BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 21 czerwca 2025, 17:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 9 marca 2013, 08:57 
Forumowicz

binta, przyłączam się do świętowania 3 punktów, ja chcę oglądać naszego mistrza kraju w LM, a na naszym podwórku nie widzę innego kandydata.

"Typer 01/2013 -I miejsce"
"Typer 04/2013 -III miejsce"

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 9 marca 2013, 19:31 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Legia się wreszcie przebudziła.

Ruch Chorzów 1:1 Śląsk Wrocław

Śląsk ostatnio w Kielcach szczęśliwy remis, a dzisiaj na odwrót, dali sobie wyrwać 3 punkty w 93' minucie. Brawo dla Chorzowian za ambicje.

PostNapisane: 9 marca 2013, 20:01 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
Polonia Warszawa - Wisła Kraków 1:2

A tymczasem dzisiaj w końcu przełamali się Wiślacy, którzy pokonali w wyjazdowym meczu Polonię :)

PostNapisane: 10 marca 2013, 20:06 
Forumowy terrorysta

Górnik Zabrze - Lech Poznań 0:1, dwa rzuty karne, Lech swój wykorzystał i zdobył gola, Górnik spudłował nie trafiając nawet w bramke. Wynik :ok:, 3 pkt dla Lecha, 2 pkt dla mnie w naszym typowaniu.

PostNapisane: 10 marca 2013, 20:23 

renoraines napisał(a):
Górnik Zabrze - Lech Poznań 0:1

Wynik jak najbardziej mnie zadowala :) Nie było łatwo, ale najważniejsze jest zwycięstwo :)

PostNapisane: 10 marca 2013, 21:21 
Forumowicz

Moje BMW: e91 320d
Kod silnika: --
szkoda Polonii z Wisłą :( ale jak najbardziej cieszą 3 pkt dla Lecha...

PostNapisane: 11 marca 2013, 14:55 
Forumowicz

Do Wisły mam sentyment, tyle lat już dopingowałem w staraniach do LM :/
Dobrze, że wygrała, szkoda, żeby spadła :D

PostNapisane: 12 marca 2013, 08:25 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Sporto napisał(a):

Nie spadnie ;) Mam wrażenie, że Podbeskidzie walczy z Bełchatowem o przedostatnie miejsce, które w razie chociażby braku licencji dla którejś z drużyn, da utrzymanie.

Wczoraj oglądałem ostatni mecz 18 kolejki. Lechia podejmowała Koronę. Spotkanie bardzo ciekawe, z kontrowersjami, spięciami i pięcioma bramkami :). Na początek nieporozumienie Stano i Małkowskiego. Wina chyba leży po stronie... bramkarza Korony, który nic nie krzyknął do Stano. Tuż przed linią do piłki dobiegł Buzała i wpakował ją do pustej bramki. Także tyle w tym pozytywu dla obrońcy Korony ;) Później na pustą bramkę nie trafił Kuzera i w kilku minut dostał 2 głupie żółte kartki, czego efektem była gra w osłabieniu przez blisko 80 minut. Swoją drogą, nieźle ten Kuzera był naBuzowany. Dalsza część spotkania wyglądało podobnie jak mecz Lechii z Pogonią, która od tej samej minuty co wczoraj Korona, grała w osłabieniu. Kielczanie mimo wszystko rozegrali dobre zawody. Troszkę przypadkowa ale ładna bramka Janoty na 1:1. Piękna bramka na 2:1 dla Lechii, na 3:1 trafił Duda, a straty zmniejszył Stano. Mecz zakończył się wynikiem 3:2

Ps. Street, oglądałeś ?? Co możesz napisać ?? :)

Ps2. Widzieliście bramkę "Kaza" dla Śląska ?? :)

PostNapisane: 12 marca 2013, 08:32 

binta napisał(a):
Sporto napisał(a):

Nie spadnie ;) Mam wrażenie, że Podbeskidzie walczy z Bełchatowem o przedostatnie miejsce, które w razie chociażby braku licencji dla którejś z drużyn, da utrzymanie.

Wczoraj oglądałem ostatni mecz 18 kolejki. Lechia podejmowała Koronę. Spotkanie bardzo ciekawe, z kontrowersjami, spięciami i pięcioma bramkami :). Na początek nieporozumienie Stano i Małkowskiego. Wina chyba leży po stronie... bramkarza Korony, który nic nie krzyknął do Stano. Tuż przed linią do piłki dobiegł Buzała i wpakował ją do pustej bramki. Także tyle w tym pozytywu dla obrońcy Korony ;) Później na pustą bramkę nie trafił Kuzera i w kilku minut dostał 2 głupie żółte kartki, czego efektem była gra w osłabieniu przez blisko 80 minut. Swoją drogą, nieźle ten Kuzera był naBuzowany. Dalsza część spotkania wyglądało podobnie jak mecz Lechii z Pogonią, która od tej samej minuty co wczoraj Korona, grała w osłabieniu. Kielczanie mimo wszystko rozegrali dobre zawody. Troszkę przypadkowa ale ładna bramka Janoty na 1:1. Piękna bramka na 2:1 dla Lechii, na 3:1 trafił Duda, a straty zmniejszył Stano. Mecz zakończył się wynikiem 3:2

Ps. Street, oglądałeś ?? Co możesz napisać ?? :)

Oglądałem, przegrana definitywnie na własne życzenie. Pierwszy gol samobójczy, później bardzo nieodpowiedzialne zachowanie Kuzery tym bardziej, że jest kapitanem. Bardzo boli mnie tylko nieuznana bramka Korzyma z pierwszej połowy. O spalonym nie było mowy, a mecz mógł by się potoczyć inaczej. No ale taka piłka. Myślę, że Korona i tak zagrała mimo wszystko dobry mecz i chłopaki ambitnie walczyli do końca. Teraz nie ma innego wyboru jak rozjechać Ruch u siebie ;)

PostNapisane: 12 marca 2013, 08:32 

binta napisał(a):

Właśnie wczoraj gdzieś "przez przypadek" wpadła mi w ręce :) Gol pierwsza klasa :ok:

PostNapisane: 12 marca 2013, 08:58 
Przyjaciel forum

Street, właśnie, zapomniałem o tej bramce Korzyma. Również uważam, że powinna zostać uznana. Prawda jest jednak taka, że sędzia się może z tego obronić, bo na powtórkach było widać, że głowa Korzyma już lekko wychylona była za obrońcę. Teraz tylko jest kwestia taka, którym źródłom wierzyć. Bo jedno jest takie, że liczą się nogi, a drugie, że każda część ciała, którą można regulaminowo zdobyć bramkę, a więc głowa również. Nie mniej jednak, moja ocena jest taka, że liczy się duch gry. Na każdym kroku wszyscy sędziowie i specjalisty podkreślają, iż takie właśnie sytuacje, powinny być oceniane na korzyść atakującego

Co do samej gry, Korona walczyła bardzo dobrze i ambitnie. Punkt im się należał. Teraz czekają ich 3 mecze z trzema ostatnimi drużynami w tabeli. Ruch, Podbeskidzie i Bełchatów. Myślę, że 5-7 punktów powinni w nich zdobyć na pewno :)

.Jacek., bramka pierwsza klasa. Ogranie 2 zawodników i sam strzał. Jak to napisał mój kolega, "majstersztyk" :)

Ps.Czekamy na powołania do kadry :)

PostNapisane: 12 marca 2013, 09:15 
Forumowicz

Jak na swój wzrost ma doskonałą koordynacje ruchową, bramka super, boczna siatka!

PostNapisane: 12 marca 2013, 09:40 
Przyjaciel forum

A co myślicie o powołaniach na kadrę, które dzisiaj mają być rozesłane ?? Oczywiście chodzi o zawodników z naszej ligi. Wcześniej wysłanych zostało już 21 powołań dla zawodników występujących poza naszą ligą. Z tego co czytałem w Przeglądzie, nominacje dostanie 4-5 piłkarzy. Do Lewandowskiego i Milika pewnie dołączy Teodorczyk. Bramkarzy już 3 mamy, a więc jeszcze 3-4 zawodników z obrony i pomocy. Moim zdaniem, przynajmniej 2 z trójki: Łukasik, Wawrzyniak, Jędrzejczyk. Do tego ktoś z Lecha, Śląska, może Górnika ?? :)

PostNapisane: 12 marca 2013, 15:05 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Łukasik i Jędrzejczyk tak, ale Wawrzyniak według mnie w reprezentacji jest najsłabszym ogniwem w obronie.. Nie powinno się go w ogóle brać pod uwagę, jak dla mnie piłkarz tak potrzebny jak wcześniej Murawski w pomocy.. W sumie sam jestem ciekaw czy selekcjoner będzie nadal konsekwentnie stawiał na tych samych zawodników..

PostNapisane: 12 marca 2013, 15:40 

binta, dokładnie, nie ma co się doszukiwać czy głowa nogi itp. Korona ciężko wypracowała tę bramkę, a sędziowie ją wyrzucili do śmieci. Mam nadzieję, że Ojrzyński wychlasta Kuzerę po łysinie za tą bezmyślność. Golański jakoś się uspokoił, to i Kuzera może. Bardzo cieszy mnie bramka Michała Janoty, ten gość ma niesamowity potencjał i myślę, że jak się rozbuja, to atak Korony będzie jednym z mocniejszych w duecie z Korzymem.

PostNapisane: 12 marca 2013, 16:22 
Forumowicz

Kuzerę ciekawie opisali na weszlo :D zagotował się chłopak :/

PostNapisane: 12 marca 2013, 20:05 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e91
Kod silnika: 163ps
szkoda Korony bo wg mnie jak na razie oprócz zagłebia grała najlepiej na wiosnę
gdyby korona zamknęła się przy 1:1 na własnej połowie to myślę że dowieźli by ten punkt, a tak zagrali o całą pule i skończyło się jak skończyło, w najbliższym czasie mają "łatwy" terminarz ale już sie nie jeden na tych matereacach przejechał także pełna koncentracja musi być...
co do powołań z ligi to myślę że będą dane:
Pawłowski, Teodorczyk, Łukasik, może Kaźmierczak i niestety paralita Wawrzyniak,
imo z tej 5ki na chwile obecną nie brałbym nikogo... bo wszyscy są dalecy od swoich realnych możliwości

PostNapisane: 13 marca 2013, 09:47 
Przyjaciel forum

Daniel_85, Wawrzyniak na 99,9% będzie powołany. Po pierwsze, dlatego, że jest to chłopak, który gra na równym poziomie. Owszem, zdarzają mu się błędy, ale... kto ich nie popełnia. Po drugie, oprócz niego i Boenischa (wydolność i "tajming" ma dobrą, ale prawą nogą to on grać nie potrafi), nie mamy za bardzo lewego obrońcy, który grałby chociażby na podobnym poziomie. Jeśli masz kogoś na myśli - napisz. Porozmawiamy na jego temat :ok: Łukasik też myślę, że będzie powołany. Jeśli ktoś z podanej przeze mnie trójki, nie dostanie zaproszenia na kadrę, to będzie to Jędrzejczyk.

Street, chwilę po tym jak Kuzera otrzymał "czerwo", pokazali trenera Ojrzyńskiego. Coś czuję, że już po meczu w szatni było gorąco ;) Swoją drogą, bardzo nieodpowiedzialnie i niewytłumaczalne zachowanie Kamila.

Co do Janoty. Dobry i ciekawy zawodnik. Ja go jeszcze kojarzę z gry w Holandii (Feyenoord, G.H.Eagles i chyba wypożyczenie do Exselsioru Rotterdam). Już tam miał ciekawe i przebojowe występy. Strzelał też bramki. Szczerze powiedziawszy, zdziwiłem się, że to jego pierwsza bramka w naszej Ekstraklasie. Bo chyba się nie mylę, prawda ??

Korzym to jest w ogóle "przekozak". Super zawodnik (mam wrażenie, że i w życiu prywatnym), walczak i typ przywódcy.

Sporto, czytałem ten artykuł :ok: Dla tych, którzy go nie widzieli, wrzucam linka do tekstu pod tytułem

"Pacjent Kuzera, to przypadek dla psychologa, czy już dla psychiatry"

http://www.weszlo.com/news/14092-Pacjen ... psychiatry

i krótka dogrywka, również z "Weszło" oraz odpowiedź samego zainteresowanego :)

http://www.weszlo.com/news/14105-No_to_ ... yc_zdrowia

PostNapisane: 13 marca 2013, 20:53 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Binta, niestety muszę przyznać Ci rację co do Wawrzyniaka ale tylko dlatego, że jednak powołanie dostał. Fakt, że oprócz niego na tą pozycję nadaje się tylko Boenisch powinno być bodźcem do zastanowienia dla selekcjonera.. Według mnie Wawrzyniak to po prostu drewniak. Jeśli to na niego w postawi Fornalik, to podaruje przeciwnikom praktycznie wolne pole po jego stronie. I nawet sam Boruc może nie dać rady uratować drużyny od straty bramki po błędach Wawrzyniaka..

PostNapisane: 13 marca 2013, 23:47 

binta napisał(a):
Szczerze powiedziawszy, zdziwiłem się, że to jego pierwsza bramka w naszej Ekstraklasie. Bo chyba się nie mylę, prawda ??

Tak, pierwsza i mam nadzieję, że się rozstrzela ;)

binta napisał(a):
Pacjent Kuzera, to przypadek dla psychologa, czy już dla psychiatry"

http://www.weszlo.com/news/14092-Pacjen ... psychiatry

i krótka dogrywka, również z "Weszło" oraz odpowiedź samego zainteresowanego

http://www.weszlo.com/news/14105-No_to_ ... yc_zdrowia

Moim zdaniem pisali to ludzie, którzy nie wiedzą kim jest Kuzera dla kibiców Korony i nie wiedzą jaki klimat panuje w szatni i na linii piłkarze-kibice. Osobiście mam nadzieję, że Kuzera szybko wróci na boisko bogatszy o nauczkę.

Dla odmiany dwa artykuły w innym tonie wypowiedzi:
http://cksport.pl/korona-kielce/wiadomo ... ,6880.html

http://emkaes.pl/to-tylko-mecz/

Myślę, że to chwilowa sytuacja i świadomi kibice już mu wybaczyli. Ci mniej świadomi też szybko zapomną bo w gruncie rzeczy wiedzą, że to jeden z filarów zespołu ;)

Edit:

Kulisy meczu z Lechią. Końcówka filmu pokazuje jak Kuzera został przywitany przez kibiców gdy podszedł do nich po meczu.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1