes PZPN, Zbigniew Boniek

http://www.sport.pl/sport/10,67450,1343 ... tacji.html

Ładny gest ze strony PZPN-u :)

Zgadzam się. Świetny pomysł na kameralne zakończenie kariery, naszego zasłużonego bramkarza :)

PostNapisane: 24 lutego 2013, 03:02 

Runda w Kielcach zaczęła się wybornie! Po meczu pełnym walki:

Korona Kielce 3:2 Legia Warszawa

Mecz meczem, ale atmosfera na stadionie pierwsza klasa. Cieszę się, że byli kibice z Warszawy, było się z kim przekrzykiwać ;) No i najważniejsze, że Legia kolejny raz wraca z Kielc z niczym ;)

PostNapisane: 24 lutego 2013, 09:53 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
Runda w Kielcach zaczęła się wybornie! Po meczu pełnym walki:

Korona Kielce 3:2 Legia Warszawa

Mecz meczem, ale atmosfera na stadionie pierwsza klasa. Cieszę się, że byli kibice z Warszawy, było się z kim przekrzykiwać ;) No i najważniejsze, że Legia kolejny raz wraca z Kielc z niczym ;)

Gratulacje :)

PostNapisane: 24 lutego 2013, 13:01 

binta, :piwo:

Mocno zaczęło także Podbeskidzie. Nie spodziewałem się po nich takiej woli walki, ale jak widać fajnie, że jeszcze nie pogodzili się ze spadkiem i chcą walczyć.

Podbeskidzie Bielsko-Biała 4:0 Jagiellonia Białystok

Myślę, że dziś Bełchatów ma duże szanse podbudować bilans punktowy na słabej Wiśle.

PostNapisane: 24 lutego 2013, 19:18 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
Trzeba przyznać, że od początku dużo się dzieje. Wczoraj zaskoczyła mnie Korona wygrywając u siebie z Legią, a dzisiaj co mnie cieszy, dobry start zanotował także Lech :)

PostNapisane: 24 lutego 2013, 19:32 
Forumowy terrorysta

Otwarcie bardzo dobre, Lech wygrywa i II w tabeli :ok: , Legia przegrywa, ja też zdobyłem punkt :rotfl: .

PostNapisane: 24 lutego 2013, 19:50 
Lokalny Ekscentryk

Moje BMW: ????
Kod silnika: ????
Garaż: Brak :(
Jest:
ProCeed

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E39 530d Touring: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82514
E46 318i: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=132544
E90 320d: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=159224
E87 120d
E60 535d
Wynik Legi mnie trochę zdołował, ale patrząc na mecz to nic ciekawego nie grali :kwasny: Mam nadzieję że się rozkręcą, patrząc na skład maja najlepszy w Polsce, oby przełożyło się to w końcu na mistrzostwo na które tyle lat juz czekam :(
Swoją droga może przyda się im taki zimny prysznic jak wczoraj w Kielcach ;)

PostNapisane: 25 lutego 2013, 08:22 
Forumowicz

Moje BMW: e46 323Ci
Kod silnika: M52TU25
No dobrze, ze Legia przegrała bo wygrał Śląsk co mnie pozytywnie zaskoczyło :) i zniwelował strate o 3 pkt. :hurra:
Z drugiej strony wkurzylem sie, ze przegrałą bo postawiłem na nich i wtopiłem kase :suchy:

Co do Podbeskidzia, to nie wiem czy zaczeli cos grac, czy Jaga tak słabo zagrała bo 4-0 to niezły wyczyn jak na nich :)

PostNapisane: 25 lutego 2013, 13:22 
Przyjaciel forum

feder25 napisał(a):
Wynik Legi mnie trochę zdołował, ale patrząc na mecz to nic ciekawego nie grali :kwasny: Mam nadzieję że się rozkręcą, patrząc na skład maja najlepszy w Polsce, oby przełożyło się to w końcu na mistrzostwo na które tyle lat juz czekam :(
Swoją droga może przyda się im taki zimny prysznic jak wczoraj w Kielcach ;)

Zgadza się, ale jak powiedział prezes Leśnodorski, "mecz w Kielcach pokazał, że pieniądze nie grają". Swoją drogą, ciekawe było niedzielne wydanie "Cafe futbol", właśnie z prezesem Legii w roli głównej

street, Podbeskidzie faktycznie w bardzo dobrym stylu pokonało "Jagę" , która mimo tego, że na wyjazdach gra słabo, była faworytem meczu. Jeśli Ruch i Wisła będą grać tak jak w pierwszej wiosennej kolejce, to na dole tabeli może być jeszcze ciekawe. Chociaż Bełchatów, moim zdaniem jest już w I lidze, a punkt z tak cieniutką Wisłą to strata 2, a nie zdobycie jednego. Ja się przez ten mecz szczególnie wkurzyłem, bo zagrałem na Wisłę za 90 zł. Oglądałem mecz i tym samym... zrezygnowałem ze szlagieru w Anglii (City - Chelsea). Wiślacy od początku grali tak, jakby ten remis ich zadowalał. Wszystko wszerz i do tyłu, zero składnych, ofensywnych akcji. Sikorski - żadnego zrywu, Małecki - patologia po całości. Sobolewski na środku obrony, Iliev i Boguski w środku pomocy. Konkretna paranoja. Czytałem gdzieś wcześniej, że zawodnicy Wisły, po przepracowaniu "zimy", mają 50% mniej wydolności nic mieć powinni. Porażka Kulawika. Żałuję tylko, że nie zaufałem statystykom (5 ostatnich meczów w Bełchatowie, 1 zwycięstwo PGE, 4 remisy, teraz już 5), faktowi, że Wisła grała bardzo słabo w sparingach i strzelała mniej niż bramkę na mecz, a także temu, że w ostatnim sparingu przegrała z Zagłębiem Sosnowiec, a więc z drużyną, która dołuje w II lidze. Liczyłem jednak na to, że gdzieś te punkty muszą przecież zdobywać, a na kim je można gromadzić jak nie na zawodnikach, którzy w większości debiutują w lidze, czy wcześniej grali tylko w ME

Lech rozstrzelał Ruch i pokazał, że będzie mocno walczył z Legią o mistrza. Z całym szacunkiem dla Śląska, Polonii i Górnika, ale myślę, że mistrzostwo w tym roku, rozstrzygnie się właśnie pomiędzy drużynami z Warszawy i Poznania

PostNapisane: 25 lutego 2013, 14:23 

Myślę, że Legia ma potencjał na Ligę Mistrzów i mimo, że jestem "złocisto-krwisty", to będę dopingował Legię w pucharach bo nie widzę prócz nich drużyny z takim potencjałem w Ekstraklasie. Mam nadzieję, że szybko się obudzą.
Mecz w Kielcach paradoksalnie może przynieść korzyści także Legii. Chyba dobrze, że kubeł zimnej wody dostali właśnie teraz, a nie później.

Lech gładko ograł Ruch. Jestem pod wrażeniem jak szybko zaaklimatyzował się Teodorczyk. Myślę, że szybko ten transfer zaprocentuje dla Lecha, a jeśli chłopak pójdzie za ciosem, to szybciutko upomną się o niego ligi z zachodu.

Co do dołu tabeli, to mam nadzieję, że Korona się opamiętała, ale nie chcę zapeszać i cierpliwie poczekam na mecz ze Śląskiem. Wcale się nie obrażę jeśli Wisła zniknie z ekstraklasy, a zostanie w niej Podbeskidzie :)

PostNapisane: 25 lutego 2013, 16:27 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
Myślę, że Legia ma potencjał na Ligę Mistrzów i mimo, że jestem "złocisto-krwisty", to będę dopingował Legię w pucharach bo nie widzę prócz nich drużyny z takim potencjałem w Ekstraklasie. Mam nadzieję, że szybko się obudzą.
Mecz w Kielcach paradoksalnie może przynieść korzyści także Legii. Chyba dobrze, że kubeł zimnej wody dostali właśnie teraz, a nie później.

Lech gładko ograł Ruch. Jestem pod wrażeniem jak szybko zaaklimatyzował się Teodorczyk. Myślę, że szybko ten transfer zaprocentuje dla Lecha, a jeśli chłopak pójdzie za ciosem, to szybciutko upomną się o niego ligi z zachodu.

Co do dołu tabeli, to mam nadzieję, że Korona się opamiętała, ale nie chcę zapeszać i cierpliwie poczekam na mecz ze Śląskiem. Wcale się nie obrażę jeśli Wisła zniknie z ekstraklasy, a zostanie w niej Podbeskidzie :)

Zgodzę się z tym, że lepszy kubeł zimnej wody teraz niż później. W tamtym sezonie dostali go na kolejkę przed końcem, i praktycznie nic nie dało się już z tym zrobić. Teraz do końca mamy 14 kolejek, i trzeba zrobić wszystko żeby ligę skończyć z mistrzostwem. Skład na mecz z Bełchatowem będzie zupełnie inny. Żółtymi kartkami z meczu z Koroną, na Bełchatów wykluczyli się Radović, Wawrzyniak i Łukasik. Przyznam szczerze, że w trakcie meczu, pomyślałem, że mieli "za zadanie" dostać te kartki, by wykluczyć się na Bełchatów, a nie na kogoś innego. Mam nadzieję, że bełchatowian ogramy i nie będzie "cyrku". Z drugiej strony, wyżej wymienionych zawodników, zapewne z powodzeniem zastąpią Brzyski, 2liszwili i Furman. Jutro Legia w PP gra z Olimpią i czuję, że w tym meczu skład będzie wyglądał mniej więcej tak:

Skaba - Jędrzejczyk, Astiz, Jodłowiec, Brzyski - Furman, Gol (Vrdoljak), Kosecki, Bereszyński - 2liszwili, Saganowski

Jeśli chodzi o Lecha. To bardzo dobrze poukładany i mocno stąpający po ziemi klub. Teodorczyk w drużynę wszedł świetnie, i tak jak piszesz, myślę, że grą w Lechu zaskarbi sobie przychylność trenera kadry i za rok - dwa wyjedzie zagranicę

Co do dołu tabeli. Korona, jak dla mnie to zespół, który w tym momencie stać na 4-5 miejsce w lidze. Kielczanie powinni systematycznie piąć się w górę tabeli. Szkoda tylko, że "Żewłaka", bo z tego co wiem to chyba mocno naderwał albo zerwał "dwójkę". Wiesz coś więcej ??

W najbliższej kolejce będzie ciekawy mecz, Wisła - Podbeskidzie. O ile dobrze się orientuje, "górale" w Krakowie chyba jeszcze nie przegrali. Mecz zapowiada się imponująco, i osobiście jestem za tym, aby gracze z Bielska - Białej poszli za ciosem i wygrali w Krakowie.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1