BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 21 czerwca 2025, 16:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 2 marca 2013, 11:26 
Forumowy terrorysta

.Jacek. napisał(a):
binta napisał(a):
W drugim meczu, bardzo mądrze taktycznie ustawiona Polonia, wygrała z "innym" niż w poprzedniej kolejce Lechem. Ładna bramka Piątka i 3 pkt. jadą na Konwiktorską :)

Trochę żałuję tego meczu, ponieważ Kolejorz miał szansę "odskoczyć" nieco Polonii w tabeli. Jednak stało się inaczej i Lech niestety traci punkty, a do tego zrównuje się z warszawską drużyną w lidze. Natomiast jakby spojrzeć "z drugiej strony" to szykuje się ciekawa rywalizacja o mistrzostwo, przynajmniej na tym etapie rozgrywek jest kilka zespołów, które mogą realnie powalczyć o tytuł :)

Miał Kolejorz szanse zostać liderem na co najmniej 24H. A tak poważnie owszem, w czołówce rożnice punktowe niewielkie, wiec walka o mistrzostwo powinna być zacięta.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 2 marca 2013, 18:59 
Forumowicz

Moje BMW: e46 323Ci
Kod silnika: M52TU25
renoraines napisał(a):
Miał Kolejorz szanse zostać liderem na co najmniej 24H. A tak poważnie owszem, w czołówce rożnice punktowe niewielkie, wiec walka o mistrzostwo powinna być zacięta

Czyżby była powtórka z ubiegłego sezonu? Tam tez kilka zespołow moglo zgarnać "majstra". No ale wyszlo jak wyszlo i z tego sie ciesze :hurra: Gorzej było w LM bo Śląsk nic nie pokazał :suchy:

PostNapisane: 2 marca 2013, 20:32 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Myślałem, że Legia się otrząśnie i gładko przejedzie się po Bełchatowie, ale widzę, że chyba mamy do czynienia z jakimś kryzysem w Warszawie.

PostNapisane: 2 marca 2013, 21:17 
Forumowy terrorysta

Radovanovic1 napisał(a):
renoraines napisał(a):
Miał Kolejorz szanse zostać liderem na co najmniej 24H. A tak poważnie owszem, w czołówce rożnice punktowe niewielkie, wiec walka o mistrzostwo powinna być zacięta

Czyżby była powtórka z ubiegłego sezonu? Tam tez kilka zespołow moglo zgarnać "majstra". No ale wyszlo jak wyszlo i z tego sie ciesze :hurra:

Legia zremisowała wiec tylko +1, czyli nie jest źle dla Lecha :).

PostNapisane: 2 marca 2013, 21:47 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
Warszawiacy bardzo mnie dzisiaj zaskoczyli zaledwie remisując u siebie z Bełchatowem. Zobaczymy jak będzie w następnych meczach. Póki co:
renoraines napisał(a):
Legia zremisowała wiec tylko +1, czyli nie jest źle dla Lecha :).

x2 ;)

PostNapisane: 3 marca 2013, 08:42 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
StreetFire7 napisał(a):
Myślałem, że Legia się otrząśnie i gładko przejedzie się po Bełchatowie, ale widzę, że chyba mamy do czynienia z jakimś kryzysem w Warszawie.

Street, chyba jest coś na rzeczy. Tylko, gdzie sęk tkwi. Przygotowania przeszły odpowiednio, wyniki w sparingach też złe nie były, przyszła liga i jest kicha. Meczu z Bełchatowem nie oglądałem (byłem na swoim sparingu), ale podejrzewam jak to mogło wyglądać. Obejrzę dzisiaj Ligę + extra.

Przyznam szczerze, że przed tymi 2 kolejkami, sądziłem, że w walce o mistrzostwo będzie się liczyła tylko Legia i Lech, a w tym momencie do tych dwóch drużyn, trzeba dodać jeszcze Śląsk, Polonię i Górnik. Uważam jednak, że z tej trójki, tylko Śląsk może włączyć się realnie do walki o tytuł

PostNapisane: 3 marca 2013, 16:57 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
binta napisał(a):
Meczu z Bełchatowem nie oglądałem (byłem na swoim sparingu), ale podejrzewam jak to mogło wyglądać.

Zaoszczędziłeś przynajmniej trochę nerwów. Ja straciłam 23 pln. Tą sytuację wynagrodził mi jedynie pomeczowy after ;)

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

PostNapisane: 3 marca 2013, 17:44 

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Korona Kielce 1:1 Śląsk Wrocław

Szczęśliwy remis dla Śląska. Korona stwarzała sobie więcej sytuacji, ale Kelemen spisał się świetnie w bramce Śląska. Mogło być lepiej, ale nie ma co narzekać. Po meczach z liderem tabeli i mistrzem Polski 4 pkt., to i tak dobry bilans biorąc pod uwagę formę Korony w jesiennej rundzie.

PostNapisane: 4 marca 2013, 03:30 
Forumowicz

Moje BMW: e46 323Ci
Kod silnika: M52TU25
No Marian Kelemen ładne piły wyciągał :hurra:

PostNapisane: 4 marca 2013, 08:56 
Przyjaciel forum

Ania napisał(a):
binta napisał(a):
Meczu z Bełchatowem nie oglądałem (byłem na swoim sparingu), ale podejrzewam jak to mogło wyglądać.

Zaoszczędziłeś przynajmniej trochę nerwów. Ja straciłam 23 pln. Tą sytuację wynagrodził mi jedynie pomeczowy after ;)

Widziałem obszerne skróty w lidze + extra i faktycznie wyglądało to mocno średnio. Jeszcze jakby w ostatnich minutach wpadła ta przewrotka Kucharczyka, to temat jakoś by się rozszedł po kościach, a tak to jest jak jest. Trzeba tylko cieszyć się z tego, że inne drużyny z góry tabeli, także pogubiły punkty.

Street, oglądałem mecz i bardzo cieszę się z tego, że Korona nie przegrała :ok:

PostNapisane: 4 marca 2013, 13:08 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e91
Kod silnika: 163ps
binta napisał(a):
Street, chyba jest coś na rzeczy. Tylko, gdzie sęk tkwi.

może tu: http://www.weszlo.com/news/14001-Tekst_ ... o_do_konca

trzeba przyznać że Korona faktycznie w dwóch pierwszych meczach się obroniła a nawet posadziła rywali na deskach... cóż Banda Świrów, chuligani... koroniarze ;)

Śląsk powinien w najbliższych 3 kolejkach podreperować nieco zdobycz punktową i jeśli utrzyma się w czubie to może sporo namieszać patrząc na kalendarz i dwa ostatnie mecze z Lechem i Legia.. żeby tylko Levy w końcu wytrzeźwiał i przejrzał na oczy odnośnie Stevanonicia...

PostNapisane: 6 marca 2013, 09:14 
Przyjaciel forum

kacperix napisał(a):
binta napisał(a):
Street, chyba jest coś na rzeczy. Tylko, gdzie sęk tkwi.

może tu: http://www.weszlo.com/news/14001-Tekst_ ... o_do_konca

Co masz na myśli ?? Zwolnienie Urbana i dodatkowych zawodników ?? Nie przesadzajmy. Niejednokrotnie już się przekonaliśmy, chociażby w ostatnim czasie w naszej lidze, że zmienianie trenerów co kilka kolejek to nie jest najlepszy pomysł

PostNapisane: 6 marca 2013, 11:14 
Pierwsze kroki

tylko czy pozostawienie Urbana na stanowisku to na pewno lepsze rozwiązanie?

PostNapisane: 6 marca 2013, 21:43 
Forumowicz

Moje BMW: e91 320d
Kod silnika: --
myślę że Legia się rozkręci...aczkolwiek 2 pierwsze mecze niezbyt udane, podoba mi się Lech ale dlaczego oni tego ślusarskiego wystawiają to dla mnie wielki znak zapytania bo gość jest drewniak jak chu...

PostNapisane: 7 marca 2013, 09:00 
Przyjaciel forum

kacperix napisał(a):
tylko czy pozostawienie Urbana na stanowisku to na pewno lepsze rozwiązanie?

Oczywiście, że tak. Bo człowiek zna chłopaków, ludzi w klubie i całą otoczkę jak niewielu innych. Ma doświadczenie z pracą z młodzieżą i ludźmi młodymi (tak już to nazwę), to on przygotowywał Legię do jesieni / wiosny, a więc on zna obciążenia, organizmy zawodników, wytrenowanie itp. itd. Mimo tego, że Legia w 2 meczach zdobyła tylko 1 pkt. (o ile przegraną w Kielcach jakoś da się przeboleć, bo Korona to bardzo dobra drużyna - przede wszystkim grając u siebie, o tyle wpadkę z Bełchatowem nie da się wytłumaczyć już w żaden sposób). Czytałem jakiś artykuł / wypowiedz bodajże Urbana, w której stwierdzał, że badania wykonane po obozach pokazały, że zespół jest przygotowany najlepiej w okresie ostatnich półroczy. Dlaczego więc grają tak jak grają ?? Moim zdaniem, po prostu zlekceważyli przeciwnika, myśląc, że przed Legią, dodatkowo teraz jeszcze dość mocno i fajnie wzmocnioną, każdy się położy i odda jej punkty bez walki. A tak niestety nie jest i nie będzie. Jest wręcz odwrotnie. Każdy się na nią jeszcze mocniej "spina". Zmiana trenera w tym momencie jest najmniej potrzebna. Nawet jeśli, to kogo by wzięli ?? Kogoś z zagranicy, który nie zna realiów i zanim się we wszystko wdroży to będzie już po sezonie ?? NIE. Probierz, Lenczyk, Michniewicz ?? Po to żeby po 2-3 kolejkach znowu myśleć nad kolejną zmianą ?? NIE. To nic nie da. Trzeba się wziąć w garść, dać spokój trenerowi i drużynie, a oni niech zagrają tak jak grać powinni i pokażą to na co ich stać. Najbliższa okazja już jutro. W Bielsku Białej, będzie bardzo ciężko, ale w takich meczach, poznaję się właśnie charakter drużyny, w którą ja bardzo wierzę i na którą ja bardzo liczę :)

marcinsk, pytasz dlaczego Rumak wystawia Ślusarskiego ?? Może dlatego, że strzelił 9 bramek, jest na drugim miejscu w klasyfikacja strzelców, a na pierwszym wśród Polaków. Naprawdę nie pojmuje za co każdy tak na niego "najeżdża". Bo w rundzie jesiennej nie trafił na pustą bramkę ?? Zdarza się. Bo nie ma takiej techniki jak chociażby Tonev ?? Prawda jest taka, że w naszej lidze mieć nie musi, aby strzelić dość pokaźną liczbę bramek. Poza tym, doszedł Teodorczyk, i jeśli Rumak nadal będzie chciał grać 1 napastnikiem, to sytuacja Ślusarskiego się pewnie zmieni i będzie grał mniej.

PostNapisane: 7 marca 2013, 19:43 
Pierwsze kroki

binta zgadzam się tylko z jednym argumentem,
binta napisał(a):
Zmiana trenera w tym momencie jest najmniej potrzebna. Nawet jeśli, to kogo by wzięli ??

a takto Urban póki co jest dobry do szkolenia młodzieży, w dorosłej piłce jeszcze nic nie osiągnął ale nadal uważam że Legia jest murowanym faworytem przy tej kadrze którą posiada... gorzej że widać że każdy gra pod siebie, osobą która moze uratować Legie wg mnie jest Sagan, gość się nie napina na króla strzelców i potrafi grać dla drużyny

binta napisał(a):
marcinsk, pytasz dlaczego Rumak wystawia Ślusarskiego ?? Może dlatego, że strzelił 9 bramek, jest na drugim miejscu w klasyfikacja strzelców, a na pierwszym wśród Polaków. Naprawdę nie pojmuje za co każdy tak na niego "najeżdża". Bo w rundzie jesiennej nie trafił na pustą bramkę ?? Zdarza się. Bo nie ma takiej techniki jak chociażby Tonev ?? Prawda jest taka, że w naszej lidze mieć nie musi, aby strzelić dość pokaźną liczbę bramek.

https://www.youtube.com/watch?v=XrO2_oaEiOk

też jestem ślusara i jeszcze grzesia r fanem,
https://www.youtube.com/watch?v=USL-4MDaxOk

ciekawe czy w Śląsku pojawi się nowe nabytki Kokoszka oraz Mouloungui
choć widać że ten drugi będzie miał u Nas ciężko... więc będzie musiał harować za 3ech
http://www.fanslask.fuckpc.com/czyj-to-interes/

PostNapisane: 7 marca 2013, 21:31 
Forumowicz

marcinsk, pytasz dlaczego Rumak wystawia Ślusarskiego ?? Może dlatego, że strzelił 9 bramek, jest na drugim miejscu w klasyfikacja strzelców, a na pierwszym wśród Polaków. Naprawdę nie pojmuje za co każdy tak na niego "najeżdża". Bo w rundzie jesiennej nie trafił na pustą bramkę ?? Zdarza się. Bo nie ma takiej techniki jak chociażby Tonev ?? Prawda jest taka, że w naszej lidze mieć nie musi, aby strzelić dość pokaźną liczbę bramek. Poza tym, doszedł Teodorczyk, i jeśli Rumak nadal będzie chciał grać 1 napastnikiem, to sytuacja Ślusarskiego się pewnie zmieni i będzie grał mniej.[/quote]

Śledzę każdy mecz jaki leci ligi i naprawdę nie chodzi mi o sytuację gdzie nie strzelił na pustą bramkę tylko o całokształt jego gry...rusza się jak robot i przy akcjach które miał powinien mieć jakieś 20 bramek a nie 9...to jest tylko moje zdanie na ten temat..nie uważam go za dobrego napastnika..mam nadzieje że Teodorczyk zajmie jego miejsce...

PostNapisane: 8 marca 2013, 09:14 
Przyjaciel forum

marcinsk, masz prawo do własnego zdania, a ja je szanuję :ok: Wymieniliśmy poglądy i jest git :) Co do Teodorczyka. Jeśli Rumak nadal będzie chciał grać tylko 1 napastnikiem, pewnie wygryzie on ze składu Ślusarskiego. Mam jednak wrażenie, że kosztem któregoś z młodych (Linetty, Drewniak, Możdżeń), w składzie się znajdzie miejsce zarówno dla Ślusarskiego (którego Rumak myślę, że bardzo ceni, chociażby za sporą pracę bez piłki, którą wykonuje na boisku) i Teodorczyka, który w takim układzie grałby zapewne na szpicy, a za jego placami byłby "Ślusarz".

kacperix, a co, gdzie i kiedy miał osiągnąć Urban w dorosłej piłce ?? :) Przed przyjazdem do Polski pracował tylko z młodzieżą w Hiszpanii i z drugą drużyną Osasuny. W Zagłębiu za wiele zwojować nie mógł, choć miał dobry okres. Pierwsze podejście do Legii, niekoniecznie było nieudane. Uważam, że wtedy za wcześniej go zwolniono. Ja jestem zwolennikiem spokoju w drużynie, zaufania i pozwolenia na budowanie zespołu krok po kroku. Nie będzie mistrzostwo, wtedy będzie podstawa do tego, aby przemyśleć sens dalszej współpracy, a teraz, nie ma co wykonywać pochopnych kroków :)

PostNapisane: 8 marca 2013, 19:04 
Forumowicz

Dokładnie binta zgadzam się w 100%... co do Legii i Urbana uważam że ta machina ruszy już w tej kolejce i stopniowo się będzie rozkręcać...jak to mówią nie ważne jak zaczniesz, ważne jak kończysz...czy jakoś tak, podoba mi się skład Legii a zwłaszcza to że grają tam młodzi...bardzo lubię patrzyć na ich grę..jest szybka i momentami atrakcyjna.

PostNapisane: 9 marca 2013, 08:31 
Przyjaciel forum

marcinsk napisał(a):
Dokładnie binta zgadzam się w 100%... co do Legii i Urbana uważam że ta machina ruszy już w tej kolejce i stopniowo się będzie rozkręcać...jak to mówią nie ważne jak zaczniesz, ważne jak kończysz...czy jakoś tak, podoba mi się skład Legii a zwłaszcza to że grają tam młodzi...bardzo lubię patrzyć na ich grę..jest szybka i momentami atrakcyjna.

:)

Podbeskidzie - LEGIA 1:2 (0:0). Styl może nie najpiękniejszy, ale kilka fajnych i ładnych akcji było. Tak samo bramkowych. "Setka" Ljuboi, przewrotka Jędrzejczyka. Bardzo dobry mecz prawego skrzydła, Radovicia i Bereszyńskiego. Cieszą 3 pkt. i to jest najważniejsze :)

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1