BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 21 czerwca 2025, 16:57

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 25 lutego 2013, 23:17 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
binta napisał(a):
Co do dołu tabeli. Korona, jak dla mnie to zespół, który w tym momencie stać na 4-5 miejsce w lidze. Kielczanie powinni systematycznie piąć się w górę tabeli. Szkoda tylko, że "Żewłaka", bo z tego co wiem to chyba mocno naderwał albo zerwał "dwójkę". Wiesz coś więcej ??

Niestety nic bliżej mi nie wiadomo co do Żewłakowa, ale jestem pewien, że żaden z kibiców Korony nie będzie tęsknił za nim na boisku bo gra po prostu słabiutko. Sierpina poradzi sobie dużo lepiej.
Co do Korony, to nie chcę popadać w nadmierny optymizm i cieszył się będę dopiero w Niedzielę jak odeślemy z kwitkiem Śląsk :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 26 lutego 2013, 10:44 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
StreetFire7 napisał(a):
binta napisał(a):
Co do dołu tabeli. Korona, jak dla mnie to zespół, który w tym momencie stać na 4-5 miejsce w lidze. Kielczanie powinni systematycznie piąć się w górę tabeli. Szkoda tylko, że "Żewłaka", bo z tego co wiem to chyba mocno naderwał albo zerwał "dwójkę". Wiesz coś więcej ??

Co do Korony, to nie chcę popadać w nadmierny optymizm i cieszył się będę dopiero w Niedzielę jak odeślemy z kwitkiem Śląsk :)

Będę im kibicował ;)

Co do Żewłakowa, widziałem jakąś "migawkę" z tekstem w stylu, "Były reprezentant Polski, najprawdopodobniej po tym meczy zakończy karierę". Chodziło o zawodnika Korony. Być może to jakaś poważniejsza kontuzja, która wyklucza go na dłuższy czas, a tym samym Żewłakow zdecyduje się na rozbrat z piłką

Ps. Broź teraz jest łączony z Jagiellonia. No i nie wiadomo co z tym Robakiem i jego grą w Widzewie. Pewnie nadal ma nadzieję, że znajdzie coś zagranicą

PostNapisane: 26 lutego 2013, 12:41 

Okazuje się, że mięsień dwugłowy uszkodził sobie niestety Paweł Sobolewski i czeka go kilka tygodni przerwy. Jest to spora strata.

Tymczasem Żewłakow rozwiązał kontrakt z Koroną. Przyczyn jeszcze nie podano, wkrótce mają zamieścić wywiad z zawodnikiem gdzie wszystko się wyjaśni.

PostNapisane: 26 lutego 2013, 13:19 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
Okazuje się, że mięsień dwugłowy uszkodził sobie niestety Paweł Sobolewski i czeka go kilka tygodni przerwy. Jest to spora strata.

Tymczasem Żewłakow rozwiązał kontrakt z Koroną. Przyczyn jeszcze nie podano, wkrótce mają zamieścić wywiad z zawodnikiem gdzie wszystko się wyjaśni.

Czyli coś jest na rzeczy, bo nikt nie rozwiązuje tak po prostu kontraktu z zawodnikiem, który przepracował z zespołem "zimę", po jednej kolejce. Ja to widzę tak. "Żewłak" doznał poważniejszej kontuzji, która go wykluczyła do końca sezonu. Zachował się honorowo, ale i dogadał w jakimś sensie z klubem, dla dobra obu stron. W jakim ?? W takim, że klub np. wypłaca mu połowę należności z góry, a on zgadza się na rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron. Rozchodzą się jak ludzie, grzecznie i kulturalnie, a z Koroną na dniach, jak nie w najbliższych godzinach, kontrakt podpisuje Adamek, który jest obecnie na testach albo... Robak, który jakoś nie może się zdecydował na "parafkę" i związanie się z Widzewem. Wszyscy wiemy, że Robak do najtańszych zawodników nie należy, a Korona na pewno mu da więcej niż Widzew :)

Co do "Sobola". Z tego co pamiętał, podczas meczu z Legią miał naklejoną "taśmę" (zapomniałem jak to się fachowo nazywa) podtrzymującą mięsień z którym miało się / ma się problemy. Czyli odnowiła mu się kontuzja. Teraz tylko kwestia czy naciągnął, naderwał czy zerwał, ale z tego co piszesz (o kilki tygodniach przerwy), wynikałoby, że ma naderwane kilka milimetrów włókien. Nie będę się jednak bawił w lekarza od medycyny sportowej ;), badania już pewnie przeszedł do tego czasu, więc lada chwila powinno się pojawić jakieś stanowisko klubu i szersze informacje nt. przerwy w grze Sobolewskiego.

Ostatnio edytowano 26 lutego 2013, 14:01 przez binta, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 26 lutego 2013, 13:49 

Wywiad z Żewłakowem:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... bbRkjPkIRg

Kulisy meczu z Legią:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... mHI1UEzpEQ

PostNapisane: 26 lutego 2013, 13:53 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):

Wyżej edytowałem mój wcześniejszy wpis. Dodałem kilka zdań nt. tego jak ja widzę sytuację z Żewłakowem. Teraz dopiero obejrzę filmiki wstawione przez Ciebie :)

PostNapisane: 26 lutego 2013, 14:13 

Tak jak napisałem wcześniej Żewłakow miał nędzną statystykę w Koronie. Jednak pokazał się jako sportowiec z najwyższej półki przyznając, że nie daje rady i odchodząc w odpowiednim momencie. Życzę mu jak najlepiej w dalszej drodze życia i kariery.

Co do Robaka, to mam mieszane uczucia. Nie wiem czy jest potrzeba zatrudnienia takiego zawodnika. Moim zdaniem lepiej było by kreować na tej pozycji któregoś z juniorów. Sezon jest dosyć bezpieczny i myślę, że można by zaryzykować.

PostNapisane: 27 lutego 2013, 09:46 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
Tak jak napisałem wcześniej Żewłakow miał nędzną statystykę w Koronie. Jednak pokazał się jako sportowiec z najwyższej półki przyznając, że nie daje rady i odchodząc w odpowiednim momencie. Życzę mu jak najlepiej w dalszej drodze życia i kariery.

Co do Robaka, to mam mieszane uczucia. Nie wiem czy jest potrzeba zatrudnienia takiego zawodnika. Moim zdaniem lepiej było by kreować na tej pozycji któregoś z juniorów. Sezon jest dosyć bezpieczny i myślę, że można by zaryzykować.

Jakby nie patrzeć, to około pół roku, nie zagrał praktycznie w żadnym meczu (w Turcji, w Mersinie, bardzo rzadko łapał się na ławkę, a jak już na niej usiadł, to z niej nie wstawał), a teraz nie przepracował zimy. Zanim dojdzie do odpowiedniej dyspozycji, to sezon się już skończy. Także jestem podobnego zdania, lepiej kreować swoich, którzy przygotowywali się do wiosny z pierwszym zespołem, lub nawet z ME

PostNapisane: 27 lutego 2013, 13:54 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e91
Kod silnika: 163ps
binta napisał(a):
street, Podbeskidzie faktycznie w bardzo dobrym stylu pokonało "Jagę" , która mimo tego, że na wyjazdach gra słabo, była faworytem meczu.

no to chyba dwa różne mecze oglądaliśmy,
fakt że podbeskidzie konkretnie wypunktowało jagę ale z przebiegu meczu wynik na pewno powinien wyglądać inaczej..
bilans jagi na wyjazdach przed tym mecze 2 zwycięstwa /5 remisów /0 porażek.. chyba nie tak słabo jak na ekstraklasę ;)
aa i zapomniałbym statystyki po meczu bb-jaga
posiadanie 35-65
strzały celne 5-8
strzały niecelne 3-7

PostNapisane: 27 lutego 2013, 14:38 

kacperix napisał(a):
posiadanie 35-65
strzały celne 5-8
strzały niecelne 3-7

Sorry, ale moim zdaniem statystyki ogląda się w przypadku remisu, żeby wyjaśnić sobie która drużyna była lepsza. Tutaj raczej nie ma wątpliwości bo Jagiellonia została rozjechana.

PostNapisane: 27 lutego 2013, 20:59 
Forumowicz

Moje BMW: e46 323Ci
Kod silnika: M52TU25
Jakie macie zdanie na temat meczu PP Legia- Olimpia?
Bo ja tylko oglądałem skrót i z tego co widzialem to Legia ogromna przewage i caly czas atakowali. Ale w oczy aż raziła ich nieskutecznosc :niepewny: czasem tak proste pilki ładowali w trybuny itp. Jak Olimpia po ladnej akcji wyszla na prowadzenie to kibice nie mogli pewnie w to uwierzyc, ze mozna zrobic jedna akcje i strzelic gola broniac sie caly czas.
Legia prowadzila ladna gre kombinacyjna, ladnie dogrywali pilki itp. Mozliwe, ze rywal był tak slaby i na to pozwalał.

PostNapisane: 28 lutego 2013, 15:24 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
kacperix napisał(a):
posiadanie 35-65
strzały celne 5-8
strzały niecelne 3-7

Sorry, ale moim zdaniem statystyki ogląda się w przypadku remisu, żeby wyjaśnić sobie która drużyna była lepsza. Tutaj raczej nie ma wątpliwości bo Jagiellonia została rozjechana.

Zgadzam się ze Streetem. Statystyki zostawmy statystykom, a my patrzmy na to co jest w sieci :)

PostNapisane: 28 lutego 2013, 18:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Radovanovic1 napisał(a):
Jakie macie zdanie na temat meczu PP Legia- Olimpia?
Bo ja tylko oglądałem skrót i z tego co widzialem to Legia ogromna przewage i caly czas atakowali. Ale w oczy aż raziła ich nieskutecznosc :niepewny: czasem tak proste pilki ładowali w trybuny itp. Jak Olimpia po ladnej akcji wyszla na prowadzenie to kibice nie mogli pewnie w to uwierzyc, ze mozna zrobic jedna akcje i strzelic gola broniac sie caly czas.
Legia prowadzila ladna gre kombinacyjna, ladnie dogrywali pilki itp. Mozliwe, ze rywal był tak slaby i na to pozwalał.

Byłam na Stadionie na tym meczu i mam zupełnie inne zdanie na jego temat. Gra Legii w pierwszej połowie była fatalna. Wygrali tylko dlatego, że mieli marnego przeciwnika, który totalnie opadł z sił w drugiej połowie. Jak będą tak grali to świetlanej przyszłości im niestety nie wróżę.

W sobotę na Łazienkowskiej GKS. Idzie ktoś?

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

PostNapisane: 28 lutego 2013, 22:45 
Forumowicz

Moje BMW: e46 323Ci
Kod silnika: M52TU25
My jedziemy Do Kieleckiego :) :cwaniak:

PostNapisane: 1 marca 2013, 05:02 

Radovanovic1 napisał(a):
My jedziemy Do Kieleckiego :) :cwaniak:

Czekamy i nie będziemy gościnni :cwaniak:

;)

PostNapisane: 1 marca 2013, 13:13 
Przyjaciel forum

Dziś 2 mecze rozpoczynające 17-stą kolejkę T-Mobile Ekstraklasy. Jak typujecie ?? :)

Lechia - Pogoń. Godzina 18:00 - Mimo wszystko, chyba 1

Lech - Polonia. Godzina 20:45 - Mecz wieczoru. Na pewno go obejrzę :) Wiem, że Polonię stać przynajmniej na remis, i chętnie bym taki wynik ujrzał, ale chyba jednak "Kolejorz" pójdzie za ciosem i odniesie zwycięstwo.

PostNapisane: 1 marca 2013, 15:34 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
binta napisał(a):
Dziś 2 mecze rozpoczynające 17-stą kolejkę T-Mobile Ekstraklasy. Jak typujecie ?? :)

Co do pierwszego meczu również uważam, że Lechia powinna dać sobie radę. Natomiast jeśli chodzi o Lecha to liczę na ich zwycięstwo o które jednak nie będzie łatwo, ale myślę, że nie zawiodą i 3 punkty zostaną przy Bułgarskiej :)

PostNapisane: 2 marca 2013, 09:10 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
binta napisał(a):

Co do pierwszego meczu również uważam, że Lechia powinna dać sobie radę. Natomiast jeśli chodzi o Lecha to liczę na ich zwycięstwo o które jednak nie będzie łatwo, ale myślę, że nie zawiodą i 3 punkty zostaną przy Bułgarskiej :)

Lechia - Pogoń 1:1
Lech - Polonia 0:1

Mimo tego, że typowałem inaczej, jestem bardzo, ale to bardzo zadowolony z wyników. Pogoń ponad 80 minut grała w 10, a Lechia nie potrafiła tego wykorzystać. Później "kier" dla Lechii, w doliczonym czasie drugi i niezniszczalny "Edek" Andradina zamienia karnego na bramkę. "Portowcy" zdobywają 1 pkt. , z czego bardzo się cieszę :)

W drugim meczu, bardzo mądrze taktycznie ustawiona Polonia, wygrała z "innym" niż w poprzedniej kolejce Lechem. Ładna bramka Piątka i 3 pkt. jadą na Konwiktorską :)

Dzisiaj Legia musi dopisać komplet punktów, mimo tego, że do meczu przystępuje bez... 11 zawodników z pierwszej kadry. Ciekawe mnie też fakt, czy trener Urban znajdzie miejsce dla wszystkich z trójki: Sagan, Szwili, Ljubo. Z racji tego, że za nadmiar żółtych kartek nie zagra m. in. Radović, myślę, że Szwili może wybiec na prawej pomocy, a w ataku nad podwieszonym Ljuboją, znajdzie się również miejsce dla Sagana. Alternatywą w ataku i opcją na zmianę będzie Kucharczyk.

PostNapisane: 2 marca 2013, 10:08 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
binta napisał(a):
W drugim meczu, bardzo mądrze taktycznie ustawiona Polonia, wygrała z "innym" niż w poprzedniej kolejce Lechem. Ładna bramka Piątka i 3 pkt. jadą na Konwiktorską :)

Trochę żałuję tego meczu, ponieważ Kolejorz miał szansę "odskoczyć" nieco Polonii w tabeli. Jednak stało się inaczej i Lech niestety traci punkty, a do tego zrównuje się z warszawską drużyną w lidze. Natomiast jakby spojrzeć "z drugiej strony" to szykuje się ciekawa rywalizacja o mistrzostwo, przynajmniej na tym etapie rozgrywek jest kilka zespołów, które mogą realnie powalczyć o tytuł :)

PostNapisane: 2 marca 2013, 10:48 
Przyjaciel forum

Ja dzisiaj wyniki widzę tak:

Ruch - Widzew - X. Obydwu drużynom punkt pomoże i na pewno w meczu przyjaźni nie zaszkodzi ;)

Piast - Zagłębie - X2 z przewagą na 2

LEGIA - Bełchatów - 1. Pomimo tego, ze Legia do dzisiejszego meczu przystępuje bez... 11 zawodników z pierwszej kadry, 3 punkty muszą zostać na Łazienkowskiej 3. Wierzę w to z całego serca :)

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1